Web Analytics
More
    Reklāma

    Ubuntu viedtālruņa sapnis ir izsapņots

    Jaunākie raksti

    Canonical tā arī nav spējis izveidot konkurētspējīgu operētājsistēmu viedtālruņiem, tāpēc tiek paziņots, ka Ubuntu viedtālruņu projekts ir slēgts. Canonical Ltd. ir privāts uzņēmums, kuru dibinājis un finansējis Dienvidāfrikas uzņēmējs Marks Šatlvorts (angļu: Mark Richard Shuttleworth), lai sekmētu brīvās programmatūras projektus. Canonical galvenais birojs atrodas Londonā, atbalsta birojs – Monreālā.

    Canonical pēdējā laikā strādā, lai izskaustu visus nerentablos projektus, kā arī tos, kam netiek plānota būtiska attīstība. Sagaidāms, ka Canonical arī nāksies atlaist darbiniekus, kuri bija nodarbināti šajos projektos. Vienlaikus paziņots, ka vairs netiks ieguldīts Unity galddatoru saskarnē, tās vietā Ubuntu atkal atgriežas pie GNOME.

    Reklāma

    Canonical izveidoja Unity saskarni, lai ar vienu programmatūru vienlīdz labi spētu darbināt galddatorus, viedtālruņus un planšetdatorus. Ubuntu ar Unity saskarni vajadzēja apsteigt Microsoft Continuum un Samsung Galaxy S8 ar Samsung DeX dokstaciju.

    Turpmāk Canonical ieguldīs resursus Lietu Interneta izpētē un programmatūras izstādē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    07.04.2017 11:28

    sad (c) Trump

    Krotow
    07.04.2017 19:58

    Kopš Android kļūšanas par izplatītāko Linux paveidu viedkomunikatoriem šāds fināls Ubuntu telefonam kļuva acīmredzams. Ja uz ARM platformas ar ierobežotiem resursiem nebija iespējams nodrošināt Ubuntu desktopa aplikāciju darbību, tad nu neko. Labāk lai taisa kvalitatīvu Linux desktopu, nekā blamējas Windows RT stilā. Pāreja no Unity atpakaļ uz Gnome arī ir pareizs lēmums. Man vairāki klienti ar Ubuntu desktopiem nebija apmierināti ar Unity un prasīja atpakaļ pierasto desktopa izskatu.

    P.
    20.10.2017 14:52

    Es biju viens no tiem, kas mēģināja lietot Ubuntu Phone sistēmu.
    Lai kāds būtu mans optimisms, jau pati operētājsistēma bija diezgan nelietojama, – kur nu vēl desktop aplikāciju lietošana. Pat apgraizītais browseris krosskompilēts uz ARM, nespēja neko vilkt. Pat kalkulatora aplikācijas palaišana prasīja pāris sekundes, lai arī tas bija native linux app.
    Bija arī visu laiku jūtams tas, ka sistēma tika taisīta universāla un zvanīšanas funkcijas tika it kā pieliktas “no malas”, nevis integrējās UI.
    Par spīti apakšā esošam Linux kernelim, Ubuntu Phone varēja darbināt tikai uz pāris iekārtām. Pie kam, sistēmas izstrāde prasīja tik ilgu laiku, ka iekārtas jau paspēja novecot. Uz jaunākām viņi nepārgāja.
    Skaidrs bija arī tas, ka developeri nenāks un nerakstīs softus priekš Ubuntu Phone. Tāpēc bija jānodrošina parasto linux desktop aplikāciju darbība. To viņi tā arī nespēja izdarīt.

    Reklāma