Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv dodas uz tehnoloģiju izstādi CES 2019

    Jaunākie raksti

    Šobrīd sēžu vienā no Eiropas lielajām, bet vēl jaukajām lidostām – Amsterdamā, jo esmu uzsācis aptuveni diennakti garo ceļu uz tālo un saulaino Lasvegasu. Jau trešo reizi dodos pats savām acīm redzēt vienu no pasaules lielākajām tehnoloģiju izstādēm – CES 2019. Tieši šīs izstādes ietvaros pasaulē tika prezentētas tādas nu jau labi zināmas tehnoloģijas kā videokasetes, CD un DVD optiskie diski, kā arī OLED televizori. Tāpēc tās apmeklējums ļauj ielūkoties tehnoloģiju pasaules nākotnē.

    Šogad CES 2019 plāno uzņemt vairāk nekā 180 tūkstošus apmeklētāju, kas visi lauzīsies iepazīties ar vairāk nekā 4400 uzņēmumu jaunumiem. Paralēli visas nākamās nedēļas garumā lielākas un mazākas kompānijas kāps uz skatuves prezentēt savus un industrijas jaunumus. Es pats centīšos uzspēt apmeklēt AMD, NVIDIA, LG Electronics, Samsung un Hyundai preses konferences. Katru gadu izstādes organizatori rīko CES Innovation Awards, kurā izceļ interesantus produktus.

    Reklāma

    Pirms gada izstādē sanāca redzēt daudz interesantu jaunumu un par tiem dūšīgi ziņojām gan rakstu, gan video formātā. Arī šogad būs ko rakstīt un jūsu ērtībai augšējā izvēlnē iznesu saiti uz CES 2019 rakstu kategoriju.

    Arī šogad plānoju par izstādē redzēto sagatavot video, kurus varēs noskatīties Kursors.lv Youtube kanālā. Ar DJI Latvija gādību esmu apbruņojies ar DJI Osmo Pocket kompakto videokameru un šis brauciens būs lieliska iespēja pārbaudīt šo kameru reālā darbībā.

    Iesaki noteikti apskatāmos gadžetus

    Tā kā vienam cilvēkam fiziski nav iespējams izskriet pilnīgi visu izstādi, labprāt arī šogad komentāros uzklausīšu tos uzņēmumus un produktus, ko pavisam noteikti būtu jāmēģina šajā izstādē atrast, apskatīt un pieminēt Kursorā.

    Padod ziņu, ja arī apmeklēsi CES 2019

    Hei, latvieši! Ja plānojat būt CES 2019, padodiet man ziņu un satiekamies! Pasaule ir maza un katru gadu man šajā izstādē izdodas satikt vismaz pāris tautiešus. Izskatīju izstādes dalībnieku sarakstu un noskaidroju, ka Latviju šogad CES pārstāvēs audio kalibrācijas tehnoloģiju uzņēmums Sonarworks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mikus Porietis
    05.01.2019 13:17

    Es turu īkšķi par jaunu, revolucionāru videokasešu tehnoloģiju :)
    Personīgi interesē jaunumi foto jomā (Sony, esi taču atbildi parādā Canon/Nikon, vai ne?)

    Nu, un Tavs krusta gājiens cīņā par Īstajām_un_Pareizajām_Austiņām arī interesē (varēja taču Preses Pakā kaut ko sakarīgu ielikt…)

    Citādi – lai veicas un, galvenais, labi atpūties, nepārspīlē ar arkla vilkšanu!

    khe
    07.01.2019 08:36
    Reply to  Mikus Porietis

    Domāju, ka sony atbildi vēl īsti nav parādā. Canon un nikon bija atbildi parādā sony, ja domā par pilna kadra bezspoguli. Atceries, ka sony vēl ir a9 un šī sērija ir paplašināma ar a9s, a9r un a9m2. Līdzīgi kā ir ar a7 līniju. Nikon un canon vēl mazliet jāpiestrādā.
    Personīgi vairāk interesē panasonic/leica/sigma alianse ar L bajoneti un jaunumi no olympus. Kā reiz pa tīmekli klejo baumas par olympus jaunumiem.
    Protams arī pentax, bet šķiet, ka viņu nometnē jaunumi iznāks nākamajā gadsimtā. Galīgi nekur nesteidzas, ja reiz nesen pentaxforums.com lasīju par K1 prototipu no 2000 gada!!!

    Roberts Smitins
    06.01.2019 16:35

    Esmu pārliecināts, ka vienlaicīgi ar izstādes apmeklējumu tiks turpināti labāko ceļojumu austiņu meklējumi, piepalīdzot Carbon Based Lifeforms!
    Manuprāt, ļoti piemērota situācija šim austiņu testam Kursora.lv izpildījumā!

    Roberts Smitins
    06.01.2019 19:43

    Jā. Jabra Elite 25e ir ļoti interesantas austiņas ko izmēģināt. Cena saprātīga un aķis tur baigi ilgo laiku (ja pareizi saprotu līdz 18h ar 1 uzlādi). Priekš ausīs liekamām austiņām tas ir ļooooti ilgs laiks. Pat grūti pieņemt, ka par salīdzinoši normālu cenu ir tāds komplekts: ilgs akumulatora darbības laiks ar 1 uzlādi + laba skaņa (ja var ticēt atsauksmēm). Vēl pie bonusiem jāpiemin, ka var aplikt ap kaklu (jo man piemēram, nemaz nepatiktu, ja man būtu AirPods variants, kas “izkritiena” gadījumā var pazust uz visiem laikiem, lai gan es saprotu, ka visdrīzāk jau neizkristu).
    Ir labi, ja ir trokšņu slāpēšanas funkcija, bet tas nav galvenais. Svarīgākais protams ir skaņas kvalitāte, cena, lai nezūd savienojums un akumulatora darbības ilgums!
    Nu, tad Kursora lasītāju vārdā – gaidīsim Jabra Elite 25e vērtējumu!
    Paldies!

    Roberts Smitins
    06.01.2019 19:49

    Doma tāda, ka tas nekas, ka nav tas noise cancellation/reduction. To var nedaudz paštukojot/paeksperimentējot pats dabūt gatavu.

    Roberts Smitins
    06.01.2019 16:35

    💪💪💪

    KKTK
    07.01.2019 10:06

    Skatījos pētīju arī kko no zilā zoba gala, arī ar aktīvo skaņas slāpēšanu, tomēr ļoti bieži jālido, bet beigās nospļāvos. Viss izskatās pēc draņķa, ja salīdzina ar mazu tievu vadiņu, kas aiziet līdz trubai. Pirkšu audiofīla in-ear austiņas zem 100€ sapratu, ka mazs izmērs un skaņa man ir galvenāks.

    Roberts Smitins
    07.01.2019 10:30
    Reply to  KKTK

    KTKK,
    Nu jā. Piekrītu, ka austiņām ar vadu ir nedaudz labāka skaņa. Katram savas prioritātes. Es cienu tavu domu gājienu, ka īstās ir vadu austiņas. Man atkal bezvadu patīk labāk, jo man kaut kā ir “alerģija” pret vadiem. Bet nu katram savs:)

    Roberts Smitins
    07.01.2019 10:31
    Reply to  KKTK

    Atvaino, domāts bija KKTK, protams:)

    KKTK
    07.01.2019 18:13

    Svārstījos starp “1 More E1001 Triple Driver” un “Final E3000”. Bet ņemšu Final, jo šķiet, ka Triple Driver liksies smagas ausīs. Žēl, protams, ka nevar izmēģināt – tad būtu vieglāk izvēlēties.

    Reklāma