Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviju PowerUp! sacensību finālā Prāgā pārstāvēs MAZZY

    Jaunākie raksti

    Maija beigās LMT galvenajā ēkā norisinājās enerģijas un tīro tehnoloģiju jaunuzņēmumu (start-up) sacensību PowerUp! reģionālais fināls. Konkurss noris jau ceturto gadu pēc kārtas un to organizē EIT InnoEnergy. Latvijas mērogā jaunuzņēmumu konkurencē par veiksmīgāko un inovatīvāko projektu žūrija atzina MAZZY, kas pārstāvēs Latviju PowerUp! sacensību lielajā finālā Prāgā 19. jūnijā. MAZZY prezentētais risinājums sniedz iespēju ikvienam ar bezvadu sensora palīdzību nolasīt datus par energoresursu patēriņu un pārskatāmā veidā uzkrāt šo informāciju e-metra (e-meter) portāla vietnē.

    Otro vietu ieguva jauņuzņēmums DronePlan, bet trešā vieta tika piešķirta jaunuzņēmumam Catalyco. Savukārt, InnoWater saņēma balvu no konkursa reģionālā atbalstītāja Latvijas Mobilais telefons (LMT), iegūstot iespēju jaunuzņēmuma pārstāvjiem apmeklēt starptautiska mēroga pilsētplānošanas pasākumu Mad City Happening .

    Reklāma

    Kā akcentēja žūrijas priekšsēdētājs, InnoEnergy pārstāvis Mihals Bajda (Michal Bajda): “Sacensību mērķis ir atrast inovatīvus risinājumus enerģijas nozarē un uzlabot gaisa kvalitāti Eiropas pilsētās, sekmējot apkārtējās vides tīrību. Uzvarējušās komandas projekts atbilst mūsdienu enerģijas tirgus vajadzībām un var tikt pielietots arī starptautiskā līmenī. Tieši prototipa pielietojamība globālā mērogā bija vissvarīgākais kritērijs uzvarētāja izvēlē!”

    Kopumā 299 jaunuzņēmumu projekti no 24 Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm tika iesniegti nacionālajās atlasēs lielākajām tīro tehnoloģiju sacensībām, to skaitā, 14 jaunuzņēmumi no Latvijas. Lai sagatavotos reģionālajam finālam, no 8. līdz 9. maijam norisinājās intensīvas apmācības un meistarklases, ko vadīja Viesturs Sosārs, Techhub dibinātājs un valdes loceklis, pieredzējis jaunuzņēmumu treneris. Apmācību laikā konkursa dalībniekiem bija iespēja testēt savu biznesa modeli un uzlabot prezentācijas prasmes, lai reģionālajā finālā 9 komandas varētu veiksmīgāk prezentēt savus projektus un idejas žūrijai, investoriem un mediju pārstāvjiem. Visa konkursa ietvaros kā dalībnieku mentors darbojās arī InnoEnergy pārstāvis Latvijā Viesturs Zeps.

    Reģionālā fināla uzvarētājs un MAZZY vadītājs Viesturs Šeļmanovs – Plešs, runājot par savu projektu un tā nākotnes plāniem, norādīja, ka: “Attīstoties lietu internetam (Internet of Things), mūsu mērķis ir klientam likt apzināties, ka tā dati par enerģijas (ūdens, elektrības, gāzes, siltuma) lietojumu ir vērtība. Ceram, ka dalība PowerUp! finālā Prāgā ļaus mūsu idejai pilnveidoties un nākotnē izmantot arī blokķēdes tehnoloģiju (blockchain) sniegtos risinājumus IoT datu glabāšanā un komercializēšanā.”

    Žūrijas loceklis, LMT Biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš, uzsver: “PowerUp! veicina nemiera garu  – uzņēmēju, nozares ekspertu, pētnieku, investoru – satikšanos un ideju apmaiņu. Tāpēc ir ļoti augsta iespējamība, ka šī konkursa rezultātā taps kārtējais Latvijas biznesa un inovāciju veiksmes stāsts. Mēs, LMT, esam gatavi ar savām zināšanām un ekspertīzi atbalstīti jaunuzņēmumus, jo īpaši, ja tas skar 5G tehnoloģiju potenciālo izmantojumu.”

    Dalībnieki tika vērtēti ne tikai pēc prezentācijas profesionālā satura, bet vērā tika ņemta arī to izpratne par biznesa vidi. Tāpat tika likts uzsvars arī uz izveidotās komandas un produkta potenciālu, ko žūrijas sastāvā vērtēja tādi nozares eksperti kā LMT Biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš, Expansion Capital valdes loceklis Andris Keziks, LatBAN valdes loceklis Voldemārs Brēdiķis, LIAA Tehnoloģiju pārneses nodaļas vadītājs Aleksejs Korņevs un InnoEnergy pārstāvis Mihals Bajda (Michal Bajda). Fināla ietvaros ar savu pieredzi dalījās arī Hygen vadītājs Roberts Strods, kas aktīvi darbojas alternatīvās enerģētikas jomā. Savukārt, pasākumu moderators bija runas treneris un TV personība Oskars Priede.

    Komentējot konkursa nozīmi, InnoEnergy sadarbības partneris un PowerUp! sacensību atbalstītājs Latvijā biedrības LatBANvaldes loceklis Voldemārs Brēdiķis, norādīja, ka: “LatBAN iepazīstina privātos investorus ar jaunuzņēmumiem un kalpo kā platforma zināšanu un finansējuma jeb “gudrās naudas” piesaistīšanā. Jaunuzņēmumiem nepieciešama strauja izaugsme, tādēļ esam gandarīti par tādu partneri kā InnoEnergy, kas ar plašo kontaktu un iespēju loku nodrošina jaunuzņēmumiem kvalitatīvu zināšanu starta komplektu, un PowerUp! sniedz starptautisku redzējumu, finansējumu un kontaktus, tādējādi palielinot iespējas realizēties starptautiskajā tirgū. LatBAN un InnoEnergy sadarbība ir lielisks piemērs kā, apvienot spēkus – uzrunājot, atlasot un apmācot jaunuzņēmumus, kopīgi sniegt pienesumu straujākai Latvijas jaunuzņēmumu attīstībai.”

    Jau 19. jūnijā jaunuzņēmuma MAZZY pārstāvji no Latvijas dosies uz sacensību finālu Prāgā, Žofina pilī, kur kopā ar citu valstu komandām sacentīsies par naudas balvām un iespēju piedalīties prestižajā Highway biznesa akseleratorā, kura mērķis ir palīdzēt jaunuzņēmumiem attīstīties un kļūt par veiksmīgiem uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma