Web Analytics
More
    Reklāma

    Sonarworks veiksmīgi noslēdz 2020. gadu

    Jaunākie raksti

    Sonarworks ir Latvijā radīts un pasaulē vadošais profesionālas skaņas digitālās kalibrēšanas uzņēmums, kura tehnoloģiju izmanto un iesaka vairāk kā 40 ar Grammy balvu apbalvoti skaņu inženieri kuri sadarbojas ar tādām pasaules līmeņa zvaigznēm kā Lady Gaga, Madonna, Rihanna, Adele, Coldplay and Kanye West u.c. Uzņēmums piedāvā ieskatu sasniegumos 2020.gadā, kura laikā, neskatoties uz globālo pandēmiju, piedzīvota strauja izaugsme, saņemti vairāki industrijas apbalvojumi, tajā skaitā no pasaulē prestižākā patērētāju elektronikas šova CES, un noslēgti nozīmīgi licencēšanas darījumi paplašinot darbību mūzikas klausītāju tirgū.

    Uzņēmuma izaugsme 2020. gadā

    Sonarworks profesionālo skaņu ierakstu produktu biznesa līnija ir piedzīvojusi strauju izaugsmi un šobrīd jau vairāk kā 70 000 studiju visā pasaulē izmanto Sonarworks tehnoloģiju. Īpaši strauja izaugsme piedzīvota pēdējā gada ceturksnī, kad Melnās Piektdienas izpārdošanas laikā pārdošanas rādītāji, salīdzinot ar 2019. gadu, pieauga par 33%. Globālās pandēmijas ietekmē mūzikas radītājiem nācās pielāgot savus darba apstākļus mājas studijās un Sonarworks inovatīvā tehnoloģija bija industrijas vadošais risinājums lai nodrošinātu inženieriem nepieciešamos darba apstākļus. Sagaidāms, ka Sonarworks 2020. gada apgrozījums pārsniegs 3,7 miljonus euro, kas ir par 40% vairāk kā 2019. gadā. Uzņēmums plāno paplašināt produktu klāstu patērētāju elektronikas segmentā, jo papildus izaugsmei mūzikas radītāju segmentā paplašinās arī uzņēmumu interese par licencēšanas iespējām mūzikas klausītāju segmentā.

    Reklāma

    Starptautiskā izaugsme patērētāju elektronikas tirgū

    2020. gada sākumā Sonarworks prezentēja savu jaunāko tehnoloģijas sasniegumu – SoundID – tā tika izziņota lielākajā tehnonoloģiju izstādē pasaulē CES 2020, kas katru gadu norisinās Las Vegasā, ASV. SoundID ļauj izveidot katram lietotājam atbilstošu skaņas profilu, balstoties uz klausītāja dzirdi un individuālajām skaņas vēlmēm. Šī tehnoloģija strauji guva starptautisku industrijas interesi un atzinību. Nepilna gada laikā tirgū jau parādījās pirmie produkti ar SoundID integrāciju. Sonarworks uzsāka sadarbību ar ikonisko amerikāņu zīmolu Gateway, integrējot skaņas tehnoloģiju jaunākajos uzņēmuma planšetdatoros. Tāpat SoundID tehnoloģija jau atrodama austiņu ražotāja Monoprice premium līnijas Monolith bezvadu austiņās, kā arī drīz būs pieejama HELM Audio SensusHD bezvadu austiņās. Uzņēmums ir parakstījis vairākus jaunus starptautiskās sadarbības līgumus un nāks klajā ar paziņojumiem par integrētiem produktiem jau 2021. gada pirmajā ceturksnī.

    Divkārša nominācija CES Inovācijas balvai

    SoundID inovatīvā tehnoloģija jau guvusi industrijas atzinību – Sonarworks saņēma prestižo CES 2021 Inovāciju balvas nomināciju programmatūru un mobilo aplikāciju kategorijā. Kā arī viens no pirmajiem produktiem ar SoundID integrāciju no HELM Audio saņēma šo pašu nomināciju audio aplikāciju un planšetdatoru kategorijā. 2020. gadā Sonarworks arī tika nomināts 36. TEC Tehniskās Izcilības balvai, kas ir mūzikas radītāju pasaulē prestižākais apbalvojums. Sonarworks ir vienīgais uzņēmums Latvijā kas ticis nominēts abām starptautiskajām balvām vienlaicīgi.

    Plānotā izaugsme 2021. gadā

    2021. gadā Sonarworks plāno uzsākt jaunus SoundID tehnoloģijas integrāciju projektus un profesionālo produktu līniju paplašināšanu, uzņēmums sācis aktīvi palielināt darbinieku skaitu. Uzņēmuma līdzdibinātājs un vadītājs Helmuts Bēms par Sonarworks nākotnes plāniem: “Sonarworks šobrīd atrodas aktīvā finansējuma piesaistes fāzē. Mēs esam lepni, ka spējam izveidot pasaulē atzītu tehnoloģiju gan priekš mūzikas radītājiem, gan klausītājiem. Vēl jo vairāk esam gandarīti, ka jau vairāki starptautiski uzņēmumi ir izrādījuši vēlmi integrēt mūsu tehnoloģiju savā produkcijā. Esam pārliecināti, ka paplašinot darbību spēsim dubultot savu apgrozījumu nākamgad un vienlaicīgi paplašināt darbību Āzijas tirgū.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    20.12.2020 10:25

    Vēl viens patīkams fakts, ko iebāzt sejā tiem, kas kladzina, ka pie mums nekā neesot…

    freelifelv
    21.12.2020 01:41

    Kur Sproģis???

    Reklāma