Web Analytics
More
    Reklāma

    Uz konferenci Rīgā ieradīsies DevOps entuziasti no visas pasaules

    Jaunākie raksti

    No 26. līdz 29. septembrim Rīgā uz konferenci ‘DevOpsDays Riga 2018’ pulcēsies DevOps entuziasti no tuvējām un arī tālākām valstīm. DevOps jeb izstrāddarbināšana ir kultūra un filozofija. Tās mērķis ir apvienot programmatūras izstrādātājus (Dev jeb “developers”, no angļu valodas) ar programmatūras darbinātājiem, sistēmu administratoriem (Ops). Visā pasaulē un arī Latvijā šo pieeju izmanto daudzi informāciju tehnoloģiju uzņēmumi.

    ‘DevOpsDays’ ir globāla kustība — konferenču sērija, kas ar šādu nosaukumu tiek organizēta daudzās pasaules valstīs. Tagad jau otro gadu arī Latvijā. No citām, līdzīgām konferencēm to atšķir fakts, ka DevOps nav tikai tehnoloģijas. DevOps skar filozofiskus un sociālus jautājumus, tai skaitā par uzņēmuma kultūru un iekšējiem procesiem.

    Reklāma

    “Ideja par šādas konferences nepieciešamību man radās jau 2015. gadā, jo DevOps kultūras atpazīstamība Latvijā bija zema un izpratne par to — dažviet pat kļūdaina. Dažās citās konferencēs sāka parādīties DevOps veltītas tēmas, bet tas nebija pietiekami. Profesionāls nemiers lika kaut ko darīt — piesaistot uzņēmumu ‘Accenture’ un dažus domubiedrus, kopā sākām veidot pirmo DevOpsDays konferenci arī Latvijā,” atceras Uldis Karlovs-Karlovskis, ‘DevOpsDays Riga’ konferences aizsācējs. Tagad pasākums notiek jau otro gadu un pulcēs runātājus no daudzām pasaules valstīm. Savukārt apmeklētāju vidū būs IT nozares speciālisti ne tikai no Latvijas, bet arī tuvējām un tālākām kaimiņvalstīm.

    Šī gada konference Latvijā būs zīmīga ar to, ka tajā uzstāsies divi aktīvi DevOps kultūras popularizētāji pasaulē — Kens Mugrage (Ken Mugrage) un Metijs Stratons (Matty Straton). Kens ir viens no pasākumu sērijas ‘DevOpsDays’ organizatoriem un pēdējos desmit gadus ir strādājis ar vairākiem ‘Fortune 50’ uzņēmumiem, iepazīstinot tos ar DevOps kultūru. Savukārt Metijs ikdienā strādā uzņēmumā ‘PagerDuty’, sauc sevi par DevOps evaņģēlistu un aktīvi iesaistās DevOpsDays pasākumu organizēšanā visā pasaulē.

    Kā jau minēts, DevOps skar arī uzņēmuma kultūru un procesus, ne tikai specifiskas tehniskas tēmas. Tāpēc īpaša uzmanība konferencē un meistarklasēs būs pievērsta IT nozarē tik aktuālajai darbinieku izdegšanai. Viena no runātājām par šo tēmu būs Hetere Vailda (Heather Wild), kura ir arī viena no pasaulē pazīstamā produktivitātes rīka ‘Evernote’ dibinātāju komandas. Savukārt Kristīna Aldana (Christina Aldan) ir uzstājusies konferencē TEDx un regulāri uzstājas arī dažādos citos pasākumos. Viņa ir saņēmusi Lasvegasas kopienas “Sieviete tehnoloģijās” balvu, jo pastāvīgi palīdz sievietēm biznesā, nodrošinot mentoringu. Konferences ietvaros Rīgā viņa uzstāsies ar runu par to, kāpēc mēs baidāmies no robotiem, un arī vadīs divas meistarklases —  “5 padomi emocionālai inteliģencei” un “Emocionālā inteliģence dizainā”.

    Konferences un arī meistarklašu programma ir publicēta pasākuma mājas lapā. Biļetes cena divu dienu konferences apmeklējumam ir 199 eiro + PVN, savukārt meistarklases, kas notiks dienu pirms un dienu pēc konferences, biļetes cena ir 149 eiro + PVN. Gan konferencē, gan meistarklasēs vietu skaits ir ierobežots. Konferences organizatori iesaka īpaši ātri iegādāties biļeti uz meistarklasēm, jo pieprasījums pēc dalības tajās ir liels.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma