Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Mix 2 apskats – patīkams pārsteigums!

    Ļoti labi nostrādāts flagmaņa līmeņa telefons, kas maksā lētāk nekā citi flagmaņi.

    Jaunākie raksti

    Es ļoti labi atceros, ka vēl pirms pāris gadiem vismaz manās acīs Xiaomi zīmolam bija ne pārāk laba slava. Tas tik naski veidoja citu kompāniju produktu līdziniekus, ka pat bija izpelnījies neglaimojošu copycat (kopētāja) apzīmējumu. Tā kā toreiz Xiaomi ierīces mūsu pusē oficiāli nebija nopērkamas, tās nebija aktuālas arī mūsu apskatiem.

    Tomēr globālā mērogā par Xiaomi sāka runāt arvien biežāk un ziņas par jaunajiem produktiem sāka pastiprinātāk atbalsoties arī Kursorā. Vairāki mūsu lasītāji jau bija no ārzemēm pasūtījuši sev pirmos Xiaomi telefonus un teicās, ka tās ir ļoti labas ierīces. Kas, pie tam, nemaksā pārāk bargu naudu. Šobrīd Xiaomi ir jau piektais lielākais telefonu ražotājs pasaulē un Xiaomi ir oficiāli atceļojuši arī līdz Eiropai. Šos telefonus pavisam brīvi var iegādāties arī Latvijā un šeit tiek nodrošināts ierīču atbalsts un serviss. Tas arī nozīmē, ka nu vairs nevaram ignorēt šo zīmolu un tas liekams vienā rindā ar citiem A klases telefonu zīmoliem.

    Reklāma

    Līdz šim esam paspējuši sagatavot apskatus Xiaomi Redmi Note 4 un vidējās klases Xiaomi Mi A1. Kad Bite ieminējās, ka viņi plāno tirgot arī interesanto Xiaomi Mi Mix 2, pieteicos uz šīs ierīces testu un visai drīz šis telefons jau bija man uz galda.

    Ar ko tad Mi Mix 2 ir tik interesants? Šī telefona priekšgājējs, oriģinālais Mi Mix, tika izlaists pagājušā gada beigās un toreiz tas pārsteidza daudzus ar savu iespaidīgu displeju, kam apkārt praktiski nebija malu. Lai arī Mi Mix nebija pats pirmais telefons ar šādu bez-apmaļu dizaina displeju, tomēr tas ir viens no pirmajiem nozīmīgajiem viedtālruņiem, kas spēcīgi iezīmēja šo jauno tendenci, kam vēlāk sekoja LG, Samsung, Huawei un nu arī Apple ar savu iPhone X. Var pat teikt, ka mūsdienās vairs neviens flagmanis nav iedomājams bez šāda dizaina.

    Mi Mix 2 ir dižciltīgas saknes, taču ar to viss nebeidzas. Telefons izskatās gaumīgi un kvalitatīvi uzbūvēts, ir aprīkots ar jaudīgu Snapdragon 835 procesoru, labu 5.99 collu displeju un īpašs pluss ir jaunākā MIUI 9 saskarnes versija, kas izskatās lieliski un papildina Android ar daudziem noderīgiem uzlabojumiem. Esmu ar šo telefonu ikdienā pavadījis aptuveni nedēļu un nu saprotu, kāpēc tik daudzi ir riktīgi safanojušies par Xiaomi telefoniem. Tiem ir pieņemama cena un atzīstams sniegums!

    Xiaomi Mi Mix 2 tehniskie parametri

    • Operētājsistēma: Android 7.1.1 ar MIUI 9 saskarni
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.99 collas, 1080 x 2160 px (18:9), 403 ppi
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 835 (4×2.45GHz + 4×1.9GHz) astoņkodolu procesors, Adreno 540 GPU
    • RAM: 6 GB (8 GB Special edition versijā)
    • Atmiņa: 64/128/256 GB iebūvētā atmiņa (128 GB Special edition versijā)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, 4G VoLTE, NFC, dual SIM, NFC
    • Kameras: 12 megapikseļu, f/2.0, PDAF, OIS ar divtoņu zibspuldzi aizmugurē un 5 megapikseļu f/2.0 priekšpusē
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BeiDou
    • Izmēri un svars: 152.8 x 75.5 x 7.7 mm, 185 g
    • Akumulators: Li-Ion 3400 mAh (9V/2A Quick Charge 3.0 ātrā uzlāde)
    • Krāsas: Melna, balta
    • Cena: ap 570 eiro interneta veikalos, ap 670 pie operatoriem

    Dizains un korpuss

    Tā kā Xiaomi uzsver šī telefona īpašo dizainu, tad ražotājs nav noslinkojis arī pie iepakojuma dizaina. Plāna, melna kastīte ar dažiem zeltītiem uzrakstiem. Gaumīgi! Pašā kastītē bez telefona atradīsim USB Type-C uz 3.5 mm pāreju (jep, šim telefonam nav “vecā” tipa 3.5mm audio pieslēgvietas), jaudīgu Quick Charge ātro uzlādi atbalstošu sienas lādētāju ar USB kabeli un cietas plastmasas vāciņu.

    Izņēmu telefonu no kastītes un uzreiz nobrīnījos, cik tas ir smags. 185 grami nav joka lieta, jo mūsdienās vairums ražotāju savus lielizmēra telefonus iemanās veidot vieglākus. Uz testu saņemtā ierīce ir “parastais” Mi Mix 2, kam ir metāla rāmis un keramikas aizmugure, bet eksistē arī Special Edition versija, ko raksturo 8 GB operatīvā atmiņa (“parastajam” – 6 GB) un 128 GB iebūvētā atmiņa (“parastajam” – izvēle no 64/128/256 GB), kā arī pilnībā no keramikas veidots korpuss. Rezultātā Special Edition modelis maksā dārgāk.

    No priekšpuses Mi Mix 2 redzam praktiski tikai displeju un skats ir lielisks! Tomēr, ja uzmanīgi ieskatāmies, tad augšpusē redzēsim skaļruņa atveri (pirmajam Mi Mix skaņa nāca caur displeju) un apakšā mazliet platāku joslu, kurā labajā stūrī iespiesta miniatūra priekšējā kamera. Lejā zem stikla ir paslēpta arī gaismas diode, kas pulsējot paziņo par ienākošajām ziņām. Priekšpusi no skrāpējumiem un triecieniem sargā Gorilla Glass 4 aizsargstikls.

    Aizmugure ir viengabala keramikas plāksne, kas izskatās tīri labi, taču ir slidena un diezgan ātri nospeķojas. Aizmugurē ir izgriezti daži caurumi pirkstu nospiedumu sensoram, virs korpusa piepaceltai kameras “acij” un divtoņu zibspuldzei. Pirkstu nospiedumu sensors novietots ļoti ērtā vietā un darbojas ļoti ātri un precīzi. Piepaceltā kamera dažkārt palīdz sajust, kur telefonam ir augšpuse un pagriezt to pareizā pozīcijā pirms paskatāmies uz ierīci. Xiaomi saka, ka tā dzeltenā josliņa ap kameras aci ir veidota no 18 karātu zelta. Pilnīgs prēmiums!

    Pa ierīces perimetru “parastajā” Mi Mix 2 versijā saņemam melni krāsotu metāla rāmi un tas tikai vairo telefona premium sajūtu. Ierīces kreisajā sānā ir SIM karšu atvilkne divām nano SIM kartēm (bet nav kur ielikt microSD atmiņas karti). Labajā sānā ir veiksmīgi novietotas un lieliskas uz spaidīšanu metāla skaļuma regulēšanas un ierīces ieslēgšanas pogas. Apakšā glīti simetriski caurumi, kuros vienā pusē skaļrunis, otrā mikrofons. Pa vidu – USB Type-C pieslēgvieta. Aha, šis ir telefons bez 3.5mm audio pieslēgvietas. Tas tagad ir modīgi.

    Kopumā telefons rokā jūtas patiešām kvalitatīvs. Jā, keramikas korpuss ir slidens, toties rada pamatīgi uzbūvētas ierīces sajūtu. Vismaz korpusa ziņā nekas neliecina par kaut kādiem mēģinājumiem uz kaut ko ietaupīt, kaut ko nožuļīt. Malači!

    Diemžēl šim telefonam nav nekādas ūdensnoturības sertifikācijas, kas dārgā gala telefoniem nu jau ir kļuvusi par tādu kā normu.

    Ļoti labs LCD displejs ar minimālām apmalēm

    Milzīgais 5.99 collu IPS LCD displejs ir viens no galvenajiem šī telefona pārdošanas argumentiem un jāsaka, ka tas ir izdevies patiešām labs. Tam ir 1080 x 2160 pikseļu izšķirtspēja (403 ppi) un 18:9 malu attiecība, kas ir vēl viena pēdējā laika tendence. Arvien vairāk ražotāju izvēlas veidot šādus iegarenus displejus un tas noved pie tā, ka aplikāciju izstrādātāji un satura radītāji šim formātam sāk gatavot arvien vairāk satura.

    Zinātniskākos apskatos norādīts, ka Mi Mix 2 nav tie labākie skata leņķi, displejs nav pats spilgtākais un tam nav arī labākais kontrasts (melnam ekrānam redz cauri apgaismojumu). Tomēr praksē tas nekā jūtami netraucē un ierīces lietošanu neapgrūtina. Kontrasta ziņā ar Mi Mix 2, protams, neesam OLED displeju teritorijā, taču nav ne vainas arī kvalitatīvam LCD displejam. Ja šo telefonu izdodas nopirkt cenā līdz 600 eiro, tad par displeju sūdzēties nevajadzētu.

    Kameras ir labas, bet ne vairāk

    Telefonam aizmugurē ir (tikai) viena kamera, kas izmanto 12 megapikseļu Sony IMX386 sensoru. Šis pats sensors ir atrodams arī Xiaomi Mi Max 2, Mi Note 3 un Mi6 viedtālruņos. Kamera izmanto objektīvu ar f/2.0 gaismasspēju un tas nozīmē, ka slikta apgaismojuma apstākļos nekāda labā bildēšana nesanāks. Prakse arī pierāda, ka fotogrāfiju un video uzņemšana slikta apgaismojuma apstākļos ar šo telefonu nav prāta darbs – attēli būs pabriesmīgi. Īpaši arī nelīdzēs 4 asu optiskās stabilizācijas sistēma.

    Labos apgaismojuma apstākļos ar Mi Mix 2 var uzņemt tīri labas kvalitātes attēlus, taču tie ne tuvu nav flagmaņu kameru spēju līmenī. Dienas laikā attēli būs blāvāki un izplūdušāki nekā dārgajiem konkurentiem, bet naktī vispār nebūs izmantojami. Bet ja salīdzinām ar pieejamākiem telefoniem, tad Mi Mix 2 kameras spējas jau ir krietni konkurētspējīgākas.

    Ierobežotās telpas dēļ Xiaomi telefona priekšā ir iestrādājis vien knapu 5 megapikseļu kameru un tās uzņemtie attēli ir diezgan neizteiksmīgi. Lai to labotu, Xiaomi piedāvā “izskaistināšanas” režīmu, kas mēģina uzlabot pašiņu bildes, bet to kvalitāti šī funkcija īpaši neuzlabo. Tāpat interesanta ir funkcija, kas mēģina noteikt fotografējamā cilvēka dzimumu un vecumu. Ja ar dzimuma noteikšanu telefonam īpašu problēmu nav, tad ar vecumu ne vienmēr sanāk uztrāpīt precīzi. Uzvelc jaku ar kuplu kapuci un +10 gadi klāt.

    Te arī jāpiezīmē, ka savādais priekšējās kameras novietojums ir arī ļoti nepraktisks. Ja telefonu turi labajā rokā, kameru visdrīzāk aizsegsi. Tad telefons ir jāgriež riņķī. Ja to darīsi regulāri, visdrīzāk kādā reizē slideno ierīci nometīsi zemē. Plus, ne visas lietotnes saprot, ka vajag apgriezt bildi kājām gaisā, jo šo konkrēto telefonu pašiņu bildēm grūti izmantot normālā stāvoklī.

    MIUI 9 saskarne nes noderīgus uzlabojumus

    Testa Mi Mix 2 pie jums atceļoja jau ar jaunāko MIUI 9 saskarnes versiju, kas “sēž” pa virsu Android 7.1.1. Āha, tātad līdz Android 8 vēl jāpaciešas. MIUI 9 globālā versija ir pilnvērtīgs Android ar mums tik ierastajiem Google servisiem. Telefonam jaudas ir pietiekami un sistēma burtiski lido.

    Vizuāli MIUI saskarne ir jūtami iedvesmojusies no Apple iOS, taču tas šoreiz ir vairāk kā pluss, jo saskarne ir gaiša, tīra un labi saprotama. Līdzīgā virzienā, starp citu, burā arī Huawei EMUI saskarne.

    Zemāk daži noderīgi iestatījumi un funkcijas, kas man šajā telefonā ļoti patika un noderēja:

    • Tā kā telefonam nav nekāda vienmēr ieslēgta ekrāna režīma, noderīgi, ka var iestatīt, lai ekrāns ieslēdzas, ja tam divreiz piesitam ar pirkstu.
    • Paziņojumu sadaļā ir iespējams atsevišķā kategorijā sabāzt paziņojumus no mazāk svarīgām lietotnēm.
    • Līdz ar MIUI 9 versiju Xiaomi telefonu lietotāji tiek pie vairāklietotņu režīma – var vienā ekrānā vienlaicīgi darbināt vairākas lietotnes. Tiesa, ne visas lietotnes šo režīmu atbalsta.
    • Ir iespējams iestatīt, lai sānu pogu dubultklišķi veic noteiktas darbības, piemēram, izsauc kameras lietotni.
    • Second Space funkcija ļauj telefonā darbināt otru profilu, piemēram, bērniem.
    • Ja negribas veidot atsevišķu profilu, ir iespējams ar Dual apps funkciju vienu un to pašu lietotni darbināt ar dažādiem profiliem. Piemēram, Facebook, Facebook Messenger vai WhatsApp.
    • Ar App lock var ļoti ērti aiz paroles noslēpt jebkuru telefonā uzstādīto lietotni (arī sistēmas lietotnes).
    • Ar tēmām var pamatīgi pielāgot saskarnes izskatu.

    Savienojamība, veiktspēja un baterija

    Xiaomi uzsver, ka šis telefons būs labs palīgs biznesa cilvēkiem, jo tam ir plašs atbalstīto frekvenču klāsts. Un te nav melots, jo izmantotais Snapdragon 835 čipsets šajā ziņā tik tiešām ir spēcīgs – 24 LTE joslas, septiņas 3G joslas un vēl četras joslas GSM signālam. Būs jāpameklē vieta, kur ar šo telefonu palikt bez sakariem. Testa laikā nenovēroju ne mazākās problēmas ar sakaru kvalitāti un jāatzīmē, ka telefonam ir ļoti skaļš skaļrunis sarunām. Tāpat, noderīga ir sistēmā iebūvētā iespēja sarunas ierakstīt.

    Tāpat ierīcei ir ātrs dual band 802.11ac (Wi-Fi) atbalsts un jaunais Bluetooth 5.0. Arī par NFC nav aizmirsts. Ar Bluetooth gan man bija problēmas mašīnā. Proti, ja esam atbilējuši uz zvanu, telefons vairs neprot mūziku turpināt spēlēt uz auto skaņu sistēmu un nekas izņemot telefona pārstartēšanu nelīdz. Tomēr ir arī savienojumi, kas šajā telefonā nav atrodami. Iepriekš jau minēju, ka nav 3.5mm audio pieslēgvietas, bet te nav arī infrasarkano staru raidītāja un FM radio uztvērēja. Būs cilvēki, kam šis ir svarīgi.

    Mi Mix 2 jaudas ziņā ir flagmaņu konkurents

    Qualcomm Snapdragon 835 joprojām izvēle numur viens, ja vēlies veidot konkurētspējīgu Android flagmani un azotē nav aizķēries kāds paša veidots procesors. Arī 6 GB operatīvā atmiņa ir pilnībā pietiekama praktiski jebkurai darbībai. Es pat teiktu, ka Special Edition iebūvētie 8 GB ir pārspīlējums, kas smuki izskatās reklāmas materiālos, bet praksē tiem īsti nav nozīmes.

    Labi, teorija ir viens, bet kā telefons darbojas ikdienā? Viss notiek ātri un bez aizķeršanās. Īsajā testa periodā nemanīju kaut kādas būtiskas bremzes vai uzkāršanās. Arī visas programmas un spēles ielādējas ātri un pēc tam darbojas bez problēmām.

    Tam it kā būtu jābūt pašsaprotamam pie šāda tehniskā aprīkojuma, tomēr tas tā nenotiek visos gadījumos. Piemēram, nesen testētais Huawei Mate 10 Pro tehniski arī ir iespaidīga ierīce, tomēr ikdienā telefons nedarbojas pietiekami plūdeni, acīmredzot, kaut kas nav līdz galam pielaizīts programmatūras pusē.

    Baterijas pietiks vienai dienai

    Pirmās paaudzes Mi Mix bija apveltīts ar mūsu laikiem iespaidīgas 4400 mAh ietilpības akumulatoru, tāpēc Mi Mix 2 iebūvētā 3400 mAh baterija liek saraukt uzacis. Praksē tas nozīmē, ka telefons ar uzlādi varēs tīri labi novilkt vienu dienu. Nekas spīdošs, bet pie šādiem akumulatora rādītājiem arī nekas pārlieku slikts. Tāds nooormāls sniegums. Bezvadu uzlādes iespējas šim telefonam nav, taču ir Quick Charge ātrā uzlāde, kas ar pareizo lādētāju (piemēram, to, kas atrodams ierīces kastītē) spēs telefonu pusstundas laikā uzlādēt no 0% līdz pusei. Otra puse būs uzlādēta vēl pēc aptuveni pusotras stundas.

    Pamanīju, ka Mi Mix 2 nepatīk sveši lādētāji, jo telefons atsacījās uzlādēties ar diviem Samsung ātrajiem sienas lādētājiem. Mašīnā Samsung ātrais lādētājs gan šim telefonam bija pa prātam.

    Secinājumi – patīkams pārsteigums

    Jāsaka, ka Xiaomi Mi Mix 2 mani patīkami pārsteidza. Tas ir glīts, displejs izskatās un darbojas pārliecinoši labi un pati ierīce šķiet nostrādāta. Nekur laukā nespīd nejēdzīgi trūkumi un ja piešaujas, tad MIUI saskarne ir patiešām forša. Jā, ierīcei ir trūkumi, tomēr, ja to izdodas nomedīt cenā līdz 600 eiro, tos var pieciest. Tad sanāk, ka mēs nopērkam gandrīz flagmani, bet samaksājam par dažiem simtiem eiro mazāk. Un mums taču patīk ietaupīt, vai ne?

    Man patika:

    • Premium ierīces dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Telefons ir jaudīgs un darbojas bez aizķeršanās
    • Pluss arī par labi nostrādāto milzīgo displeju (bez robiem)

    Man nepatika:

    • Izteikti neparocīgs priekšējās kameras novietojums (sniegums arī viduvējs)
    • Neizteiksmīga aizmugurējā kamera
    • Nav 3.5 mm audio pieslēgvietas un microSD atmiņas kartes slota
    • Nav ūdensnoturības
    Ļoti labi nostrādāts flagmaņa līmeņa telefons, kas maksā lētāk nekā citi flagmaņi.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    9
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    68 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.11.2017 10:58

    >Telefons ir jaudīgs un darbojas bez aizķeršanās

    pēc jūsu pieredzes ar līdzīgiem androidiem – vai šādu darbību var gaidīt arī pēc pirmā lietošanas gada?

    KKTK
    27.11.2017 11:30
    Reply to  x

    Ja neinstale miljons visādu applikāciju tad jā.

    x
    27.11.2017 11:38
    Reply to  KKTK

    miljons nē, desmita robežās būs.

    x
    27.11.2017 12:13
    Reply to  KKTK

    un miljons aplikācijas neinstalē pat tie, kuri to šķietamo esamību uzsver kā androida priekšrocību.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 12:05
    Reply to  x

    Konkrēti par Xiaomi telefoniem nevaru spriest, neesmu pietiekami ilgi tos lietojis, bet principā Android pieredze rāda, ka ar laiku telefoni paliek lēnīgāki. Tā tas ir bijis ar visiem Android telefoniem, kurus esmu ilgstošāk lietojis.

    To saprot arī ierīču ražotāji un visādos veidos mēģina risināt šo problēmu. Stāsta par visādiem mākslīgajiem intelektiem, kas paši mēģina sakopt ierīces, telefonā iebūvē visādus kešu un tamlīdzīgu lietu tīrītājus. Tas ir arī šajā Xiaomi un noteikti kaut kādā mērā palīdz.

    Lapsinieks
    27.11.2017 12:13

    dzelži nenogurst. atslēgas vārds ir FAILU DAUDZUMS. Par to jāaizdomājās. Ja ar kešatmiņu, temporary šņagu un vecu programmu versiju pakotnēm vēl sistēmiski cīnās, tad bilžu daudzums galerijā ir reāls killeris. Diemžēl, neviens to neuztver nopietni – reāls klupšanas akmenis androīda sistēmai.

    Krotow
    27.11.2017 20:42
    Reply to  Lapsinieks

    Sistēma, kas darbojas zem Android (Linux) tur galīgi nav pie vainas, ka to nepareizi izmanto. Par cik ir bijusi darīšana ar Android “iekšējo virtuvi”, piebildīšu, ka kopā ar 2 gadus netīrītu foto galeriju ātrdarbību nokauj arī piešņagotas lietotāja datu bāzes – tūkstošiem rindiņu gari neizdzēsto zvanu, SMS, WhatsApp, Skype u.c. saraksti. T.i. pirms gada notikušie un aizmirstie čati ar kaimiņu Lienīti un Anniņu arī pieliek rociņu pie ekrāna atjaunošanas bremzes. Vēl jo vairāk kombinācijā ar jaunajos laikos modīgo visakautkā indeksēšanu un automātisku rādīšanu rakstot meklēšanas logos. Ātrajos topa gala aparātos to tā nemana, taču visādos budžetniekos ar lēnu procesoru un maz/lēnu RAM jūt uzreiz. Factory Reset palīdz, taču tas ir overkills. Jēdzīgāk ir šos sarakstus kopā ar pārlūku vēsturi regulāri iztīrīt. Tāpēc telefona uzturēšanai formā jātīra arī šie saraksti. Vēlams, kopā ar automātiskās indeksēšanas atslēgšanu, ja tas ir iespējams. Tā nu viņš ir.

    digitalk
    27.11.2017 20:56
    Reply to  Krotow

    tad tas ir aplikāciju rakstītāju stulbums. viena no labākajām fīčām, čatu vēsture, tagad būs mākslīgi jāamputē? kāpēc uz PC skaipā tā stāv, lieki neindeksējas un neklepo? kāpēc uz pirmā āboļa man 3 gadus krājās SMS arhīvs un nekas nekur nebremzēja?

    Krotow
    27.11.2017 21:59
    Reply to  digitalk

    PC ir efektīgāks procesors, vairāk atmiņas, ātrāka pieeja “diskam”, iespēja reāli darbināt daudzus procesus vienlaicīgi un (parasti) nav ar baterijas lietošanu un aizmigšanu saistītu ierobežojumu. To tev sava darba sakarā tā kā būtu jāzina ;) Mūsdienu telefonu bremze indeksēšanas dēļ ir sekas marketologu slapjo sapņu realizācijai. Kaut kā esmu izticis bez globālās indeksēšanas sviesta telefonā un palicis dzīvs. Tagad to tā visur iedraņķējuši, ka pat atslēgt lāgā nevar.

    Padre
    20.03.2018 09:50

    Ir mājās vairākus gadus vecs xiaomi, ieslēdzu un tam bija atnācis pasvaigs atjaunojums. Ir s3 samsungs arī, ne lagu ne citu problēmu, tikai baterija jāmaina, ir 5 un 5s iphons ģimenē arī mētājas, nu nezinu, kas Tev ir ar andrīšiem, bet iphoni lago…un ir lēnāki, bet diezvai kā kaktelefonu fans to spēsi atzīt.
    Intereses pēc jo nebija ne žēl nekā, rebotoju s3 suni un viņš lido kā tikko pirkts, secinājums vnk =] bet Tev neiepriecinošs.

    Maris Laudams
    27.11.2017 14:55
    Reply to  x

    Ik pa laikam uzliec jaunu firmware ar factory reset un ies kā jauns.

    Lapsinieks
    27.11.2017 15:21
    Reply to  Maris Laudams

    tas jau tāds gīku risinājums

    Uvis Muižnieks
    28.11.2017 10:52
    Reply to  x

    Gandrīz gadu lietoju Mi5 , pilnīgi nejūt nekādu aizķeršanos. Ļoti labi piedāvā tīrīt atmiņu, kad tur par daudz trash-junk failu, ja rodas tāda nepieciešamība ir “deep clean” kur atrod dublikāt bildes, vecas-neizmantotas bildes,lielos failus, neizmantotos app pats vari izvēlēties ko dzēst. Vēl jāsaka ka ļoti labs themes “veikals” ,paiet, protams, laiks kamēr atrodi kvalitatīvāko theme ,bet tad vari vai katru dienu kā ar jaunu telefonu pavadīt. Tā jau Mi5 ir diez gan vecs modelis, bet atjauninājumi nāk ar regularitāti ik pāra nedēļas, attiecīgi arī atjaunojoties notiek reboot-restart un tas arī, kaut nedaudz, bet tomēr tādu sistēmas “maintenance” nodrošina.

    Arturs Zukovs
    22.12.2017 10:00
    Reply to  x

    Uztaisi factory reset reizi gadā, un dzīvo normāli.

    Uģis
    27.11.2017 12:32

    Es teiktu tīri ņemams aparāts.
    Telefona priekša ir izveidota pareizā virzienā, džeki mazliet piekāpušies un iemetuši kādā no brīvajiem stūriem pašiņu kameru. Šāds risinājums ir daudz sakarīgāks par parodiju X gadījumā un tāpēc nesaprotu, kāpēc tas tiek minēts pie trūkumiem. Bez tam, kam to vajag?
    iPhone apskatā pie trūkumiem netika minēta 3.5mm pieslēguma neesamība, taču šeit ir. Kur rodas starpība?

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 12:36
    Reply to  Uģis

    Problēma ir tāda, ka šāds priekšējās kameras risinājums ir sasodīti nepraktisks. Ja telefonu turi labajā rokā, tad tu visu laiku aizsedz to kameru ar plaukstu. Tas nozīmē, ka telefonu jāgriež riņķi, lai vispār varētu sataisīt kādu bildi ar šo kameru. Bet tad atkal, ne visas aplikācijas saprot, ka telefons apgriezts un principā sanāk, ka šis telefons praktiski nav izmantojams bildēšanai ar priekšējo kameru. Salīdzinājumam iPhone X displeja robs izskatās neglīti, mazliet traucē dažām aplikācijām, bet principā būtiski neietekmē ierīces lietošanas pieredzi.

    3.5mm audio pieslēgvietas neesamība gan Mi Mix 2, gan iPhone X gadījumā var tikt uzskatīta par trūkumu un būs cilvēki, kam tas nepatiks.

    x
    27.11.2017 12:37
    Reply to  Uģis

    vienkārši – epla lietotāji ir pieraduši pie standartu, portu un visa cita straujas aizstāšanas ar citiem.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 12:43
    Reply to  x

    Uz to pusi, jā.

    Daris
    27.11.2017 15:20

    Mans MI 4c kalpo otro gadu – nevaru sūdzēties. Astoņsimtās sērijas Snapdragons kā nekā. Fotogrāfijas dienā ideālas, naktī pavājas. Iet tik pat ātri kā sākumā. Ar restartu var novērst retos gļukus. Un izmaksāja vien 107.eiro.
    Bērnam jau tepat LV nopirku Redmi 4a.
    Secinājums – noteikti iesaku Xiaomi.
    Nav vairs pat nekādas intereses vērot samsuņus utt. operatoru veikalos :)

    Kaspars Baradach
    27.11.2017 15:25

    Nav 3.5 mm audio, microSD, ūdensnoturības…
    maksā pārlieku daudz priekš ķīnas

    īsāk sakot nafig.

    Lapsinieks
    27.11.2017 15:30

    a kas Tev pret Ķīnu? Aifonus ar’ Ķīnā ražo. Pašā epla birojā āmurikā ar’ puse inženieru tup ķīnieši. Un indieši.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 15:45
    Reply to  Lapsinieks

    Klau, pats tu āmuriks. No kurienes informācija par darbinieku sastāvu Apple birojā? Ja nav ko teikt, tad vismaz nemuldi muļķības!

    Lapsinieks
    27.11.2017 15:59

    pag, Tu domā, ka tas ir kāds apvainojums? Aziāti ir nenormāli centīgi un spējīgi šaurā fokusācijā sasniegt ārprātīgus rezultātus. Indieši, savukārt vairāk uz programmēšanu.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 16:19
    Reply to  Lapsinieks

    Nē, es vienkārši apšaubu, ka tu zini kas strādā Apple birojos.

    Lapsinieks
    27.11.2017 16:34

    Nu apjautājies kādam, kas strādā nozarē Amerikā. Man gan šķiet, ka Tavā balsī jūtams latviešiem ierastais sadzīves rasisms.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 16:38
    Reply to  Lapsinieks

    Manā balsī jūtama nievājoša attieksme pret gudrīšiem, kas domā, ka zina visu par visu.

    Lapsinieks
    27.11.2017 17:26

    lab lab, mans ņem vārdus apakaļ – eplā strādā vieni ārieši ar acīm zilām kā latgoles ezeri.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 17:31
    Reply to  Lapsinieks

    Arī par to tev nav datu. Paliekam tad pie tā, ka, ja nav ko teikt, tad labāk paklusē.

    Lapsinieks
    27.11.2017 17:37

    nē, Tev nav ko teikt par tēmu. Bet nu domā ko gribi. Nerakstīšu – varēsi apmierināti smīnēt bārdā.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 17:43
    Reply to  Lapsinieks

    Es tev ļoti konkrēti prasīju – no kurienes informācija par darbinieku sastāvu? Kamēr nespēsi man parādīt uzticamus datus par to, cik kādu rasu/tautību pārstāvju strādā Apple HQ, tikmēr tev nav ko teikt par šo tēmu. Un es labi zinu, ka tev nav šādu datu, tāpēc mans ieteikums nemuldēt bez jēgas paliek spēkā.

    Lapsinieks
    27.11.2017 19:45

    Man Tev ir trīs jautājumi: 1. kā Tu domā, vai apple strādā kāds latviešu izcelsmes cilvēks? (tīri tā – kā pac domā); 2. Vai notiek migrācija savstarpēji megauzņēmumos? 3. Vai Tu zini kas ir Six degrees of separation? Saliec šos kopā un Tev būs atbilde. Ja pats nezini, tas vēl nenozīmē, ka neviens to nevar zināt, vai vismaz būt nojausmai.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 20:27
    Reply to  Lapsinieks

    Tieši tā – ar nojausmu šoreiz cauri neizspruksi. Un arī ar “viena tante teica” līmeņa pieņēmumiem.

    Lapsinieks
    27.11.2017 20:42

    ok. ko nozīmē uzticami dati? algu saraksti ar tautību atšifrējumiem? Jā, man ir “viena tante teica”: jo tika salīdzināta vecā darbavieta ar jauno – tipa tas pats, tikai daudz vairāk ķīniešu – ar viņiem ir grūtāk (arī pēc pieredzes teikšu – nekad nevar saprast, ko viņi domā) – un tajā vecajā darbavietā bija salīdzinoši daudz ķīnieši un tā bija monoetniska valsts. amerikā visi ķīnieši ir amerikāņi. nē, un sarunas raksturs nebija tipa “pastāsti kā tur viss iekārtots” bet vnk “kā vispār dzīvē”.

    Kaspars Baradach
    27.11.2017 15:50
    Reply to  Lapsinieks

    pilnīgi nekas nav pret. var dabūt labas lietas pa kapeikām. bet tiklīdz cena ir augšā, tā lieta vairs nav tik interesanta. un jā, pieaugušam cilvēkam būtu jāprot nodalīt jēdzienus, radīts Ķīnā un ražots Ķīnā

    Lapsinieks
    27.11.2017 16:00

    drīzāk jāspēj nodalīt “normāla manta” no aliexpress širpatreba

    digitalk
    27.11.2017 17:13

    pēc bildēm spriežot priekšējai kamerai ir liels leņķis? tad tā vispār ir miskastē metama, Kristaps atgādina

    comment image

    Kristaps Skutelis
    27.11.2017 17:22
    Reply to  digitalk

    Kāreiz nav tur nekas plats. Citiem telefoniem bildē var dabūt vairāk pašiņa tīkotājus.

    Krotow
    27.11.2017 21:51
    Reply to  digitalk

    Šķiet, ka tā ir tikai no selfijiem atkarīgo problēma.

    Gugucis
    27.11.2017 19:42

    Pārgāju uz Mi Max2 no Samsung Note. Abi labi telefoni, tikai cena 4x atšķiras. No Note pietrūkst tikai irbulis, toties Max baterija bez problēmām tur 5 dienas :)

    wils
    28.11.2017 22:06
    Reply to  Gugucis

    Mi Max 2 ar LTE Band 20? Parādi kur?

    wils
    05.12.2017 11:27
    Reply to  Gugucis

    Tavs aparāts neatbalsta visas Latvijā izmantotās LTE frekvences, tāpēc arī neizprati manu jautājumu.
    4G Bands
    FDD-LTE 1/3/5/7/8; TDD-LTE 38/39/40/41 – tas ko spēj tavs telefons
    Bez LTE Band 20 telefons priekš manīm zaudē interesi, jo netaisos 30..60 GB mēnesī laist caur HSDPA/HSUPA tīklu, jo 800 MHz frekvence LV es teiktu ir ar visplašāko pārklājumu.

    Gugucis
    12.12.2017 18:29
    Reply to  wils

    nezinu, ātrums ir ļoti labs, 4G strādā bez aiztures. filmas var mierīgi skatīties. tā, ka nesaprotu, kur problēma :)

    wils
    13.12.2017 13:38
    Reply to  Gugucis

    Manā pusē, tavs aparāts 4G torni neredzēs. Aparāts nav slikts, bet man absolūti nederīgs.

    Lapsinieks
    13.12.2017 14:01
    Reply to  wils

    pilsonis nesaprot, ka viņa filma telefonā, visticamāk ir ap max. 500 mb fails, kas jānostrīmo divu stundu laikā. Tur arī ar 3G nebūs problēmu. Tas ir neskarot tēmu, cik retardēti ir skatīties filmas telefonā.

    Gugucis
    21.12.2017 17:50
    Reply to  Lapsinieks

    protams, ka tehnoloģiskās nianses nezinu. bet man svarīgi, ka 4G strādā bez problēmām, ir vajadzīgais ātrums un nav nekādas datu pārraides aiztures. Man kā lietotājam nav atšķirības no Samsung Note, ko iepriekš lietoju. Tas, ja viņam nav kāda uberkruta tehno fīča, ko igdienā praktiski nelieto, uz to man vienkārši pī pī pī …. :):):):)

    Lapsinieks
    21.12.2017 17:56
    Reply to  Gugucis

    kam ir jādarās galvā, lai vārdu ikdiena uzrakstītu ar g?

    Agris
    27.11.2017 21:56

    No Ķīnas pat pa 460 eur var dabūt apmēram, jo nav jāmaksā no dažiem seleriem PVN, tik jāizvēlas DHL piegāde – http://s.click.aliexpress.com/e/EQj2RJa

    Kartupelis3
    28.11.2017 05:13

    Iespējams, ka netīšām esmu kļuvis par Samsung jūsmiņu, bet tomēr.. kāpēc šo izvēlēties piemēram S8 vietā? Tāda pati cena, bet neviens no šiem mīnusiem.. turklāt man tie mīnusi man liekas ļoti būtiski.. it sevišķi ne pārāk labas kameras priekš tipa flagmaņa no kurām viena vispār diezgan nelietojama? wtf..

    Kristaps Skutelis
    28.11.2017 07:17
    Reply to  Kartupelis3

    Pie vienādas cenas, protams, labāka izvēle būs Samsung. Tāpēc es tekstā vairākās vietās uzsvēru, ka Mi Mix 2 ir interesants tikai tad, ja tam ir <600 eiro cena.

    Kartupelis3
    28.11.2017 07:37

    Man sanāk, ka internetveikalos (piem M79) Mi Mix 2 ir ~50eur lētāks nekā S8… viņam izdevās iekļūt citā kategorijā (tāpat kā Xphonam :) ) vai tā starpība uzskatāma par pietiekami lielu?
    Varbūt variet atgādināt, kur un kā un kāpēc jūs skatāties cenas, savādāk mums te pārpratumi sanāk visu laiku..
    Piem “izdodas nomedīt zem 600 eur” liekas pārspīlēt apgalvojums, ja ir īpaši jāpacenšas lai viņu nopirktu virs 600 eur..

    Kristaps Skutelis
    28.11.2017 07:50
    Reply to  Kartupelis3

    Primāri cenas jāskatās oficiālajās ierīču tirdzniecības vietās, piemēram, pie operatoriem. Šobrīd Mi Mix 2 var nopirkt pie Bites, kur tas apskata tapšanas brīdī maksāja vājprātīgus 672 eiro, bet tagad cena jau samazināta uz 636 eiro, kas ir tuvāk cenai par kādu šādu ierīci var pirkt. Pie Bites mazais Galaxy S8 maksā mazliet virs 700 eiro, bet tā kā Mi Mix 2 vairāk konkurē ar Galaxy S8+, tad meklējam tālāk (pie Bites mājaslapā šī modeļa nav) un atrodam, ka pie LMT S8+ maksā 929 eiro.

    Pēc tam jau var ieskatīties arī internetveikalos un ieraudzīt visādus cenu brīnumus vai arī Mi Mix 2 gadījumā vispār pamest skatu uz Āzijas interneta veikaliem, jo šo ierīci var pirkt arī no Ķīnas par maksimāli lētu cenu.

    Kartupelis3
    28.11.2017 08:10

    Ok

    Lapsinieks
    28.11.2017 09:05
    Reply to  Kartupelis3

    Korektai cenu izpratnei (dilstošā secībā):
    1. Operātors (visdārgāk, bet max. garantija)
    2. Lielie internetveikali (1a, 220, ok garantija)
    3. Visādi šaraškinkantori (var būt problēmas ar garantiju)
    4. Ķīnas veikalu “it kā eiropas noliktavas = itkā nomaksāti nodokļi, garantija – lotereja)
    5. Ķīnas bodes – var noveikties ar muitas un pvn nenomaksāšanu (ja var sadzīvot ar sirdsapziņu, ka piedalies krāpnieciskā shēmā; garantija – lotereja)

    Nu un attiecīgi; ja ir naudas kā spaļi, tad cilvēks parastais iegādājās lielajās internebodēs, ja nav – iet pie operātora un ņem uz nomaksu.
    Atsevišķa kategorija – atvērtie līgumi -visdārgāk, bet var mainīt trubu ik pa 6 mēnešiem.
    Kapeiku pi*ēji piedalās Ķīnas pvn loterejā.
    Un tad vēl ir tādi, kas salīdzini.lv atrod vislētāko cenu un bļauj (lai gan bieži tajā bodītē no sākuma pasaka ka jāgaida piegāde un tad kaut kas izrādās ne tā un preces nav (jo cena bijusi nereāla jau no sākuma)

    Kristaps Skutelis
    28.11.2017 09:07
    Reply to  Lapsinieks

    Ļoti precīzi, paldies! Tā kā cenas starp 1. un 5. variantu mēdz atšķirties diezgan pamatīgi, apskatos pie cenām parasti norādām, cik maksā oficiāli pērkot un cik maksā internetveikalos (lielajos un sakarīgajos). Pircējs pats pieņem lēmumu par to kur ierīci iegādāties.

    Lapsinieks
    28.11.2017 09:26

    un tik un tā pilsoņi apskatās aifonu pie LMT pa 1300 un tad kādu flagmaņa killeri kādā ķīnas bodē pa 300 un sākās klaigāšana bezjēgā.

    wils
    28.11.2017 22:10
    Reply to  Lapsinieks

    Ķīnas bodēm var teikt ka garantijas nav, vai telefona atpakaļnosūtīšana pa kurjerpastu dārgajiem tarifiem.

    einor1
    04.12.2017 18:24
    Reply to  Lapsinieks

    ir gan vēl tāda lieta, ka cenas atšķirība Ch interneta veikalos ir tik liela, ka līdzvērtīgu “iekšu” telefonu ir pat izdevīgāk pirkt katru gadu jaunu, nekā flagmani reizi 3 gaos :) tas par garantijas lietām :)

    Lapsinieks
    04.12.2017 23:14
    Reply to  einor1

    nav te nekādas lietas. runa tikai un vienīgi par VIENA modeļa cenas gradāciju.
    viens pērk ķīnas mēslu 1x gadā, cits pie LMT atvērtā līguma maina flagmaņus ik pa pusgadam. katra paša darīšana.

    Robert Adamovics
    28.11.2017 21:11

    Cena labāka, kā citiem “flagmaņiem”? Ko pīpē? Samsung galaxy s8 cenā. Vai labāk paņemt samsung galaxy s7, i lētāks i nav pieminēto mīnusu.

    wils
    28.11.2017 22:15

    Tad jau var skatīties uz s6, tad uz s5, s4 un tā tālāk.

    Kristaps Skutelis
    28.11.2017 22:15

    Nu, re, nav viss tik vienkārši. Displeja izmēra dēļ šo nevar tieši salīdzināt ar “mazo” Galaxy S8, bet lielais Galaxy S8+ ir krietni dārgāks telefons. Tas “krietni” gan variē atkarībā no tā, kur telefonu pērc. Kā jau rakstīju iepriekš, mēs tomēr te vairāk koncentrējamies uz oficiālajām cenām nevis internetveikalu brīnumiem.

    Nu, un, protams, mēs neplānojam šī gada telefonus tieši salīdzināt ar pagājušā gada vai vēl vecākām ierīcēm. Tam nav jēgas.

    Gatis Preiss
    02.12.2017 16:30

    Nepateici, ka Miui 9 ir atnesusi latviešu valodu saskarnei, cik viņa ir precīza, to redzēšu nākošnedēļ kad pienāks Note 4x.

    einor1
    04.12.2017 18:28
    Reply to  Gatis Preiss

    Xiomi jau visai sen visu var uzlikt latviski. Pirms gada jau noteikti bija.

    as
    21.12.2017 18:15

    Es vienu lietu ķīnā nesaprotu – vai tiešām labas kameras izstrāde ir kautkas ūber sarežģīts? Nu kāpēc ķīniešiem tas joprojām nav izdevies, bet ābolam ir?
    P.s. tie, kas saka, ka šim vai citiem xiaomi ir laba kamera, ir bez acīm vai minimālas izpratnes par fotogrāfiju! Ok, jebkurš saprot, ka no telefona, pat iphona PAGAIDĀM nebūs top kvalitātes fotogrāfija, bet ņemot vērā, ka telefons vienmēr ir līdzi, gribas, lai kādreiz varētu šo fīču izmantot arī ģimenes albumā un tas ir mūsdienām atbilstoši.
    Citādi xiaomi ir patiešām sakarīgi verķi.

    Krotow
    21.12.2017 19:12
    Reply to  as

    Laba foto uzņemšanas kvalitātei nepieciešama laba optika (objektīvi, jeb prasti izsakoties, “stikli”), kura neizkropļo attēlu, kur nepazūd daļa caur to plūstošās gaismas un ir pēc iespējas novērsts gaismas piesārņojums, kas rodas gaismai atstarojoties no lēcu virsmām objektīvu iekšpusē. Un matrica kas spēj uztvert pēc iespējas lielāku daļu no cauri optikai plūstošās gaismas precīzi tajos elementos, uz kuriem gaisma krīt. Un pēc iespējas nepiesārņot to ar siltuma un elektronikas nepilnību iespaidā radītajiem trokšņiem. “Lielajiem” fotoaparātiem šai ziņā ir vienkāršāk. Telefonos tas ir jau daudz sarežģītāk mazmazītiņo objektīvu un matricu izmēru dēļ. Mazi objektīvi laiž cauri mazāk gaismas tīri objektīvu iemeslu dēļ. Plus attēlu kropļojošie faktori, kurus novērst mazos objektīvos ir jau grūtāk. Mazajās matricās pikseļi ir mazāki, saspiesti ciešāk un atbrīvošanās no siltuma trokšņiem tur ir krietni grūtāka. Tas arī ir iemesls, kāpēc tikai palielinot pikseļu skaitu, attēla kvalitāte neuzlabojas ne par matu. Rodas tikai lielāka izmēra mēslubildes. Protams, telefonu kameru radītāji cenšas uzlabot miniaturizēto objektīvu un matricu kvalitāti un viņiem pat izdodas (ISOCELL matricas u.tml.). Taču tas nav lēti un to radītāji saprotamu iemeslu dēļ ar to ražošanas tehnoloģiskajām niansēm nedalās. Tāpēc līdz kvalitatīvām kamerām visos telefonos nāksies kādu laiku pagaidīt. Un tajā laikā censties nepirkt telefonus ar kamerām, kur… Read more »

    x
    22.12.2017 00:17
    Reply to  Krotow

    tā viš i, miniatūrā to visu ir grūtāk uztaisīt jēdzīgi. tāpēc jau meklē citus risinājumus, to pašu monohromo matricu liek blakus rgb matricai un no abām sakombinē mazliet labāku bildi. jādomā, ka mobilajos spiedīs arī uz softisko apstrādi, lai nomaskētu defektus. kautkā jākruķījas pa to pikseļu miglu.

    bet atceramies, ka pirmajos dslr iso800/1600 jau bija uz robežas vai pat nebija lietojams. tagad 3200 nav nekas ārkārtējs un ir praktiski izmantojams, nerunājot ka augšējā iso robeža iesniedzas stratosfērā. bet sensora izmēri palikuši tie paši. tāpēc ir iemesls domāt, ka sadzīves vajadzībām telefoni būs gana labi un uzlabosies, ar atrunu, ka bildes skatās vai nu telefonā vai publicē nelielā izmērā, un defekti šausmīgi neleks acīs, nevis cenšas drukāt lielos izmēros.

    telefons apēda lēto kompaktkameru, nevis dārgākus/labākus kompaktus un dslr un pagaidām tā tas arī paliks. pēc tam jau redzēs, kas mainīsies.

    Krotow
    22.12.2017 01:06
    Reply to  x

    Par ISO arī tiesa. Telefoniem te vēl ir ko augt. Ja saules gaismā uzņemtās bildes daudzmaz vienmērīgi apgaismotiem skatiem īpaši neatšķiras, krēslā, mākslīgajā apgaismojumā un skatos ar lielu kontrastu dažādību telefona bildes parasti ir garām. Taču ar lētajiem ziepjutraukiem bija tas pats. Atšķirībā no tiem, telefoniem trūkst vienīgi optiskā zūma. Mazajiem attēlu izmēriem (līdz 10×15 cm) ar telefonu bildētie 5-8 Mpix izskatās ciešami. Man caur ateljē drukātajos albumos tādu bilžu ir diezgan daudz un no malas nepateiksi, ka fotografēts ar telefonu. Lielajiem izmēriem (30x40cm) gan to, vai fotografēts ar fotokameru vai telefonu, var pamanīt. Tiesa, lielajiem izmēriem parasti arī tiek fotografēts ar kaut ko nopietnāku par telefonu.

    Reklāma
    Ļoti labi nostrādāts flagmaņa līmeņa telefons, kas maksā lētāk nekā citi flagmaņi.Xiaomi Mi Mix 2 apskats - patīkams pārsteigums!