Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch apskats

    Kvalitatīvs, bet padārgs Android Wear viedpulkstenis.

    Jaunākie raksti

    Huawei Watch ir viens no retajiem pie mums pieejamajiem premium Android Wear viedpulksteņiem. Huawei Watch ir veidots no augstvērtīgiem materiāliem jebkurā pulksteņa versijā.

    Huawei Watch tika izlaists pēc Apple Watch oficiālās iznākšanas, tāpēc to var ierindot pie trešās paaudzes Android Wear ierīcēm, tomēr nevajadzētu Android Wear vērtēt zemāk par Apple watchOS.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka Android Wear operētājsistēma mani ar tās sākotnējo, ierobežoto iespēju klāstu nu nemaz neuzrunāja, tomēr Android Wear ir audzis, operētājsistēma spēj pat daļēji iztikt bez viedpulksteņa, kas jau parāda zināmu briedumu. Te būtu jāatgādina, ka Google neļauj ražotājiem ietekmēt Android Wear saskarni un iespējas, tāpēc visi Android Wear viedpulksteņi ir vienādi spējīgi (vai nespējīgi).

    Android Wear viedpulksteņi sadarbosies ar jebkuru Android 4.3 vai jaunākas versijas operētājsistēmu, tāpat vairākus Android Wear viedpulksteņus var lietot kopā ar vismaz Apple iOS 8.2 vai jaunāku operētājsistēmu. Ar Apple iOS saderīgi ir LG Watch Urbane, Moto 360, Asus Zenwatch 2 un Huawei Watch.

    huawei-watch-018

    Huawei Watch ir ieguvis 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 procesoru kopā ar 512 MB RAM un 4 GB atmiņu, viedpulkstenim ir 300 mAh akumulators. Huawei Watch būtu uzskatāms par ne to svaigāko modeli – Qualcomm ir šī gada pirmajos mēnešos izziņojis Snapdragon Wear 2100 procesoru, kas ļauj izveidot plānākus un mazāku enerģiju tērējošus viedpulksteņus. Tiesa, tikai pēdējā mēneša laikā sākuši parādīties Android Wear viedpulksteņi ar Snapdragon Wear, piemēram, Asus ZenWatch 3.

    Izskats un uzbūve

    Huawei Watch ir pieejams visai plašā izskatu gammā – dažādās krāsās un ar dažādām siksnām. Pie manis nonāca melnais Huawei Watch ar melnu metāla siksnu, bet rokās izdevās paturēt arī sudrabotu Huawei Watch modeli ar ādas siksnu.

    Huawei ir izvēlējies aprīkot viedpulksteni ar 18 mm siksnu, tomēr arī šāda izmēra siksnas ir vienkārši iegādājamas un pat visai ātri nomaināmas. Huawei Watch nav nekāds milzis, ar 1.4 collu AMOLED ekrānu pulkstenis tikai nedaudz pārsniedz LG G Watch Urbane izmērus, tas ir arī nedaudz lielāks par 42 mm Moto 360, bet mazāks par 46 mm Moto 360 modeli.

    Huawei Watch ir pieejams vienā izmērā – 42 mm, pulkstenis ir 11.3 mm biezs, un tas ir visai jūtami tukls. Testam saņemtais Huawei Watch ar metāla siksnu bija arī visai smags, pērkot droši vien gudrāk būtu skatīties uz ādas siksnām. Metāla siksnas aizdarei bija niķis sprāgt vaļā, kas manai mazajai sirdij lika pāris reizes izbīlī salēkties. Viedpulkstenis ir pieejams matēti melnā, sudraba un zelta krāsā.

    huawei-watch-025

    Zelta krāsas Huawei Watch nāk komplektā ar brūnu aligatora ādas siksnu vai zelta krāsas metāla siksnu, sudraba modelim ir melna ādas siksna vai nerūsējošā tērauda krāsas metāla siksna, melnais modelis pieejams ar melnu ādas siksnu vai matēti melnu metāla siksnu. Katrs pats var nomainīt oriģinālo Huawei Watch siksnu pret citu 18 mm siksnu.

    Ekrāns

    Huawei Watch AMOLED ekrānam ir viena no augstākajām 400 x 400 punktu izšķirtspējām, dodot 286 ppi ekrāna punktu blīvumu. Apple Watch 2 42 mm modelim ir tikai nedaudz augstāks 303 ppi ekrāna punktu blīvums. Tādējādi Huawei Watch ekrāns pārsniedz Moto 360 un LG G Watch Urbane attēla asumu. Interesanti, ka pulkstenim ir safīra aizsargstikls, kas ir pamatīga ekstra, kad Huawei Watch salīdzina ar konkurentiem. Tas nozīmē, ka šī pulksteņa ekrānu būs grūti saskrāpēt.

    Manuprāt, apaļas formas viedpulkstenis izskatās daudz glītāk par kantainu monstru, kādi ir Apple Watch un Sony Smartwatch 3.

    huawei-watch-019

    Lai arī Huawei Watch ir saņēmis viegli matētu AMOLED ekrānu, tomēr ne vienmēr AMOLED tehnoloģija būs gana spilgta. Ārā, saules gaismā gribētos pulksteņa ekrānam uzlikt spilgtāko režīmu (5 no 5), bet iekštelpās kaut ko viduvēju (3 no 5). Īslaicīgi pieejams Brightness Boost, kas ļauj ekrānam uz īsu mirkli piešķirt maksimālu spilgtumu. Diemžēl visas darbības ar ekrāna spilgtumiem ir manuālas un ne visai ērtas. Nākas atstāt uz vidējo aritmētisko (4 no 5) un aizmirst.

    Uzskatu, ka Huawei Watch skārienekrāns ir pietiekami liels, lai varētu piešauties pie tā lietošanas ar pirkstu. Pulkstenim ir tikai viena poga, nekādi riņķi ap ekrānu negrozās, kā tas bija Samsung Gear S2.

    AMOLED tehnoloģijas priekšrocība ir iespēja izmantot vienmēr ieslēgtu ciparnīcu Ambient Mode, kas parāda laiku, bet pārējā informācija netiek attēlota. Līdzīgi darbojas Samsung pēdējo pāris gadu flagmaņu Always On ekrāns. Huawei Watch ekrāns pēc kāda laika izslēdzas pavisam, ja pulkstenis nesajūt rokas kustību, piemēram, kad tas atstāts blakus gultai naktī. Protams, šāda izlaidība ar ekrāna spīdināšanu samazina pulksteņa darbības laiku ar vienu uzlādi, kas jau tāpat nav diez ko brašs.

    Huawei Watch ir ieguvis iespēju ar rokas pagriešanu ieslēgt ekrānu, bet ekrāns iedegas vien pēc aptuveni 2 sekundēm, kā arī ekrāns slēdzas iekšā tad, kad to īsti nemaz nevajag. Izslēgt šo žestu nevar.

    huawei-watch-010

    Sirdsdarbības sensors

    Huawei Watch ir ieguvis pieņemamu optisko sirdsdarbības sensoru. Ja vēlies to izmantot, tad nāksies iegādāties kādu precīzi regulējamu siksnu, pretējā gadījumā pulkstenis pie rokas nepieguļ, tiek veikti neprecīzi mērījumi. Tieši šī problēma man bija ar metāla rokas siksnu.

    Īsti pārbaudīt optisko sirdsdarbības sensoru neizdevās, miera stāvoklī guļot un sēžot tas uzrādīja visai ticamus rezultātus, kas aptuveni sakrita ar Suunto sporta pulksteņa rādījumiem.

    Blakus optiskajam sirdsdarbības sensoram atrodas zeltīti uzlādes kontakti. Huawei Watch ir saņēmis IP67 ūdens un putekļu noturību, kas ļauj pulkstenim atrasties pusstundu metra dziļumā. Protams, tas ir nekustoties, nespaidot pogu un saldūdenī. Peldēties un iet dušā ar Huawei Watch nevajadzētu.

    huawei-watch-006

    Akumulators

    Huawei Watch aprīkots ar 300 mAh, kas šāda izmēra viedpulkstenim ir salīdzinoši maz. Vērtēju, ka Huawei Watch ar atslēgtu Ambient Mode (vienmēr aktīvo ekrānu) izdzīvo aptuveni divas līdz divas ar pusi dienas. Aktivizēts Ambient Mode režīms Huawei Watch nodara pamatīgu skādi, pulksteni nāksies lādēt gandrīz katru nakti.

    Viedpulksteņa uzlāde noris ar magnētisku lādēšanas doku. Uzskatu, ka magnēts ir par vāju, tas nespēja uzticami noturēt uzlādes doku pie pulksteņa. Ar šo jābūt uzmanīgam, lai nākamajā rītā Huawei Watch neizrādīts pavisam tukšs.

    Android Wear OS un saskarne

    Savos pirmsākumos Android Wear operētājsistēma bija pilnīgi nelietojama, tā pieprasīja viedtālruņa klātbūtni it visās darbībās. Kopš tā laika Android Wear operētājsistēma ir pamatīgi augusi, viedpulksteņi saņēmuši ne tikai iebūvētu Wi-Fi, bet pat mobilo datu savienojumus.

    Android Wear operētājsistēmas saskarnei uz priekšu tik labi neiet, jo Google ir liegusi ražotājiem ieviest jebkādas jaunas iespējas vai vizuālus uzlabojumus. Toties tas nozīmē laicīgus operētājsistēmas atjauninājums. Huawei Watch savu dzīvi sāka ar Android Wear 5.1.1 operētājsistēmas versiju, šobrīd tas jau saņēmis 6.0.1. Visai ilga bija Huawei Watch lietošanas uzsākšana, jo pulkstenis veica piecus vai sešus atjauninājumus, pa ceļam notērējot divas akumulatoru uzlādes.

    huawei-watch-029

    Android Wear operētājsistēmas izskats un ievades iespējas laika gaitā mainījušās minimāli. Manuprāt, pārāk daudz nākas švīkāties pa ekrānu šurpu turpu, grūti ir izprast nokavēta modinātāja signāla izdzēšanas iespējas un līdzīgas nianses. Atbildēt uz ziņojumiem var tikai ar balss ievadi, turklāt tikai angļu valodā.

    Android Wear pavadošā programmatūra viedtālrunī (Wear lietotne un Google Now) arī nav nekāda medusmaize. Kaitinošākā ir Google Now vēlme uzminēt man rādāmo saturu, ir gandrīz neiespējami to sarindot pēc kārtas, kā man šķistu pieņemami. Piemēram, izejot no darbavietas, pulkstenis dažreiz rāda pēdējos saņemtos e-pastu paziņojumus, dažreiz kaut ko buldurē par mājupceļa maršrutu un laika prognozi. Ar laiku Google Now kartītes nedaudz aprimst, iespējams, es pie tām vienkārši pieradu.

    Ja runājam par Android Wear vienīgo pielāgojumu – ciparnīcām – tad Huawei Watch veicas tikpat labi, kā citiem ražotājiem. Pieejamas pāris Huawei ciparnīcas, bet vairumu tāpat nāksies iegūt no tīmekļa dzīlēm.

    Diemžēl Android Wear operētājsistēma tandēmā ar Huawei Watch nav neko veikla. Jau minēju, ka rokas vēzienam pulksteņa ekrāna aktivizēšanai ir aptuveni divu sekunžu aizture. Sekunžu laikā lietotājs var nodomāt, ka Huawei Watch nav sapratis žestu un vēlreiz novicināt roku. Tas rezultēsies ekrānā aktivizēšanā un tūlītējā izslēgšanā. Tas pats attiecas dažādu lietotņu virināšanā – pulkstenis nav veikls un ātrs.

    Huawei Watch nav saņēmis GPS, ko būtu bijis patīkami iegūt komplektā ar optisko sirds sitienu mērierīci. Huawei Watch nav pats sportiskākais no viedpulksteņiem, bet GPS būtu daudziem potenciālajiem pircējiem lieti noderējis.

    Iebūvēts Wi-Fi nav nekāds Android Wear operētājsistēmas jaunievedums, tomēr ir patīkami saņemt visus paziņojumus, kad viedtālrunis paklausīgi atpūšas pie lādētāja citā istabā.

    Nobeigumā

    Huawei Watch būtu uzskatāms par premium viedpulksteni, no tā nebūs jākaunas arī uzvalka nēsātājam. Metāla siksnas ir ļoti vīrišķīgi smagnējas, ādas siksnu izvēle varēja būt nedaudz plašāka, tomēr tiek izmantota ļoti augstvērtīga āda, kas kalpos ilgi un uzticami.

    Augstvērtīgie materiāli padara Huawei Watch pirkumu par pietiekami dārgu izpriecu. Pulkstenis ar ādas siksnu maksās sākot no 300 eiro, metāla siksna Huawei Watch cenu strauji tuvina 400 eiro, padarot Huawei Watch par vienu no dārgākajiem Android Wear pulksteņiem. Teorētiski ir arī austa metāla siksna, bet par tās pieejamību Latvijā man ziņu nav.

    AMOLED ekrāns rāda glītu attēlu, tiek piedāvāts vienmēr aktīvais Ambient Mode ekrāns. Man patīk, ka Huawei Watch AMOLED ekrāns nav vājprātīgi spilgts, tomēr to var gandrīz labi saredzēt saules gaismā. Safīra aizsargstikls to padara gandrīz nesaskrāpējamu.

    Akumulatora darbības laiks ir paīss, protams, citiem Android Wear pulksteņiem neiet diez ko labāk. Pat Apple Watch nav ne tuvu ideāls. Garāki darbības laiki ar vienu uzlādi būtu jāmeklē Pebble Time vai līdzīgos e-ink tehnoloģijas viedpulksteņos.

    Manuprāt, 42 mm pulkstenis ir ne šis, ne tas. Īstam vecim 42 mm ir par maz, smalkai dāmai atkal daudz par daudz. Daudzi varētu izjust GPS uztvērēja trūkumu Huawei Watch.

    Android Wear sadarbība ar Apple iOS neesot izcila. Nevaru komentēt, neesmu Apple lietotājs un sajūgt Huawei Watch ar iOS nebija iespējams. Tiek minēts, ka Android Wear labāk izmantot kopā ar Android, savukārt iOS viedtālruņiem labāk piederas Apple Watch.

    Baumas norāda, ka Huawei turpmāk izmanto Samsung Tizen atvērtā pirmkoda operētājsistēmu valkājamām viedierīcēm, bet šobrīd ir jāsamierinās ar Android Wear.

    huawei-watch-009

    Patika

    + uzbūve
    + dizains
    + ekrāns
    + metāla siksna

    Nepatika

    – augsta cena
    – vājais uzlādes doka magnēts
    – akumulatora darbība

    Kvalitatīvs, bet padārgs Android Wear viedpulkstenis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    30.09.2016 17:55

    Lasu, un redzu, ka visa šī glāstāmo pulksteņu tehnoloģija ir vēl tādos bērnu autiņos, ka šausmas. Resni, sūdīgas baterijas, kaut kāds kreizi pielāgots OS, vadība neizkopta, neērta, tad par gaišu, tad par tumšu, pat uzlādes doku nemāk uztaisīt. Vienīgais kur šie pulksteņi izskatās labi ir renderētās reklāmas bildes.
    Gaidu to brīdi, kad par šiem pulksteņiem smiesimies, kā par pirmajiem mobīlajiem telefoniem, kas bija laba portfeļa izmērā :D

    x
    02.10.2016 22:07
    Reply to  KKTK

    Kāpēc gaidīt? Pasmiesimies jau tagad!

    Reklāma
    Kvalitatīvs, bet padārgs Android Wear viedpulkstenis.Huawei Watch apskats