Web Analytics
More
    Reklāma

    Ko iegūsim no trīs kamerām gaidāmajos Huawei P20 modeļos?

    Jaunākie raksti

    Viedtālruņi ir pilnībā pārņēmuši mūsu dzīves – tie ir televizori, kalendāri, grāmatas, mūzikas atskaņotāji un arī fotoaparāti. Ja tev nav labākais viedtālrunis, nevarēsi uzpildīt Instagram vai Facebook ar fantastiskām fotogrāfijām.

    Viedtālruņu ražotāji savos flagmaņos uzsākuši nebeidzamu cīņu par labākajām kamerām. Veiksmīgāko viedtālruņu kameru tops ir mūžīgi mainīgs, šobrīd topa augšgalā ir Google Pixel 2, Apple iPhone X un man visai grūti izprotamu iemeslu dēļ arī Huawei Mate 10 Pro.

    Reklāma

    Baumas jau kādu laiku norāda uz Huawei P20 modeļos gaidāmām veselām trīs kamerām, kas ir jauns pavērsiens viedtālruņu kameru tehnoloģijās. Sagaidāms, ka Huawei P20 modeļi tiks izziņoti 27. martā Parīzē, bet trīs kameru nozīme ir liela mīkla.

    Iespējams, Huawei P20 modeļi spēs nodrošināt pieckāršu optisko palielinājumu, līdzīgi kā šobrīd Apple un OnePlus divu kameru modeļi piedāvā divkāršu palielinājumu. No Huawei P20 gaidāma arī 40 megapikseļu maksimālā izšķirtspēja, bet lielākais ieguvums no trīs kamerām varētu būt uzlabota HDR attēlu un varbūt pat HDR video uzņemšana. HDR video pieejamība ir ļoti ierobežota, mājas apstākļos uzfilmēt HDR video pagaidām ir gandrīz neiespējami. HDR video atbalsta Google Pixel 2, Xperia XZ Premium, Galaxy S8, Note8 un LG V30 ekrāni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    09.02.2018 11:28

    >Viedtālruņi ir pilnībā pārņēmuši mūsu dzīves

    ūja, tie tikai papildina nosauktās lietas. kalendārs, protams, var būt arī tikai telefonā.
    visu aizstāt ar telefonu varētu tikai diogēns, jo vienkārši nav brīvas vietas.

    GundarsBarons
    09.02.2018 13:16

    Ko iegūsim? Vienīgais ieguvums būs drusku tukšāks maks pēc pirkuma.
    To šņegu, ko uzņem ar smartfonu kamerām un grūž instagramā var nodēvēt par fantastiskiem attēliem tikai pilnīgi pret kvalitāti inerts lietotājs. Trīs kameras nedos ne par matu labāku galarezultātu. Tad jau noliekot blakus trīs Getzus var teikt, ka tie brauc tikpat ātri kā viens Bugatti, jo sasumējot ātrumus taču tā ir.
    Aizejiet uz kādu starptautisku fotokonkursu un pastāstiet, lai žūrija novērtē jūsu ar ifonu uzņemto brokastu brīnišķīgo atveidojumu, jo Instagramā tas savācis daudz Likes.

    x
    09.02.2018 13:29
    Reply to  GundarsBarons

    nevajag idealizēt, ir bijuši starpt. konkursi kurus vinnējušas bildes pēc laika izrādās paņemtas no neta un samanipulētas diezgan prastā veidā. t.i. arī tiesneši ir tikai cilvēki un ja viņi var izlaist cauri tādu sviestu, tad nebrīnīšos arī par putras bļodu ar banānu, kas nosaukti par abstragto māgslu.

    Lucifer
    09.02.2018 13:55
    Reply to  GundarsBarons

    Ko nīdi? Kurš Tev liek sekot tiem cilvekiem? Pats spstiprini, tad pats ari skaties tos murgus.
    Un kāda vaina telefonu kameram? Pilnigi pietiekosi, lai iemuzinatu sev svarigus brizus un ne tikai!
    Atradies te eksperts…

    khe
    09.02.2018 17:33
    Reply to  Lucifer

    Vai ne!

    Lapsinieks
    09.02.2018 13:55
    Reply to  GundarsBarons

    riktīgi pārspīlē

    khe
    09.02.2018 17:32
    Reply to  GundarsBarons

    Fotogrāfijā svarīgākais ir stāsts, ko tā stāsta un nekas vairāk. Protams, ja eso pikseļ@#^ tad tā jau ir tava problēma.

    https://pro.magnumphotos.com/C.aspx?VP3=SearchResult&ALID=2K7O3RHXD417
    https://pro.magnumphotos.com/C.aspx?VP3=CMS3&VF=MAGO31_10_VForm&ERID=24KL535353#/CMS3&VF=MAGO31_10_VForm&ERID=24KL535353&POPUPIID=2S5RYDDCAI4&POPUPPN=6

    Un tā var turpināt bezgalīgi. Tici man, šie vīri ar telefonu uzbildētu tādas pašas bildes, ja ne vēl labākas. Varbūt aizej uz kādu starptautisku un pasaki, ka svarīgākais ir pikseļi? Atvaino, ka sanāca ar uzbraucienu bet priekš manis kvalitāte ir stāsts kas ir fotogrāfijā.

    x
    09.02.2018 18:20
    Reply to  khe

    daudzi kara fotogrāfi bieži izmanto kompaktkameras un arī tos pašus telefonus. apstākļos, kad svarīgi būt vieglāk aprīkotam, jo no tā var būt atkarīga dzīvība, nevienam nerūp ko par viņu padomās pikseļpētnieki. ja kadrs ir tā vērts, redaktors neklepojot publicēs telefonbildi.

    khe
    12.02.2018 09:28
    Reply to  x

    Es par to arī runāju.

    Kaspars Baradach
    09.02.2018 21:56
    Reply to  GundarsBarons

    cik man zināms, fotokonkursos atēla kvalitate nav primāra. galvenais ir sižets, modelis, kadrējums, un tt. un tas viss ir paveicams arī ar talruņa kameru. tu vnk neko nerubī no foto :D

    GundarsBarons
    09.02.2018 23:17

    Laikam dažādus konkursus skatāmies

    GundarsBarons
    09.02.2018 23:14

    Uh, cik uzmanības piesaistīja mans komentārs. Neesmu rakstījis, ka svarīgi pikseļi un pasniegtajam stāstam nav nozīmes. Tieši to arī teicu – brokastu atrādījums Instagramā kā reiz ir stāsts ar nulles vērtību. Un ja vēl nav pat bildes tehnsikās kvalitātes, tad tas ir izniekos laiks un resursi.

    “trīs kameru nozīme ir liela mīkla” – tieši tā uzražots ir, bet pamatojums vēl nav izdomāts. Tad nu mārketinga departaments ķersies klāt, lai mākslīgi izdomātu stāstu, ko borēt pircējiem. Asprātīgs, tehniski atjautīgs inženieru risinājums neprasās pēc feikiem pamatojumiem.

    “No Huawei P20 gaidāma arī 40 megapikseļu maksimālā izšķirtspēja” – o jā, te kā reiz ir uzsvērts viens no “ieguvumiem” – pikseļi. Bezjēdzīgs daudzums tik maza izmēra matricai, ko var iebāzt smartfonā. Štrunti tāpat paliek par štruntiem, vienalga cik daudz viņi rindā salikti (es atkal par tiem Getziem).

    Tā nu ir, jebkurš šāds pasniegtais uberrisinājums manī izraisa vienīgi skepsi. Tiek pamazām radīts uzskats, ka nav atšķirība starp fotoaparāta un smartfona uzņemtu bildi. Lielākā daļa to arī pieņem.

    Lucifer
    10.02.2018 13:31
    Reply to  GundarsBarons

    Nu netrako, netrako :D
    1. Par instagrammu – tā ir tava problēma, man piemēram neviens ar kaut, kādām ēdiena bildēm neuzbāžas!
    2. Trīs, vai desmit kameras? Kādā atšķirība? Galvenais, ka kameras kopējā veiktspēja uzlabojas, un po*ig cenu, cena būs augsta arīt tad, ja viedtālrunim būs tikai viena kamera, daaaa… !
    3. Kāda atšķirība, ko tur citi domā!? Zinu cilvēkus, kuri domā ka jaunais aifons ir tik pat labs cik jebkura spoguļkamera, un? Lai viņš tā arī domā, kas Tev no tā? Tagad gribi teikt, ka esi kompetents pilnīgi visās sfērās?
    4. Par mārketingu protams piekrītu, nu tāda dzīve. :)

    Lapsinieks
    10.02.2018 17:42
    Reply to  GundarsBarons

    kāpēc vajag zelēt baumas? sagaidīs speceni/rezultātu un tad arī skatīsies, kas tur saštukots.

    Artanis
    10.02.2018 19:53

    5x optiskais zooms un trīs objektīvi telefonā? Nakujam? Un kā diez viņi to plāno nostabilizēt?
    Nē, tiešām, izskatās, ka pasaule (t.i. zīmolu marketologi) vienkārši iet sviestā – tāds pats stulbums, kā savulaik ar megapikseļu sacensību – ka tikai lielāks cipars uz papīra, jo tad idioti vairāk to pirks.

    Piecu līdz astoņu megapikseļu sensors, ar maksimāli lielu f-stop un fiziski lielākiem sensora pikseļiem, backlit matrica, un VISS – nevajag smārtfonā neko labāku, ar to pietiek atliektiem galiem jebkurai normālai ikdienas vajadzībai (savas pusdienas vai savu duckface iemūžināt kaut kādam debilam soctīklam NAV normāla vajadzība). Ja gribi taisīt lielo mākslu, nopērc tam paredzētu aparātu.

    Lapsinieks
    11.02.2018 09:54
    Reply to  Artanis

    Kaut kā nedzirdēju no Tevis šo, kad aifonā iestūma divas kameras un 2x zūmu. Sagaidīsim rezultātu, un tad skatīsimies, kas sanācis. Fiksēts mazs F ar ir slikti – pie kārtīgas daules viss ir pakaļā – nav vietas vēl nd filtram, 1,6 ietekmē asumu stūros, un pavej – samsungam būšot divu pakāpju f.
    Lai liek kaut vai 5 kameras, ja uzlabojās kvalitāte, nevis pliks mārrutketings. Par dakfeisiem un ēdiena šķīvjiem priekš soctīkliem – vai Tev tie kaut kā neļauj naktī mierīgi dusēt? Neseko tiem. Nosaki pats savas vērtības. Man, piemēram, kidi nav nevienu selfiju nekad uztaisījuši – vnk citas intereses. Un nav soctīklos, jo nevar pamatot vajadzību, ko arī esmu vienmēr no mazotnes centies iemācīt: ja kaut ko gribās – lūdzu, argumentus un tad apspriedīsim. Vai tie ir jauni lego kluči vai feisbuks.

    GundarsBarons
    11.02.2018 14:37

    Ar to stulbuma ignorēšanu tā ir kā ir. Skaidrs, ka dažu īpatņu izpausmes fotomākslā netraucē gulēt. Bet piekritīsiet, ka tas paliek arvien masveidīgāks. Un ar marketinga miljardiem tiek uzkurināts, jo nes labu peļņu. Un ar tik lielu naudu var lielas izmaiņas panākt pavisam nevēlamā virzienā :) Tur agri vai vēlu nevarēs vairāk noignorēt. Labāk izteikt savu viedokli tagad (kāds izlasīs, varbūt drusku aizdomāsies), nevis pēc desmit gadiem domāt pie sevis, a moš vajadzēja. Skaidrs, ka nav jēga censties pasauli mainīt. Nav tas vecums vairāk un tas naivums. Vairāk tāda iekšējā beša izlaišana ārā. :)

    Uldis M.
    12.02.2018 14:19
    Reply to  GundarsBarons

    Tas ir progress un progress reti kad iet pašā pareizākajā virzienā. Bet ja kaut kas kļūst populārs tad tas attītās un attīstās līdz sasniedz diezgan labu līmeni. Vai ipirms ~100 gadiem ekšdedzes dzinēji bija pareizais progresa solis? nebūt ne! Bet kļuva populārs un attīstījās līdz pavisam nesliktam līmenim.
    Par digitālajām kamerām profesionāli fotogrāfi arī ilgu laiku vīpsnāja un tās neatzina… bet tauta pirka, popularitāte auga un nu mums ir tādi FF DSLR ka tik turies!
    tagad fotojoma ir pavilkusies uz viedtālruņu fotokamerām, un arī tu nevri nepiekrist ka to tehniskās spējas aug ģeometriskā progresijā.
    Te mums ir jāsaprot ka nav pareizā vai nepareizā… ir vienkārši tendences un jaunākas paaudzes… tāpat ir sajūtas kas nav atkarīgas no tehnikas augstvērtīguma…
    Savā pirmajā komentā pieminēji Hyndai un Bugatti salīdzinājumu. Protams, tos salīdzināt ir neprāts, bet… Tici man – Getz vadītājs būs laimīgāks cilvēks – un gūs patiesu prieku braucot ar savu Getziņu, jo viņš nebūs noguris no tiekšanās uz pilnību… Viņš izbaudīs momentu! Viņš iepoustos instagrammā parastu ikdienas kadru jo viņš priecājas par dzīvi! Bugatti īpašnieks nav priecīgs, viņš joprojām tiecas uz pilnību…

    x
    12.02.2018 16:31
    Reply to  Uldis M.

    grūti spriest, ko jūt bugatti īpašniks….varbūt neapmierinātību, jo prātā jau nākamais superauto, bet varbūt otrādi – mieru un apgarotību, klausoties w16 skaņās

    GundarsBarons
    12.02.2018 22:45
    Reply to  x

    W16 skaņās neklausās, tās sajūt ar visu ķermeni :D

    GundarsBarons
    12.02.2018 22:44
    Reply to  Uldis M.

    Lielākajai daļai piekrītu. Arī tam, ka vienlīdz laimīgi var būt gan Getz, gan Veyrona īpašnieki. Tikpat cik vienlīdz nelaimīgi :)

    Reklāma