Web Analytics
More
    Reklāma

    Oktobra sākumā Rīgā norisināsies “DevOps Unicorns” konference

    Jaunākie raksti

    No 2. līdz. 4. oktobrim Rīgā norisināsies konference ‘DevOps Unicorns’, kas pulcēs aptuveni 300 DevOps entuziastus. DevOps jeb izstrāddarbināšana ir kultūra un filozofija. Tās mērķis ir apvienot programmatūras izstrādātājus (Dev jeb “developers”, no angļu valodas) ar programmatūras darbinātājiem, sistēmu administratoriem (Ops). Visā pasaulē un arī Latvijā šo pieeju izmanto daudzi informāciju tehnoloģiju uzņēmumi.

    Iepriekšējos gados konference ir bijusi zināma ar nosaukumu “DevOpsDays Riga”, taču šogad organizatori nolēmuši uzlabot konferences veidolu, pievēršot uzmanību ne tikai zināšanu nodošanai DevOps jomā, bet arī vispārējai dalībnieku fiziskajai un mentālajai attīstībai, tāpēc konference ieguva jaunu nosaukumu – “DevOps Unicorns”. Šogad tiek piedāvātas dažādas fiziskas aktivitātes, kā, piemēram, rīta skrējiens 3. oktobra rītā, kā arī dažu vieslektoru prezentācijas pievērsīs uzmanību tieši mentālajai veselībai. Vieslektore Elefterija Batsou (Eleftheria Batsou) no Grieķijas izklāstīs savu pieredzi, kā viņa ir spējusi apvienot savu pamatdarbu ar citiem projektiem, kā arī dos dažādus padomus, kā menedžēt savu laiku, kā gūt motivāciju un kā atrast balansu starp darbu un privāto dzīvi.

    Reklāma

    “Oktobrī atzīmējam jau trešo gadu, kad Latvijā ir konference, kas veltīta tieši DevOps tēmai. Lai arī pēdējā laikā no manis var dzirdēt frāzes kā “DevOps patiesībā neeksistē”, tomēr vēl aizvien iepriekšējos gados apskatītie jautājumi ir aktuāli arī šobrīd. Industrija attīstās un jaunas tēmas papildina jau tā bagāto tēmu klāstu. Es naivi vēlos ticēt, ka aktuālo tēmu maiņa ir saistīta ar Latvijas un Baltijas attīstību DevOps tēmā, kas ir pateicoties konferences esamībai. Lai arī valsts sektorā būtisku vajadzību pēc DevOps, iespējams, vēl nejūt, bet vairākās nozarēs tas ir kļuvis par standartu,” skaidro Accenture DevOps nodaļas vadītājs ziemeļvalstīs Uldis Karlovs-Karlovskis.

    Uz konferenci ieradīsies 20 vieslektori no tādām pasaules valstīm kā ASV, Zviedrijas, Spānijas, Francijas, Nīderlandes, Austrālijas un citām. Vieslektoru prezentācijas skars tādas tēmas kā Terraform, Docker, Java, Kubernetes u.c.

    Konferences ietvaros norisināsies arī 3 meistarklases. Šīs meistarklases piedāvā vienas dienas laikā kvalitatīvi iemācīties orientēties kādā no modernajiem DevOps tematiem pēc izvēles, kā, piemēram, Terraform, AWS, Friends, Jenkins X, Kubernetes, Service Mesh. Meistarklases vadīs pieredzes bagāti lektori no ārvalstīm.

    Biļešu skaits ir ierobežots, taču vēl ir pieejamas pēdējās biļetes gan uz meistarklasēm, gan uz konferenci.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma