Web Analytics
More
    Reklāma

    Linux on Galaxy atnesīs iespēju viedtālruni pārvērst par pilntiesīgu galddatoru

    Jaunākie raksti

    Ideja izmantot viedtālruni galddatora vietā nav jauna. Kādreiz Ubuntu Linux vēlējās izstrādāt vienotas iespējas izmantot operētājsistēmu kā viedtālruņos, tā arī galddatoros, bet Ubuntu tā arī nespēja novest projektu līdz galam. Ubuntu pat atteicās no Unity saskarnes izmantošanas, kas bija paredzēta arī viedtālruņu apkalpošanai.

    Jaunie Samsung viedtālruņi kopā ar DeX dokstaciju piedāvā izmantot Android lietotnes lielā ekrānā, bet turpmāk Samsung DeX atļaus darbināt arī pilntiesīgu galddatoru Linux programmatūru. Jaunās iespējas būs pieejamas Samsung Galaxy S8 sērijai, Samsung Galaxy Note8 un nākotnes viedtālruņu modeļiem.

    Reklāma

    Linux on Galaxy ļaus izmantot vairākus Linux distributīvus (Ubuntu, Debian, Arch un citus). Tiek uzsvērts, ka pamatā nenotiks nekāda veida programmatūras emulācija, tāpēc Linux lietotnes darbosies ļoti ātri. Protams, būs pa kādai programmai, kas varētu arī nestrādāt vai strādāt lēnāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.10.2017 11:05

    Samsung ir “nedaudz” lielāki resursi, ko iesaistīt šādā projektā. Varbūt viņiem tiešām izdosies. Neliegšos, ka man reiz bija cerība redzēt strādājošu Linux viedtālruni ar iespēju to lietot arī kā desktopu. Redzēsim, kā viņiem veiksies. Ja tā lieta ies, prasīsies arī programmu kroskompilēšana ARM platformai lietošanai desktopā. Bez emulācijas gan jau ka neiztiks – tikai šoreiz no Android puses :)

    20.10.2017 14:13
    Reply to  Krotow

    Saprotu, ka plikas x86 lietotnes Linuxam nemaz tik daudz nav. Steam ir jāemulē.

    KKTK
    20.10.2017 11:58

    Kāpēc visa jauda jāliek tam sūda dzelzītim? Ir nopietnākas lietas ko darīt par jūķūbi… Es laikam vēlētos tādu kā telefona doking steišenu. Ka visi čati, visi zvani viss viss no trubas applikācijām ir kompī ekrānā kā papildus logs, vai appikācija. Copy+Paste, zvani caur kompi, ar peli kalaviatūru pa trubas applikācijām. Lūk, tas būtu ērti. Jāraksta patents :)

    Harijs
    20.10.2017 12:53
    Reply to  KKTK

    Samsung SideSync :)

    Kristaps Lācis
    20.10.2017 13:26
    Reply to  KKTK
    hshsf
    20.10.2017 18:12
    Reply to  KKTK

    nopērc Mac. haha

    KKTK
    20.10.2017 20:32
    Reply to  hshsf

    Mac ir sen un vairāki – bet nav vēlēšanās pēc aitrubas.

    Artūrs
    21.10.2017 14:13

    Tas nozīmē ka uz android varēs darbināt linux programmas?

    Krotow
    21.10.2017 18:36
    Reply to  Artūrs

    Otrādi gan. Android jau ir Linux ar Google pielikumiem. T.i. Android programmas patiesībā darbojas Linux. Šī telefona gadījumā lai darbinātu Android programmas, vajadzēs arī virtuālo mašīnu Anroid aplikāciju baitkoda izpildei.

    Reklāma