Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielākās tehnoloģiju vilšanās 2016. gadā

    Jaunākie raksti

    Ja neņem vērā mūžīgās Yahoo paroļu nozagšanas problēmas, tad programmatūras ziņā 2016. gadu varētu dēvēt pat par izdevušos. Bet 2016. gads ir atnesis mums ne tikai ātrākus procesorus, veiksmīgākas kameras un lielākus akumulatorus, bet arī pamatīgu negāciju devu.

    Galaxy Note7 fiasko

    Samsung Galaxy Note7 bija paredzēts kā viens no lielākajiem uzņēmuma mobilās divīzijas peļņas avotiem. Tā vietā viedtālrunis varētu būt nesis aptuveni miljards dolāru zaudējumus. Galaxy Note7 tika veidots kā iPhone 7 Plus konkurents, tomēr Galaxy Note7 tika pāragri laists pensijā, jo ik pa laikam aizdegās kāds no viedtālruņiem.

    Reklāma

    Uzņēmums vēl nav izziņojis oficiālos Galaxy Note7 aizdegšanās iemeslus, bet tiek uzskatīts, ka Samsung vēlējies pārlieku agresīvi samazināt viedtālruņa kopējās dimensijas.

    LG aiziešana no Baltijas tirgus

    LG pie mums vairs oficiāli viedtālruņus nepārdod. Protams, pieejami visādi veci modeļi, kas aizķērušies noliktavās, bet daudzu iemīļotais ražotājs ar pieejamas cenas viedtālruņiem ir mūs pametis.

    Vismaz mani LG viedtālruņi saistīja ar interesantiem ekrāniem, kvalitatīvām kamerām un pieejamu cenu pat flagmaņiem.

    Viedpulksteņi

    Google nesteidzas ar Android Wear 2.0 operētājsistēmas izlaišanu, šobrīd pieejami būvējumi, kas paredzēti izstrādātājiem. Android Wear 2.0 iznākšana tiek ik pa laikam atstumta tālāk, to varam gaidīt ne ātrāk par 2017. gada februāri.

    Fitnesa aproču ražotājs Fitbit ir iegādājies ļoti augstu vērtēto viedpulksteņu ražotāju Pebble, lai no Pebble izsūktu visu dzīvības sulu – programmētājus un intelektuālo īpašumu. Pebble zīmols vairs netiks izmantots, turklāt Fitbit ir jau paspējis atcelt jauno Pebble pulksteņu iznākšanu. Šī ir ļoti skumīga ziņa.

    Planšetdatori izzūd kā suga

    Te var arī ar klusuma brīdi pieminēt planšetdatorus. Pat Samsung klusē šajā lauciņā, pēdējais no augstvērtīgajiem planšetdatoriem varētu būt iPad Pro 9.7.

    Iespējams, ne visiem planšetdatoru izzušana ir liels pārsteigums un vilšanās.

    Apple untumi

    Uiii… Apple šogad ir savārījis veselu jūru ar dažādiem ne pārāk patīkamiem jaunumiem. Apple ir likvidējusi AirPort bezvadu maršrutētāju produktu komandu un tās darbiniekus piesaistījusi citiem projektiem. Apple savus AirPort bezvadu maršrutētājus nav atjaunojusi kopš 2013. gada un tādējādi tie vairs nekādā mērā nav konkurenti aktuālajām šāda tipa ierīcēm. Tepat var minēt Apple atteikšanos no savu ekrānu radīšanas. Vēlies 5K ekrānu? Pērc LG!

    Pieslēgvietu likvidēšana ir vēl viens Apple jājamzirdziņš. 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvieta iPhone 7 un 7 Plus modeļos mira varoņa nāvē, tāpat jaunajos MacBook Pro modeļos neatradīsim MegaSafe uzlādes pieslēgvietu un vairākas citas pieslēgvietas aizstātas ar Thunderbolt 3 (USB Type-C).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    19.12.2016 12:29

    Kā var lasīt kursora visus rakstus vienā lapā, kā virsrakstu sarakstu? ir tāda adrese?
    Līdzīgi kā piemēram: http://www.db.lv/visas-zinas

    19.12.2016 13:06
    Reply to  as

    Cik skatos, kursors vakar pa nakti nomainījis versiju. Ir labi. :)
    Tikai jap, trūkst tāds kā arhīvs, šeit viss ir sadalīts pa sadaļām, un baisi raibi – nevar saprast, kas tieši jauns, un kas nav. :]
    Kā arī Forums nozudis, un bija arī vakanču sludinājumi… :o
    Kristap?

    19.12.2016 13:15
    Reply to  Aldis

    Jā, naktī uz svētdienu mums bija lielie migrācijas darbi. Bija laiks sakārtot dažus jau sasāpējušus tehniskus jautājumus un to visu daram skaistās nākotnes vārdā. Tagad tikai atliek izķert visādas blusas.

    Kas attiecas uz foruma un IT darba sludinājumu sadaļu, tad tās nebija gana dzīvotspējīgas un pagaidām izlēmu nepārnest līdzi. Varbūt kādreiz forums mums parādīsies, bet tas noteikti tad būs uz cita tehniskā risinājuma un ar citu pieeju. No beigta foruma jēgas īpaši nav, piekritīsi taču.

    19.12.2016 14:08

    Tā arī sapratu.

    Par jaunāko ziņu attēlošanu, DB.lv ir tikai virsraksti.. man labāk patiktos šāds variants : http://m.apollo.tvnet.lv/jaunakas – respektīvi, visi jaunie raksti ar bildēm un virsrakstiem..

    Kristaps Skutelis
    21.12.2016 17:05
    Reply to  Aldis

    Tagad nospied augšējā izvēlnē uz Ziņas un atvērsies visu Kursora pēdējo ziņu lapa: https://kursors.lv/visas-zinas/

    Vai šādi būs labi?

    19.12.2016 13:13
    Reply to  as

    Šobrīd tādas iespējas nav, bet es padomāšu ko var iesākt lietas labā. Tu tādā skatā gribētu vienkāršu un saprotamu visu jaunumu sarakstu?

    KKTK
    21.12.2016 16:23

    Jālieto feedly.com – viss strādā!

    Edmunds
    19.12.2016 13:37

    Kristap, varēji uzcept atsevišķu rakstu par Kursora izmaiņām, lai tauta var “pacepties”! :D

    19.12.2016 14:52
    Reply to  Edmunds

    Pagaidām negribu to darīt, jo visu nogāzīs un salauzīs. Sakārtošu tehnisko pusi un tad var padiskutēt.

    Krotow
    19.12.2016 14:13

    Ar novēlošanos apsveicu pagājušajā Kristapdienā :)

    Planšetdatori aka “tabletes” kļuva par nišas produktu tikko masas saprata, ka gluži visu laptopu darāmo ar tām izdarīt nevar. Pirmkārt jau klaviatūras trūkums rakstīšanai. Tur, kur pietiek ar bakstāmekrānu, “tabletes” dzīvos vēl ilgi. Pašam ir doma nopirkt vēl vienu. Viedpulksteņi… nav komentāru. Vismaz kamēr tos nevarēs darbināt vismaz pusgadu bez atkārtotas uzlādes.

    Samsung šoruden atklājās arī kā draņķīgs ieroču ražotājs. Ja nedaudz piespiestos, varbūt būtu izdevies “Galaxy Note Napalm Edition” vai “Galaxy Note HE”. Un notesmodelis, kam irbuļa vietā atrodas mazizmēra vadāmā raķete. Teroristi būtu sajūsmā.

    Raksts par izmaiņām Kursora portālā tiešām neskādētu. Lai jūsmiņi labāk fleimo komentāros, nekā sit sejas IRL.

    19.12.2016 20:23
    Reply to  Krotow

    Paldies par apsveikumu! :)

    reiny
    20.12.2016 09:35
    Reply to  Krotow

    Ar tām planšetēm ir tā, ka visi kam tās vajag nopirka un lieto kad vajag. Bet nu planšetēm dzīves ilgums ir daudz lielāks nekā telefoniem. Jaunu pērk, kad vecā vairs nedarbojas.
    Un kads skars planšetei ar PC aizstāšanu? Tik pat sviestainas diskusijas kā e-grāmatas un planšetes salīdzināšanas. Katram savas funkcijas.

    Artis Markots
    19.12.2016 15:11

    Man arī vecais Kursors patka labāk – tagad baigais haoss :(

    19.12.2016 20:24
    Reply to  Artis Markots

    Katras izmaiņas parasti no sākuma nepatīk. Bet tām bija laiks un raudzīšos esošā izkārtojuma ietvaros visu sakārtot tā, lai ir gan skaisti, gan ērti.

    digitalk
    20.12.2016 11:00

    funkcionalitāte jau agrāk nebija nekāda spožā, bet tagad nokritusi vēl zemāk…

    tehnoloģiju vilšanās 2016 ;)

    20.12.2016 18:28
    Reply to  digitalk

    Man patīk kritika, ja tā ir konstruktīva. Uzraksti, lūdzu, uz kristaps@kursors.lv plašāk savas atsauksmes par jauno Kursora versiju. Paldies!

    digitalk
    20.12.2016 23:10

    es izlasīju tavu komentāru Edmundam – ‘Sakārtošu tehnisko pusi un tad var padiskutēt’, tāpēc arī piebremzēju, īpaši ņemot vērā, ka WordPress tehnisko pusi zinu tikai virspusēji. cik nācies to bakstīt, tad saprogrammēt tur var daudz ko, bet lietotājam atrast jau gatavu pluginu ar nepieciešamo funkcionalitāti ir tas pats, kas rakāties pa iOS un Android appu veikalu miskasti…

    bez tam man arī vecais Kursors daudzviet likās neērts. tad man jāraksta eseja ‘Ko es gribētu ieraudzīt apmeklētājiem perfektā blogā’ :)

    19.12.2016 20:14

    A cik “rebrendinga” budžets?
    tagad tak moderni palielīties, ka tik un tik M vai K izdoti “rebrendingam” vai “Feisliftam” :)

    19.12.2016 20:24

    Dažas negulētas naktis, bundža kafijas un kaudze nervu šūnu. Varbūt kāds sirms mats :)

    Lapsinieks
    21.12.2016 09:18

    nejauši atradu smieklīgu fīču – Artis cep rakstus, kas taimlainā nemaz neparādās… Par pašsaklājošo gultu un BMW hologrammām… nejauši uzspiedu uz viņa linka un kas tad tur? :D
    Es joprojām padomātu kā sākumlapā ielikt “pēdējos 5 komentētos rakstus” Nevis pēdējos komentārus, bet rakstus. Tici man – zec fōr gut!

    Lapsinieks
    21.12.2016 09:22
    Reply to  Lapsinieks

    tas Tev būtiski uzlabos arī lapas statistiku – cilvēki ilgāku laiku pavadīs – apskatot komentētākās un aktuālākās tēmas.

    Kristaps Skutelis
    21.12.2016 09:26
    Reply to  Lapsinieks

    Es par to padomāšu.

    Kas attiecas uz rakstu kategorijām, tad auto tēmas raksti nerādās tehnoloģiju ziņu blokā (augšējais), bet mazliet zemāk. Savukārt, gultas raksti, jeb īsziņas rādās augšā un tām vispār nekur citur nevajadzētu rādīties. Zinu, ka mēdz vēl mobilajā skatā parādīties. Būs jāsalabo.

    Lapsinieks
    21.12.2016 09:57

    turklāt, tam ideāla vieta būtu te:comment image
    un tos soc.ikoņus pārnest apakšā pie instagrama bildēm. tā galīgi nav aktuāla infa, ko vajadzētu apskatīt katru dienu!

    Lapsinieks
    21.12.2016 10:00

    Nē. Uz datora raksts par gultu neparādās NEKUR.

    Kristaps Skutelis
    21.12.2016 10:02
    Reply to  Lapsinieks

    Jo tāda nav. Tā ir īso ziņu kategorijas saite, kas tiek attēlota pašā lapas augšā (zem izvēlnes) un uzklikšķinot uz tās uzreiz aizmet uz sveša resursa rakstu.

    Lapsinieks
    21.12.2016 10:05

    ups. jā… vecums nāk ar aklumu. a es tak meklēju!

    oldschool zerolemon fan
    20.12.2016 21:02

    Lielākās tehnoloģiskās vilšanās?

    1) Laikam jau Note 7 (nenomaināma baterija), attiecīgi pilnīgs intereses zudums par šādu ierīci
    2) LG aiziešana no Baltijas tirgus un potenciālās problēmas ar G4, V10 un tagad jau laikam arī ar V20 (bootloop, trausls kameras stikls, iespējami skaļruņa bojājumi).

    Principā, rezumējot – man kā specifiskam nomaināmu bateriju un telefonu ilgdarbības no 1 uzlādes fanam, joprojām nav ideālas ierīces, ko nopirkt, lai šāda ierīce atbilstu visām iegribām.

    Reklāma