Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei – paveiktais un izaicinājumi

    Jaunākie raksti

    Starp visiem pagājušā gada akumulatoru, finanšu un pieslēgvietu likvidēšanas skandāliem Huawei ir izdevies saglabāt ļoti stabila tirgus spēlētāja statusu. Huawei ir stiprinājis savu vietu dārgu viedtālruņu tirgū, piedāvājot augstu novērtēto P9 un nu arī Mate 9.

    Huawei ir ne tikai viedtālruņu uzņēmums. Uzņēmuma paspārnē top nepamatoti piemirsti, augstvērtīgi HiSilicon Kirin procesori. Ar pašu veidotu procesoru izmantošanu Huawei spēj izvairīties no dažādām milžu (lasi – Qualcomm Snapdragon 810) problēmām. Tāpat Huawei var jau uzreiz paredzēt un procesorā iebūvēt divu kameru atbalstu, kas tikai šobrīd sāk nonākt citu procesoru veidotāju produktos.

    Reklāma

    Saites ar Qualcomm nav pilnībā sarautas, Huawei lētākajos viedtālruņu modeļos vēl arvien izmanto Snapdragon procesorus. Bet Huawei kā viedtālruņu ražotājs nav atkarīgs no procesoru ražotāju iegribām, nespējām un cenu politikas. Līdzvērtīgu ceļu iet Samsung un Apple.

    2016. gads ir iezīmējis Huawei izplešanos Eiropā un arī ASV, kas arī ir pateicoties augstvērtīgāku viedtālruņu modeļu izveidei un vēsturiski peltās Emotion saskarnes sakārtošanai. Par Emotion saskarni rakstījām jau iepriekš – tā kļuvusi daudz saprotamāka eiropietim, saskarne spējusi pārkāpt iOS kopēšanas vēlmi un pievienot pāris unikālas iespējas.

    Kvalitatīvi produkti – sadarbība ar Leica

    Huawei un Leica sadarbībā tapa Huawei P9 viedtālrunis ar divām kamerām, kas jau spējis iekarot nevienu vien mobilās fotogrāfijas entuziasta sirdi. Huawei P9 pārdošanas apjomi bijuši tik pārliecinoši, ka Huawei un Leica lēmuši par labu kopīgas izpētes laboratorijas izveidei Vācijā.

    Šobrīd tirgū ir vismaz astoņi viedtālruņu modeļi, kas saņēmuši divas galvenās kamera, to skaitā ir arī iPhone 7 Plus un Honor 8. Huawei ir vienīgais ražotājs, kas spējis pārliecināt Leica par sadarbību viedtālruņu kameru izveidē. Iepriekš tika melsts, ka Leica tikai atļāvusi izvietot savu logo uz Huawei P9, tomēr ziņas par kopīgu laboratoriju liek paskatīties uz P9 modeli citā gaismā.

    Pavisam noteikti var apgalvot, ka no Huawei un Leica vēl redzēsim vairākus augstvērtīgus viedtālruņu modeļus. Leica-Huawei izpētes laboratorija atrodas vienuviet ar Huawei virtuālās realitātes un papildinātās realitātes izstrādes divīziju.

    Atskatoties uz 2016. gadu varētu teikti, ka tas ir bijis izcili veiksmīgs, pārejot no visai viduvējas kvalitātes viedtālruņiem uz ļoti augstvērtīgu dizainu un kvalitāti. Huawei P9, P9 Plus un P9 Lite pagājušā gada pirmajā pusē parādīja nopietnu pieteikumu konkurentiem. Tāpat vasaras vidū izziņotais Honor 8 varēja lepoties ar spējīgām komponentēm un konkurētspējīgu cenu.

    Gada otrajā pusē tika izziņots Huawei nova un vēlā rudenī arī Mate 9. Huawei P9 uzsāka sadarbību ar vācu fotoaparātu un objektīvu ražotāju Leica, to turpināja Huawei Mate 9. Huawei Mate 9 Porsche Design viedtālruņa modelis kļuva par ļoti dārgu problēmu vajātā un neiznākušā Galaxy Note7 aizvietotāju. Te gan jāatzīmē, ka Huawei tika pārmesta pārlieku liela Mate 9 Porsche Design viedtālruņa līdzība ar Note7 – Home poga ar pirkstu nospiedumu nolasītāju priekšā, AMOLED ekrāns ar līdzīgiem sānu malu noapaļojumiem.

    Huawei Mate 9 Porsche Design cena 1395 eiro to padara dārgāku par pašu dārgāko Apple iPhone 7 Plus 256 GB, tomēr tiek ziņots, ka pat šo Huawei modeli pērk negaidīti labi. Ķīnas tirgū tiek piedāvāts Mate 9 Pro viedtālrunis, kas no Porsche Design un parastā Mate 9 paņēmis tikai labāko.

    Viedpulksteņi

    Labas atsauksmes saņemtas arī par Huawei Watch Android Wear viedpulksteni. Huawei Watch piedāvā ļoti kvalitatīvu uzbūvi, spilgtu ekrānu, dažādas rokas siksniņas un pievilcīgu cenu. Huawei Watch būs viens no esošajiem Android Wear viedpulksteņiem, kas tiks pie Android Wear 2.0 operētājsistēmas jau tuvāko mēnešu laikā. Huawei Watch ir viens no retajiem pie mums pieejamajiem premium Android Wear viedpulksteņiem. Huawei Watch ir veidots no augstvērtīgiem materiāliem jebkurā pulksteņa versijā.

    Huawei Watch ir pieejams visai plašā izskatu gammā – dažādās krāsās un ar dažādām siksnām. Huawei Watch ir pieejams vienā izmērā – 42 mm, pulkstenis ir 11.3 mm biezs, un tas ir jūtami tukls. Huawei Watch ar metāla siksnu bija arī visai smags, droši vien gudrāk būtu skatīties uz ādas siksnām. Huawei Watch AMOLED ekrānam ir viena no augstākajām 400 x 400 punktu izšķirtspējām, dodot 286 ppi ekrāna punktu blīvumu.

    Huawei paspārnē tapusi arī fitnesa aproce Huawei Fit. Fitnesa aproču, sporta pulksteņu un dažādu citu veselību veicinošu aksesuāru pieprasījums licis nevienam vien ražotājam nosliekties par labu šī tirgus iekarošanai. Huawei Fit ir kaut kas pa vidu starp lielu fitnesa aproci un mazu sporta pulksteni ar optisko sirdsdarbības sensoru. Huawei Fit ir ierastas, apaļa pulksteņa formas ierīce ar melnbaltu skārienekrānu. Tas veidots no plastmasas, rokas siksniņa ir no patīkamas gumijas. Huawei Fit izmērs ir 39.5 mm x 9.9 mm, sporta pulkstenim ir 1.04 collu Memory LCD tehnoloģijas ekrāns ar 208 x 208 izšķirtspēju.

    Sakārtota programmatūra

    Huawei tradicionālais klupšanas akmens ir eiropiešiem neierasta programmatūra. Vismaz tā tas bija pirms pusotra gada. Huawei P9, Honor 8, Mate 9 un vairāki citi ražotāja viedtālruņi saņēmuši un turpina saņemt Emotion saskarnes uzlabojumus.

    Huawei saskarne bija identitātes meklējumos, kas nozīmēja tikai vienu – skriešanu līdzi Apple un iOS. Huawei Emotion 5.0 saskarnē ir iebūvēta ļoti agresīva, bet tajā pašā laikā pielāgojama enerģijas taupīšana, sistēmas tīrīšana, neskaitāmi vizuāli un funkcionāli pielāgojumi.

    Emotion 5.0 saskarnes versija nāk kopā ar Android Nougat atjauninājumu. Pie Nougat pirmie tiks Huawei Mate 8 un P9 īpašnieki, pēcāk sekos P9 Plus, P9 lite, nova un nova Plus modeļi. Sagaidāms, ka pirms gala versiju izlaišanas varēs izmēģināt Nougat iespējas ar beta programmatūru Huawei P9, P9 Plus, P9 Lite un Mate 8 modeļiem.

    Dīvaini, bet Nougat nepienāksies visai svaigajiem Huawei P8 un Mate S viedtālruņu modeļiem.

    Sagaidāms, ka ražotājs arī šogad turpinās darbu pie Emotion saskarnes uzlabošanas. Jau klīst baumas, ka Mobile World Congress 2017 norises laikā tiks izziņoti vairāki jauni Huawei un Honor viedtālruņi ar Emotion saskarnes 5.1 versiju.

    Papildinātā un virtuālā realitāte

    Huawei līdz ar EMUI 5.0 versiju viedtālruņiem piedāvā iebūvētu mašīnmācīšanās tehnoloģiju, kas ļaus saglabāt viedtālruņa ātrdarbību vismaz 18 mēnešu garumā. Huawei vadītājs Ričards Ju (Richard Yu) Mate 9 izziņošanas laikā lielījās ar “supertelefonu”, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību spēs saglabāt sākotnējo ātrdarbību. Izklausās forši, bet šī ir visai grūti pārbaudāma programmatūras nianse. Visticamāk, ātrdarbības uzturēšanas iespēja pavisam drīz nonāks arī pie Honor 8 īpašniekiem.

    Huawei veicis pamatīgus ieguldījumus mākslīgā intelekta iestrādāšanā produktos, mākoņdatu servisos, procesoros un Emotion saskarnē. Uzņēmums liek lielas cerības uz Google Daydream virtuālās realitāte brillēm. Tāpat tiek runāts, ka Huawei iesaistīsies Project Tango izveidē.

    Virtuālā realitāte (latīņu: virtus — potenciāls, iespējams; latīņu: realis — esošs, eksitējošs) ir ar tehniskiem līdzekļiem uz jebkāda pamata veidota pasaule, kas tiek nodota cilvēkiem caur viņa maņām: caur redzi, dzirdi, smaržu un citām. Pārliecinošu sajūtu kopuma radīšanai īpašību un reakciju datorsintēzei virtuālajā realitātē jānotiek reāllaikā. Virtuālās realitātes objektiem jāpiemīt tādām pašām īpašībām kā šiem objektiem materiālajā realitātē. Lietotājam ir iespēja iedarboties uz virtuālās realitātes objektiem. Virtuālajās pasaulēs ir realizēta fizika, kas ir līdzīga reālajai (gravitācija, ūdens īpašības, sadursmes ar priekšmetiem utt.), taču nereti izklaides nolūkos lietotājiem ir iespējams vairāk nekā reālajā dzīvē, piemēram, lidot, radīt jebkādus priekšmetus utml.

    Pagaidām Huawei virtuālās realitātes ambīcijas aprobežojas pie tikai Ķīnā pieejamā Mate 9 Pro viedtālruņa, kas ievietojams Huawei VR brillēs. Tāpat Huawei VR brillēs vieta atradīsies Porsche Design Mate 9 un, iespējams, drīzumā gaidāmajam Huawei P10. Huawei P10 oficiāla izziņošana gaidāma Mobile World Congress 2017 norises laikā Barselonā jau šī mēneša noslēgumā.

    Sasniegtais un finanšu rādītāji

    Varbūt šis ir nedaudz subjektīvi, bet esmu īsā laikā spējis kļūt par lielu Huawei fanu tikai viena iemesla dēļ – attīstības tempi. Neviens cits ražotājs nav spējis sakārtot gan aisberga redzamo, gan arī mazāk manāmo daļu. Paziņojums par plānu pirmās vietas sasniegšanai viedtālruņu tirgū nav joks. Bet jāsaprot, ka tik strauju izrāvienu uzturēt būs arvien grūtāk, un to mums uzskatāmi parāda Apple. Lai arī iPhone tiek pārdots grandiozos apjomos, gūstot necerētu peļņu, daudzi analītiķi uzskata, ka iPhone 7 iezīmē Apple pavērsienu uz tirgus daļas noturēšanu, nevis izaugsmes turpinājumu.

    Huawei jau šobrīd ieņem trešo vietu pārdoto viedtālruņu skaita ziņā pasaulē aiz apjomu līdera Samsung un peļņas titāna Apple. Vēl 2011. gadā Huawei plānoja no viedtālruņu tirdzniecības desmit gados iegūt 100 miljardu dolāru ienākumus. Jau šobrīd sasnigti 75 miljardi, bet palikuši tieši pieci gadi.

    Uzņēmuma ienākumi kāpa par 20% 2014. gadā par 37% 2015. gadā un par 32% pagājušā gadā. Tīrā peļņa arī kāpusi pamatīgi – pa 33% gan 2014., gan arī 2015. gadā. Par 2016. gadu pagaidām kopējie peļņas rādītāji nav zināmi.

    P.S. Raksts tapis sadarbībā ar Huawei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    24.02.2017 10:13

    kaut kas nebijis… runāt par ne-pozitīvo. respect!
    raksts laikam tapis mēnešu garumā – kamoon – P9 nugats jau otro nedēļu, bet te vēl piedāvā testēt betas.

    24.02.2017 21:59
    Reply to  Lapsinieks

    Pusotra.

    Lapsinieks
    25.02.2017 11:53
    Reply to  Artis Ābols

    bet nu respect – labākais pr materiāls, kas te lasīts. varbūt bik pa garu.

    SarMess
    24.02.2017 10:54

    Te var pie Huawei beta tikt consumer.huawei.com/minisite/lv/androidupdate/index.html

    wils
    24.02.2017 13:54

    Tikt pirmajiem pasaulē – ambiciozs mērķis, ņemot vērā, ka pašu mājās viņi nebūt nav pirmie.

    Lapsinieks
    24.02.2017 15:12
    Reply to  wils

    viss baigi relatīvs. uztaisīs oppo kakainu procesoru un sveiki gauja. protams, ka ķīna liela, bet ja tu esi tikai ķīnā tad tad arī paliec… huawei zaudēja savas ķīnas pozīcijas dēl pasaules iekarošanas – bet viņiem vismaz nav patentu un sertifikācijas problēmu pasaulē. Laiks rādīs.

    wils
    24.02.2017 15:33
    Reply to  Lapsinieks

    Neesmu dzirdējis, ka Oppo mēģina taisīt savu procesoru. Ar to pašlaik xiaomi reklamējas. Un Oneplus ar Vivo neiet švakāk.

    Reklāma