Web Analytics
More
    Reklāma

    Android ražotāju cīņa par pircēju uzņem apgriezienus

    Jaunākie raksti

    Android galvenā atšķirība no Apple iOS? Pielāgojumi! Pielāgojumi ir Android spožums, kas ļauj ražotājiem nodarboties ar visādām delverībā, un posts, kas pēcāk liedz laicīgi saņemt Android atjauninājumus. Bez pielāgojumiem vai ļoti zemas cenas nemaz nav iespējams Android pasaulē izdzīvot.

    Samsung Galaxy Note7 atnāks ar acs zīlītes nolasītāju. Šī iespēja jau bija Lumia 950 XL modelī, tomēr tā apskata laikā bija beta stadijā un tā arī īsti nespēju acs skeneri piespiest darboties.

    Reklāma

    Drošība ar pirkstu nospiedumu nolasītājiem ir gājusi mazus solīšus uz priekšu. Dažus slinkos PIN koda neievadītājus varbūt arī ir iespējams piespiest slēgt viedtālruni ar pirkstu nospiedumu. Šobrīd pirkstu nospiedumu nolasītāji ir standarta parametrs Android flagmaņos un pat lētākos modeļos, ar to vairs izcelties nevar.

    Fiziski pielāgojumi ir pieejami vien dažiem ražotājiem. Jau gadiem Motorola dažviet pasaulē piedāvā ar Moto Mods pielāgot viedtālruņu izskatu, izmantots aizmugures vāka materiālus un krāsas. LG G5 atnāca ar iespēju pievienot akumulatoru, kameru un atsevišķu skaņas digitāli analogu pārveidotāju. Bet LG lai dodas 3 mājas tālāk, jo kundziņi pie mums izlēmuši telefonus netirgot. Nu i nevajag!

    Alcatel nemaz negrasās pārdot “pliku” viedtālruni. Alcatel Idol 4S iegādājams tikai kopā ar lētām kartona virtuālās realitātes brillēm, JBL austiņām un Incipio aizsargmaciņu. Par to visu tiek prasīti 480 eiro. Alcatel aprīkojis viedtālruni ar pāris VR lietotnēm, bet šim viltīgajam plānam būs īss mūžs, jo tikko iznāca Android Nougat ar iebūvētām Daydream virtuālās realitātes iespējām.

    Vai šādi papildinājumi liek Tev izvēlēties konkrētu ražotāja modeli?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    23.08.2016 12:58

    Lasīju, lasīju jēgu nesapratu. Pēc uzbūves tāds kā lasāms ievads kādam saturiskam rakstam, bet ar ievadu šeit arī viss beidzās. ;( Slinks esi palicis.

    Raivis Rasnačs
    23.08.2016 12:59

    Tā gan ir. Izskatās, ka Sony ar savu produktu pārcenošanu drīz izslēgs sevi no android ierīču ražotāju pulka. HTC tāpat. LG Baltijā ar vairs nebūs. Lumia jau aizgāja pa skuju taku. Laikam mums izvēle drīz krietni saruks.

    aigi
    23.08.2016 14:22

    Es principa izvēlos pēc: kamerai, tai jābūt ļoti labai, displejs vismaz 5.5 ideāli 5.7 ar FHD, pirkstu nospieduma lasītajs viennozīmīgi. Forši ir Samsung Care, drošs paliek drošs. Austiņas neinteresē, virtuālās brilles nav pat izmēģinātas, bet ar Note7 varētu paprovēt.

    Kaspars
    23.08.2016 14:59
    Reply to  aigi

    Man atkal kamera+baterija..
    Ja pirkstu nospiedums, tad lai strādā kā ifonam nevis galaxy s6

    Bet ir kautkā tā, ka labas kameras jau nāk tikai premium telefonos, un tad izvēle ir starp ifonu un samsungu

    aigi
    23.08.2016 15:18
    Reply to  Kaspars

    Tiešī tā kameras ir tikai premium un tāpēc es nemaz vairs nekatos vidus šķiru. Ideāli ka ir LMT atvērtais, maini ja kaut kas nepatīk.
    Par S6 pirkstu nospieduma lasītāju, man ir tikai iebildumi pa to, ka slikti atbloķējas kad pirksti ir slapji, pimēram pēc baseina, vai lasītajs ir mitrs.
    Par bateriju esmu samierinājies, ka vairāk par 24h neviena neturēs…

    Kaspars
    23.08.2016 15:43
    Reply to  aigi

    LMT atvērtajam nav ne vainas, vienīgi, pērkot svaigu modeli, kas tā pat jau maksā daudz, ir spēcīgi jāpārmaksā – ar atvērto cena ir lielāka nekā nomaksā ņemot..
    Rezultātā 5 un 6 mēnesī, kad cenas nomierinājušās, saproti, ka pie tā paša LMT ar akcijām tas telefons mēnesī maksā 2x mazāk :D
    Bet ja gribas jaunu un tūlīt, tad atvērtais ir ļoti patīkams pakalpojums

    Man pirkstu nospiedumu atpazīst max 3 dienas, pēc tam atpazīst arvien retāk un retāk līdz pievieno no jauna :(
    Var jau būt, ka man pirksti mainās :D, bet iPhone 6 strādāja bez problēmām

    Rūdolfs Rancāns
    23.08.2016 16:18
    Reply to  Kaspars

    Tīri tikai par pirkstu nospiedumu runājot, manam Huawei P9 tas darbojas fantastiski. Esmu pat pārsteigts cik raiti tas notiek. Zinu, ka Izklausās nedaudz pēc PR pasakām, bet es tiešām nepārspīlēju.
    Slapinājies ar telefonu īpaši neesmu, un pat ja arī ir sanācis, tad kaut kā automātiski to vienu pirksta galiņu sanāk kaut kur noslaucīt īpaši par to pat nepiedomājot. Tāda pirkstu nospieduma ”aizmiršana” pilnīgi noteikti nav manīta, drīzāk atpazīšanas ātrums tikai uzlabojas.
    Tagad telefona atbloķēšana ar pin kodu vai pattern-u šķiet ārkārtējs arhaisms.

    23.08.2016 16:22

    Oi, jā, P9 tas pirkstu nospiedumu lasītājs darbojas fantastiski labi kā pirmajā dienā, tā arī pēc dažu mēnešu lietošanas.

    Yufcvjj
    23.08.2016 22:46

    Tieši tāpat ar xiaomi mi 5. Nekad nav bijušas problēmas, ar iphone bija.

    aigi
    23.08.2016 16:30
    Reply to  aigi

    Nu pa 8 mēnešiem liekas, esmu 1 reizi pārvadījis visus 4 nospiedumus.
    Runājot par mitrumu, tur varētu būt problēma, ka samirkstot pirkstam izmainās arī nospiedums (āda paliek krunkaina), tas varētu būt par iemeslu neatpazīšanai. Pārak jūtīgs sensors?

    Rūdolfs Rancāns
    23.08.2016 20:44
    Reply to  aigi

    Pamēģināju ar slapjiem pirkstiem. Ja sensors ir sauss, nekādu problēmu. Kad sensors kļuva slapjš, tad arī uz P9 sāka rasties problēmas. Pēc ilgākām ūdens aktivitātēm varbūt tiešām ādas krunkainums pie vainas.

    Lapsinieks
    24.08.2016 14:02
    Reply to  Kaspars

    un kāda vaina huawei? Kristaps neļaus samelot ka ir krutāks par aifonu!

    Skābene
    23.08.2016 15:51

    Laba kamera, un maināma baterija ir must have priekš manis. Pēc Note4 esmu sapratis, ka arī infrasarkanais raidītājs ir must have, ja gribās vadīt ar telefonu Mājas elektrotehniku, kurai nav Wifi. RAM ne mazāks par 4GB. Un protams, jo vairāk sensoru, jo labāk. Pulsometrs, UV sensors, SpO2 sensors, pie šitiem jau baigi pierasts.
    Un garantijas -pēcgarantijas serviss arī ir no svara!
    Mātes plates nomaiņa Note4 gadījumā 60 minūšu laikā ir ļoti labs serviss.

    srs
    23.08.2016 16:20
    Reply to  Skābene

    mātesplates nomaiņa telefonam nav labs rādītājs =))

    Skābene
    23.08.2016 16:39
    Reply to  srs

    Piekrītu, pats fakts, ka nobeidzas mātes plate 2 gadu laikā no iegādes nav labs rādītājs. Bet tas atkarīgs no tā, ar ko salīdzina!
    Diemžēl Iphone5 uzpūtās baterija un atlīmējās stikliņš! Ko nu?
    Mātes plati nomainīja 60 minūšu laikā, kamēr Iphone5 remonts ilga līdz nākamajai dienai!
    Pajautājiet sev paši, ko Jūs gribat, uzpūtušos bateriju un atlīmējušos stiklu, vai mātes plates gļuku, kas izraisa ierīces biežu restartēšanos!?
    Ja samsung un Iphone ir slikti, tad ko lai pērk!? Hujvei?Meizū!?Čing Čong!?

    Tehnika mēdz sabojāties, arī premium gals, tāpēc servisam ir liela nozīme!

    digitalk
    23.08.2016 18:40
    Reply to  Skābene

    > SpO2 sensors

    kuriem aparātiem tad ir medicīniski ticams rezultāts?

    Skābene
    23.08.2016 23:44
    Reply to  digitalk

    Tikai tādiem aparātiem, kas ir sertificēti kā medicīnas ierīces! Tu taisies diagnozi uzstādīt ar telefonu, jeb lietosi viņu paškontrolei? GPS jau arī nevienā telefonā nav ar militāru precizitāti! Tas pats ar veikalā nopērkamu alkometru, nevar taču garantēt, ka sakritīs ar policista alkometra rādījumu.

    Jānis
    24.08.2016 00:30
    Reply to  Skābene

    Par alkometriem gan nepiekrītu! :D

    digitalk
    24.08.2016 03:07
    Reply to  Skābene

    tak par to jau arī jautājums. kāda tev jēga no sensora, kas tev mēra ar +/-50% precizitāti? dzīvot laimīgā neziņā, kamēr nāve jūs šķirs?

    par alkometriem pievienojos Jānim. redzēti testi, kur dārgi policijas līmeņa aparāti strādā sūdīgāk par dažiem no lētajiem. kāpēc tā – hvz.

    Skābene
    24.08.2016 09:38
    Reply to  digitalk

    Par alkometru neuzķēri domu! Vienalga, cik tev precīzs alkometrs, taisnība vienmēr būs policijas alkometram! ;)
    Man pašam arī ir savs alkometrs, kuru izmantoju pēc lielākām svinībām, kad nav īsti skaidrs, vai var braukt, jeb labāk nē. Ja mans alkometrs uzrāda, kaut 0.1 promili es nebraucu. Gaidu, kamēr ir pa nullēm. Nav man iekāriena skaidroties, kāpēc mans alkometrs rāda 0.4 bet policijas alkometrs 0.6 promiles. Nu domu saprati!

    Jānis
    24.08.2016 17:58
    Reply to  Skābene

    Tiešām domā, ka taisnība būs tikai policijas alkometram?
    https://www.youtube.com/watch?v=hcnmdrFK6Bk
    Ja pašam ir kalibrēts un sertificēts alkometrs, tad problēmu, nebūs, ja vien tas nav bojāts, bet tas jau cits stāsts…

    Oskars
    23.08.2016 19:35

    Personīgi es kā pašlaik WP lietotājs vēl nēēsmu izlēmis kam pievienoties . Draugi, radi pamatā android . Vismaz daži ir agresīvi androīd fani . Jo funkcijas daudz vairāk , piemēram interaktīva TV vaddīšana caur mob . (androidu ) . Auto škoda atpazīst tikkai androidu .

    8
    30.08.2016 09:12
    Reply to  Oskars

    Kodi var vadīt arī ar WP, tāpēc nav jālec uzreiz uz Android.

    as
    24.08.2016 09:50

    Xiaomi redmi note 3 pro tagad pieejams zem 150€ Ķīnā. Ir kāds lietojis? Uzrunā baterija 4000Ah, biedē 5.5″ lielums un ķīnas OS!

    frrrr
    24.08.2016 12:12
    Reply to  as

    xiaomi var pāršūt uz globalo os, pats esmu to darījis mi 5.

    Reklāma