Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” izstrādā MI rīku, kas tev palīdzēs spēlēt videospēles

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā “Google” iepazīstināja ar sava meitasuzņēmuma, mākslīgā intelekta (MI) kompānijas “DeepMind” jaunāko projektu. Uzņēmums izstrādājis “vispārējo MI aģentu”, kura mērķis ir palīdzēt videospēļu spēlētājiem veikt uzdevumus.

    Saskaņā ar “DeepMind” sniegto informāciju, tā jaunāko MI rīku sauc “Scalable Instructable Multiworld Agent” jeb saīsināti SIMA. “Google” mākslīgā intelekta nodaļa norāda, ka SIMA var “uztvert un izprast dažādas vides, pēc tam veikt darbības, lai sasniegtu norādīto mērķi” jeb izpildīt spēles uzdevumus.

    Reklāma

    Lai varētu darboties, SIMA ir nepieciešams redzēt to, ko redz spēlētājs, kā arī “dabiskās valodas” instrukcijas. Norādīts, ka šis MI rīks izmanto standarta tastatūras un peles ievades, lai pārvietotu lietotāja varoni pa spēles laukumu. Būtiski, ka SIMA “var mijiedarboties ar jebkuru virtuālo vidi”.

    SIMA rīks ir izmēģināts veikt 600 pamatprasmes, ieskaitot pagriešanos pa kreisi, kāpšanu pa kāpnēm, pārvietoties pa spēļu iestatījumiem. “Google” arī piebilst, ka šis MI rīks atsevišķus vienkāršus uzdevumus spēj paveikt 10 sekundēs. Daži no tiem ietver automašīnas vadīšanu “Goat Simulator 3”.

    Kopumā “DeepMind” apmācīja SIMA, izmantojot deviņas dažādas spēles un sadarbojās ar “Hello Games”, “No Man’s Sky”, “Teardown” un citu populāru videospēļu izstrādātājiem. Tāpat SIMA izstrādē “DeepMind” balstījās uz reālu spēlētāju pieredzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sergejs
    19.03.2024 12:50

    You are banned. Reason: bot usage.
    Kaut kā tā šī palīga izmantošana rezultēsies.

    Lolwart
    20.03.2024 20:38

    Well, hello, steam banu skaits aizies kosmosā. 😅

    Krotow
    21.03.2024 00:07

    Vai arī spēlētājiem ar ieslēgtiem “palīgiem” vnk neļaus pieslēgties spēļu serveriem.

    Reklāma