Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušie Vertu darbinieki rada jaunu luksusa klases telefonu

    Jaunākie raksti

    Vertu aizgāja skuju taku (šajā gadījumā – bankrotēja) 2017. gadā, kaut arī pēcāk, 2018. gada nogalē, Vertu izdevās izlaist Aster P viedtālruni. Diemžēl Aster P jau tika veidots un ražots Ķīnā. Internets arī vēsta, ka Vertu rūpnīca Lielbritānijā bija pamesta un to šī gada maijā nolīdzināja līdz ar zemi. Ekskluzīvo telefonu kādreizējās ražotnes vietā tiks ierīkots tirdzniecības centrs.

    Tāpat kā zemes pleķis nepaliek tukšs, arī ekskluzīvu telefonu nišu kāds pamanās aizņemt. Bijušie Vertu darbinieki izveidojuši Xor zīmolu, kas arī piedāvās augstas klases un arī cenas telefonus. Viens no Xor dibinātājiem ir bijušais Vertu galvenais dizainers.

    Reklāma

    Uzņēmuma pirmais telefons ir Xor Titanium, tas ir parasts 2G/3G telefons, kas prot nosūtīt SMS un veikt balss zvanus. Xor Titanium ticis pie gaisa kvalitātes sensora, bet tas arī ir viss. Xor Titanium izmanto uz Linux bāzes veidotu programmatūru, kas aptuveni atbilst Nokia Series 40 spējām.

    Zvans starp diviem Xor Titanium telefoniem tiks šifrēts, turklāt telefons ar atšķirīgu zvana signālu ziņos, ja ienākošais zvans tiks šifrēts. Xor Titanium cena? 3000 britu mārciņas, tas būšot pieejams nākamā gada pirmajā ceturksnī.

    Lielākā Xor Titanium problēma varētu būt neziņa par 2G un 3G sakaru tīkla izslēgšanu Eiropā un citviet pasaulē. Pagaidām tikai retais sakaru operators Eiropā skaidri izteicies par 2G vai 3G izslēgšanu. Vodafone un Deutsche Telekom jau šobrīd Eiropā slēdz ārā 3G, bet par 2G izslēgšanu Vodafone, Deutsche Telekom un Telefonica neko skaidri nesaka. GSM un UMTS aktīvi tiek nīdēti ārā Šveicē, Norvēģijā un Zviedrijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Murnieks
    12.11.2020 15:53

    Dizainiski nu galīgi nelīdzinās Vertu . Nedaudz no Bellperre un citiem …

    1039
    12.11.2020 16:06

    Vai lielais vairums mesendžeru arī nešifrē saraksti un balsi? tad sanāk, ka pārmaksa ir par seno simbolu uz muguras, kas lietotāju pasargā no 2G tīkla starojuma…knifs tajā, ka tas darbojas tikai ja ir pirkts par 3K#, un neko nedod, ja to uzzīmēsiet ar savu roku.

    Krotow
    12.11.2020 16:19

    Gan jau ka joprojām ir pieprasījums pēc telefoniem, kas izskatās pēc bieza aksesuāra. Vertu, cik atceros, korpusa materiāls bija daudzkārt vērtīgāks nekā saturs.

    Reklāma