Web Analytics
More
    Reklāma

    Luksusa viedtālruņu ražotājs Vertu atkal maina īpašnieku

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijā bāzētais luksusa veidtālruņu ražotājs Vertu kārtējo reizi ir mainījis īpašnieku. Tā jau ir trešā īpašnieku maiņa kopš 2012. gadā Vertu atdalījās no Nokia. Šoreiz uzņēmumu par 61 miljonu ASV dolāru iegādājies turku izcelsmes uzņēmējs Hakans Uzans (Hakan Uzan). The Telegraph norāda, ka Hakans ir slavenās Uzanu ģimenes pēcnācējs, kas Uzan Group konglomerāta ietvaros ir īpašnieki dažādu jomu uzņēmumiem, tostarp bankai, mediju kompānijām, mobilo sakaru operatoram Telsim un pat vairākām elektroenerģijas ražotnēm. Medijs gan norāda, ka šī ģimene ir iekūlusies nepatikšanās un Turcija viņiem ir atņēmusi vairāk nekā 200 uzņēmumus, lai nomaksātu aptuveni 5.7 miljardu ASV dolāru lielu parādu, ko radījusi ģimenei piederošā Imar Bank. Vairāki ģimenes locekļi ir aizbēguši no Turcijas un guvuši politisko patvērumu Francijā. Tiesa, precīza viņu atrašanās vieta nav zināma.

    Jaunais Vertu īpašnieks par pirkumu izsakās šādi: “Vertu ir spēcīgs zīmols ar noteiktu tirgus nišu. Es plānoju strādāt ar Vertu komandu un nodrošināt līdzekļus, lai uzņēmums varētu pilnībā izmantot savu potenciālu”.

    Reklāma

    Arī Vertu nevarētu nosaukt par īpaši finansiāli veiksmīgu uzņēmumu, jo 2014. gadā neskatoties uz 110 miljonu sterliņu mārciņu ieņēmumiem, kompānija cieta 53 miljonu mārciņu zaudējumus. 2015. gadā Vertu visā pasaulē spējusi pārdot 450 000 luksusa klases viedtālruņus ar vidējo cenu ap 6 000 ASV dolāriem.

    Atgādināšu, ka 2012. gadā Nokia par 175 miljoniem mārciņu pārdeva Zviedrijā bāzētajai investīciju kompānijai EQT VI. Pēc tam 2015. gadā Vertu par neizpaustu summu tika pārdots Honkongā bāzētajam Godin Holdings.

    Pagājušā gada beigās Vertu izziņoja Vertu Signature Touch Carbon, kas par 13 000 eiro nopērkams arī Latvijā un šī gada sākumā tika izziņots arī jaunais Vertu Constellation modelis.

    Uzzini kā top Vertu produkti

    Pirms vairākiem gadiem man bija iespēja apmeklēt Vertu ražotni un aicinu apskatīt manu iespaidu rakstu no šī brauciena.

    Šādi tiek kopā salikti Vertu telefoni
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    13.03.2017 16:10

    joprojām ir dinozauri, kas ir atkarīgi no konsjerža kas viņu vietā rezervē pakalpojumu vai atrod info meklētājā?

    digitalk
    13.03.2017 16:48
    Reply to  x

    protams, ja tu uzskati, ka personīgais laiks maksā vairāk.
    bagātākiem gan ir tādām lietām algots cilvēks.

    x
    13.03.2017 17:49
    Reply to  digitalk

    pats arī atbildi – pa īstam turīgs cilvēks palūdz otru cilvēku, klau, paziņo tam to, noskaidro šitento. kāpēc viņam tērēt laiku sarunās ar dežurantu…..

    digitalk
    13.03.2017 18:48
    Reply to  x

    tu jau nenosaki, kāds ir Vertu klientu segments. arī no gandrīz resnajiem var piķi noslaukt :)

    Lapsinieks
    13.03.2017 16:51
    Reply to  x

    šis bija muļķīgi.

    Reklāma