Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunuzņēmumi aicināti piedalīties jaunajā PowerUp! konkursā

    Jaunākie raksti

    11. februārī sākās pieteikšanās InnoEnergy rīkotajām PowerUp! sacensībām, kas ir lielākais šāda veida konkurss Centrāleiropā un notiek jau piekto reizi pēc kārtas, sniedzot konkursa dalībniekiem iespēju attīstīt savu biznesu starptautiski. Sacensību galvenā balva – 50 000 eiro.

    Papildu naudas balvām, PowerUp! konkursa dalībniekiem ir iespēja pievienoties prestižajai InnoEnergy biznesa akceleratora Highway® programmai. Tā nodrošina plašu atbalstu jaunuzņēmumiem biznesa attīstības un starptautisko tirgu apguves jautājumos, kā arī dažādu tēmu apguvē, sākot no juridiskās un intelektuālās īpašuma aizsardzības, līdz dizainam un citām jaunuzņēmumiem aktuālām tēmām. Programmas dalībniekiem tiek sniegta iespēja piesaistīt starptautiskus klientus un finansējumu līdz pat 150 000 eiro apmērā.

    Reklāma

    Šī gada PowerUp! sacensībās ir iekļauta sadaļa, kas veltīta “Clean Air Challenge” jeb “Tīrā gaisa izaicinājuma” pētījumam. Jaunuzņēmums, kurš izstrādās risinājumu gaisa piesārņojuma un smoga ietekmes mazināšanai, tiks apbalvots. InnoEnergy ir viens no galvenajiem dalībniekiem šī pētījuma veikšanā, ar ko iepazīstināja pērnā gada oktobrī.

    Ar katru gadu pieaug PowerUp! sacensību pieteikumu skaits – 2018. gadā InnoEnergy saņēma vairāk nekā 300 potenciālo dalībnieku pieteikumu un šogad prognozē, ka šī gada sacensībām, kurām iespējams pieteikt dalību līdz 11. martam, pieteikumu skaits palielināsies. Pēdējo divu gadu laikā pieteikumu skaits ir audzis – gan skaitliski, gan to kvalitātē.

    Pieteikumu skaits ar jau izstrādātiem prototipiem ir būtiski palielinājies – no 28 prototipiem 2016. gadā līdz 120 prototipiem 2018. gadā. Pieteikumu skaita pieaugumu var novērot arī tiem produktiem vai pakalpojumiem, kuri jau ir veiksmīgi ieviesti (no 19 līdz 93 pieteikumiem).

    “Dalībnieku skaits katru gadu pieaug. Fakts, ka jaunuzņēmumiem, kuri piesakās PowerUp!, savā portfolio jau ir projekts augstā gatavības pakāpē, apliecinot sacensību pieaugošo atpazīstamību. PowerUp! paver durvis drosmīgiem Centrāleiropas inovatoriem, nodrošinot piekļuvi mūsu starptautisko biznesa partneru tīklam. Dalībnieki, kuri piesakās šim konkursam, par šiem ieguvumiem noteikti varēs pārliecināties,” skaidro Jakubs Milers (Jakub Miler), InnoEnergy izpilddirektors Centrāleiropā.

    Īpaši vēlamie risinājumi – produkti un pakalpojumi – konkursā ietver projektus no tādām nozarēm, kā, piemēram, enerģija, mobilitāte, tīrais gaiss, apkure, tīrās tehnoloģijas un viedās tehnoloģijas. Jaunuzņēmumi pēc veiksmīga pieteikšanās posma, tiks aicināti piedalīties atzītu nozares mentoru organizētājās intensīvās apmācībās (bootcamp), kas ļaus labāk sagatavoties gan reģionālajiem fināliem, gan lielajam sacensību finālam. PowerUp! uzvarētājs tiks noskaidrots 21. maijā, Krakovā, Polijā notiekošajā “Impact’19”, kas ir viens no svarīgākajiem ekonomikas notikumiem Centrāleiropā un Austrumeiropā.

    InnoEnergy pārstāvis Latvijā Zigmārs Reklaitis uzsver: “Ir svarīgi, ka dalība PowerUp! nodrošina sacensības ar līdzīgiem Eiropas jaunuzņēmumiem – jebkurš dalībnieks faktiski iziet arī apmācības un atlases procedūru, lai neatkarīgi no sacensību rezultātiem pretendētu uz investīcijām 150 000 eiro apmērā Eiropas lielākajā ar enerģētiku saistītajā akceleratorā. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka šīs sacensības rada platformu, kuras ietvaros jaunuzņēmumi var demonstrēt sava projekta konkurētspēju starptautiskiem uzņēmumiem (potenciāliem klientiem), kā arī riska kapitāla fondiem, kas ir InnoEnergy dibinātāji un sadarbības partneri. PowerUp! platforma faktiski ļauj novērtēt konkrētā projekta eksportspēju citās ES valstīs.”

    2018. gadā PowerUp! sacensībās uzvarēja jaunuzņēmums “Zubax Robotics” no Igaunijas, kas piedāvāja risinājumu, lai krasi samazinātu enerģijas patēriņu nākotnes mobilitātes risinājumos.

    Plašāka informācija par konkursu, kā arī pieteikuma anketa pieejama šeit: www.powerup.innoenergy.com PowerUp! konkursam iespējams pieteikties līdz šī gada 11. martam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma