Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki izveido programmatūru vārdu nolasīšanai no lūpām, pārspēj cilvēka talantus

    Jaunākie raksti

    Oksfordas Universitātes pētnieki izstrādājuši LipNet programmatūru, kas spēj nolasīt vārdus un pat teikumus no cilvēka lūpām. LipNet tiek uzskatīta par visprogresīvāko sava veida tehnoloģiju, jo tā spēj piedāvāt ļoti precīzus nolasījumus. Programmatūra tapusi kā daļa no Alphabet DeepMind mākslīgā intelekta projektiem.

    LipNet ir par 13.8% precīzāks lūpu kustību nolasījumos par citām līdzīgām programmām, sasniedzot 79.6% precizitāti. Trenēti cilvēki spēj no lūpām pareizi nolasīt 52.3% izteiktos vārdus.

    Reklāma

    Oksfordas Universitātes darbagrupa likusi uzsvaru uz teikumu nolasīšanas iespējām, kamēr konkurentiem ar programmatūru palīdzību izdevies nolasīt tikai atsevišķus vārdus. Pagaidām neviens cits nav spējis piedāvāt veselu teikumu veidošanu.

    Tiek norādīts, ka LipNet savu precizitāti sasniedz kopā ar vārdu paredzēšanas iespējām, kas tiek papildinātas ar mākslīgā intelekta iezīmēm, simulējot cilvēka smadzeņu darbību runāšanas laikā. Pētnieki uzskata, ka programmatūra vēl nav gatava, tā spēs sasniegt ļoti precīzus lūpu kustību nolasījumus jau pavisam drīz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skolnieciņš
    09.01.2017 18:26

    Čau! Tie cilvēki, kas internetā lasa rakstus un pēta vai raksta, vai skatās komentārus, bezšaubām, ir redzējuši manas atklāsmes par dzīvi. Lūk, tāpēc es sev veltu šo odu.
    Cieņā, Skolnieciņš
    P.S. Esmu interneta trollis, manuprāt.

    Skolnieciņš (oda latviešu dievībai -Skolnieciņam) 09.01.2017. 07:10

    Es negribu tos mīnusus! Man skolā patīk iet! Skolnieciņš es esmu, skolā mācos es.__ 2x kuplets: Tas Skolniecieņš, tas Skolnieciņš, kas cerībā un saticībā skolas durvis ver. Tas ienāk katrā miestiņā, katrā lauku skoliņā! Un dzīves gudrību tas vēl.__ Es negribu tos mīnusus! Man skolā patīk iet! Skolnieciņš es esmu, skolā mācos es.__ Rīt durvis atverot, skolā es ierodos. Un laime atnāk skoliņā. Kur Skolnieciņam ir ticis būts…___ kuplets 4x:Tas ienāk katrā miestiņā, katrā lauku skoliņā! Un dzīves gudrību tas vēl.___ Saulei rietot rietumos… Skolnieciņš no skolas nāk. Un pazūd ziemas spelgoņa. Un par Latviju virmo Skolnieciņa gaišais prāts!

    Johaidī! Nu, gan tehnoloģija. Drīz nekur vairs nebūs intimitātes un personīgās dzīves. Kādas ir Jūsu domas par TROLFACE programmu? Skolnieciņs ir pret…

    Reklāma