Web Analytics
More
    Reklāma

    Oxygen for Burning Fuel pārstāvēs Latviju PowerUp! sacensību finālā Budapeštā

    Jaunākie raksti

    Piektdien, 13. oktobrī, LMT galvenajā ēkā norisinājās Eiropā lielāko enerģētikas nozares jaunuzņēmumu (start-up) sacensību PowerUp! reģionālais fināls, kurā septiņi Latvijas jaunuzņēmumi žūrijai prezentēja savus inovāciju projektus. Ceļa zīmi uz finālu Budapeštā šī gada 22. novembrī un iespēju tajā pārstāvēt Latviju ieguva jaunuzņēumums Oxygen for Burning Fuel, kas izstrādājis tehnoloģiju piesārņojuma samazināšanai, kas rodas iekšdedzes dzinēju vai industriālajos degvielas degšanas procesos. Divi jaunuzņēmumi saņēma arī veicināšanas balvas. Iespēju sevi prezentēt Digital Freedom Festival ietvaros no sacensību reģionālajiem atbalstītājiem LatBan saņēma jaunuzņēmums AirQualityTree. Savukārt, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) nodrošināto iespēju apmeklēt TechChill konferenci saņēma jaunuzņēmums Dragon.

    Oxygen for Burning Fuel vadītājs Reinis Spunde atzīst, ka uzvara reģionālajā finālā un iespēja doties uz Budapeštu jau ir sava veida ieguldījums jaunuzņēmuma attīstībā: “Gan reģionālais fināls Rīgā, gan PowerUp! fināls Budapeštā sniedz iespēju gūt daudz jaunus kontaktus un veido mūsu atpazīstamību nozarē, kas cerams varētu rezultēties vērtīgās investīcijās nākotnē.”

    Reklāma

    PowerUp! jaunuzņēmumu sacensībās, kuras 3. gadu pēc kārtas rīko lielākais tīro tehnoloģiju akcelerators InnoEnergy, šogad piedalījās gandrīz 160 jaunuzņēmumi no 23 Centrāleiropas valstīm. Līdzīgi kā 11 citās valstīs, kurās norisinās reģionālie fināli, arī dalībnieki Latvijā piedalījās intensīvās meistarklasēs Viestura Sosāra un Kristapa Pētersona vadībā, kuru laikā dalībniekiem bija iespēja testēt sava biznesa modeļus un uzlabot prezentēšanas prasmes.

    Reģionālā fināla ietvaros, septiņi labākie jaunuzņēmumi no Latvijas savus inovatīvos risinājumus prezentēja žūrijai, investoriem un mediju pārstāvjiem. Dalībnieki tika novērtēti ne tikai pēc prezentācijas profesionālā satura. Vērā tika ņemta arī to izpratne par biznesa vidi, kā arī izveidotās komandas un produkta potenciāls. Vienlaikus dalībnieku prezentācijām, pasākuma apmeklētājus uzrunāja Captomatic dibinātājs un AERODIUM Technologies līdzīpašnieks Ingus Augstkalns. Reģionālajā finālā Rīgā dalībnieku prezentācijas vērtēja nozares profesionāļu žūrija, kurā ietilpa InnoEnergy pārstāvis Mihals Kraševskis (Michał Kraszewski), LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis, Expansion Capital valdes priekšsēdētājs Ēriks Fricsons, LNK Group valdes loceklis Pāvels Broitmaņis un LatBan valdes loceklis Voldemāras Bērdiķis.

    “Dalībnieki pārsteidza ar savu starptautisko vērienu. Dažādi gaisa kvalitātes uzlabošanas sensori un sensoru tīkli, lietotu bateriju pārstrāde, lai paildzinātu to izmantojamību, ūdens attīrīšanas tehnoloģijas izmantojot redzamo gaismu – šiem un citiem redzētajiem projektiem ir milzīgs potenciāls. Uzvarētājs Oxygen for Burning Fuel, kura tehnoloģija ļauj efektīvāk izmantot degvielu un samazina degšanas procesā radītos CO2 izmešus, spēja pārliecināt žūriju par tehnoloģijas gatavību un potenciālo pozitīvo ietekmi uz vidi, kā arī potenciālo tirgus apjomu. Jādomā, ka visi šie elementi varētu sniegt viņiem priekšrocības lielajā finālā Budapeštā,” par žūrijas lēmumu stāsta tās loceklis un LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

    Žolts Vinklers (Zsolt Winkler), Open Innovation Hub vadītājs un sacensību atbalstītāja MOL Group pārstāvis, norāda: “MOL Group kā starptautisks naftas un gāzes uzņēmums uzskata, ka tehnoloģiju attīstība un jaunie pircēju ieradumi ir fundamentāli mainījuši mūsu pārstāvēto nozari. Lai sekotu līdzi starptautiskajām tendencēm un ārējiem pārbaudījumiem, MOL vēlas būt daļa no kopējās inovāciju ekosistēmas, jo redzam, ka tieši inovācijas ir viens no veidiem kā pielāgoties mainīgajām klientu vajadzībām. Šī iemesla dēļ MOL Group ir iecerējusi kļūt atvērtāka jaunām biznesa idejām un veidot jaunas sadarbības. Vēršoties pie jaunuzņēmumu kopienas, MOL vēlas rast risinājumus, kas palīdzēs uzņēmumam kļūt par klientu pirmo izvēli. Mēs ticam, ka PowerUp! sacensības sniegs spēcīgu atbalstu MOL iniciatīvai identificēt un sadarboties ar inovatīvākajiem jaunuzņēmumiem Centrāleiropā.”

    Agneška Vasilevska-Semaila (Agnieszka Wasilewska-Semail), sacensību partnera RAFAKO izpilddirektore, vērš uzmanību uz sacensību nozīmīgumu: “Esot aktīviem Zināšanu un Inovāciju kopienas (the Knowledge and Innovation Community) dalībniekiem kopš 2011. gada, kad tika uzsākti pirmie inovāciju projekti, InnoEnergy ir kļuvis par vienu no mūsu visvērtīgākajiem sadarbības partneriem. Mēs atbalstām InnoEnergy uzstādīto misiju sekmēt inovācijas, izmantojot ilgtspējīgu enerģiju. Tas saskan arī ar RAFKO biznesa vērtībām, ņemot vērā, ka mūsu darbības lokā ietilpst ne tikai produkta dizaina izveide, bet arī iekārtu ražošana. Mūsu galvenais uzdevums ir vecināt jaunas, videi draudzīgākas paaudzes veidošanos. PowerUp! sacensības atbilst RAFKO mērķiem un mēs ceram, ka atklātie jaunuzņēmumi sniegs savu ieguldījumu tīrākas vides attīstībai.”

    22. novembrī Oxygen for Burning Fuel ar citu reģionu uzvarētājiem Budapeštā cīnīsies par naudas balvām (20 000 eiro pirmās vietas ieguvējam) kā arī iespēju iekļūt prestižajā InnoEnergy Highway akcelatorā, kas atbalsta jaunuzņēmumus agrīnā stadijā, palīdzot tiem kļūtu par veiksmīgiem uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma