Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas tīro tehnoloģiju jaunuzņēmumi aicināti piedalīties jaunajā PowerUp! konkursā

    Jaunākie raksti

    1. martā sākās pieteikšanās InnoEnergy rīkotajam tīro tehnoloģiju jaunuzņēmumu (start-up) konkursam PowerUp!, kas ir lielākais šāda veida konkurss Centrāleiropā un tiek rīkots jau ceturto reizi pēc kārtas, sniedzot lieliskas biznesa attīstības iespējas un palīdzot dalībniekiem veidot atpazīstamību starptautiski.

    Papildus naudas balvām, konkursa uzvarētājiem būs iespēja kļūt par daļu no prestižās InnoEnergy Highway® programmas, kur idejas un produktu prototipi pārtop reālos tirgus risinājumos. Jaunajiem uzņēmējiem programma piedāvā finansējumu līdz pat 150 tūkstošiem eiro un plašu atbalstu produktu izstrādes, attīstības un intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumos, kā arī komandas veidošanā. Vienlaikus dalība programmā sniedz iespēju piesaistīt starptautiskos klientus un paver durvis uz citiem ārējiem finansējuma avotiem.

    Reklāma

    “Latvijas starts pagājušā gada konkursā pierādīja tikai to, ka arī no mūsu reģiona nāk lieliskas Idejas, kurām ir liels potenciāls. Latvijas finālam bija pieteikušies 17 projekti, kas ir viens no labākajiem rādītājiem starp citām, kopumā 15, konkursā iesaistītajām valstīm. Turklāt divi no pagājušā gada PowerUp! Latvijas fināla dalībniekiem ir uzņemti InnoEnergy Highway® programmā un ir uzsākta padziļinātā izpēte par investīciju veikšanu. Viens no dalībniekiem ir uzsācis sarunas par iesaistīšanos InnoEnergy Boostway®” konkursam pieteikties mudina Viesturs Zeps, InnoEnergy Latvija vadītājs.

    Šobrīd risinājumi, kas saistīti ar mobilitāti, kiberdrošību un enerģijas uzglabāšanu, ir īpaši pieprasīti. Interešu lokā ietilpst tehnoloģijas, kas ļauj samazināt kaitīgo vielu emisijas atmosfērā un cīnās pret smogu. Iepriekšējā PowerUp! konkursa uzvarētājs bija Ungārijas jaunuzņēmums HeatVentors ar savu inovatīvo metodi siltumenerģijas uzglabāšanai, kas prasa par 90% mazāk vietas un ļauj ietaupīt 20%-40% enerģijas.

    “Jaunuzņēmumu kopienas piesaiste ir būtisks solis, lai sasniegtu vienu no mūsu galvenajiem stratēģiskajiem mērķiem līdz 2030. gadam: kļūt par pirmo izvēli starp konkurentiem. Mēs ticam, ka sadarbošanās ar InnoEnergy palīdzēs mums kļūt par būtisku Eiropas inovāciju ekosistēmas daļu, un mēs esam priecīgi kopā strādāt pie nākotnes projektiem,” komentē Žolts Vinklers (Zsolts Winkler), MOL grupas “Open Innovation Hub” vadītājs un pagājušā gada konkursa partneris.

    Pēc vairāk kā 10 reģionālo finālu noslēguma, kuru ietvaros tiks organizētas dažādas meistarklases un apmācības, sniedzot iespēju pārbaudīt savu uzņēmējdarbības modeli un uzlabot dalībnieku prezentācijas prasmes, lielais PowerUp! fināls šogad norisināsies Prāgā.

    Lai piedalītos konkursā, ir nepieciešams jau izstrādāts produkta prototips un komanda. Konkursam iespējams pieteikties līdz 15. aprīlim, aizpildot anketu, kas pieejama konkursa mājaslapā www.powerup.innoenergy.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma