Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmās dienas jaunumi no Google I/O 2016 izstrādātāju konferences

    Jaunākie raksti

    Vakar vakarā, Google I/O 2016 izstrādātāju konferences pirmajā dienā, tika izziņoti vairāki jaunumi – uzlabojumi esošiem servisiem un arī pilnīgi svaigas Google iespējas.

    Google Assistant

    Google Assistant būs jauns digitālais asistents, kas savās iespējās līdzināsies Apple Siri, jo ar asistentu varēs “sarunāties”. Google apvienos meklēšanas dzini ar mākslīgo neironu tīklu, lai lietotājs varētu uzdot asistentam jautājumus, dot komandas un pat veidot dialogu.

    Reklāma

    Google Assistant spēs aptvert ikdienas runas stilu, lietotājam nenāksies mācīties specifiskas komandas. Pagaidām nav skaidrs, kā Google Assistant sadzīvos ar Google Now “mēmo” asistentu.

    google-assistant
    Uznēmuma vadītājs Sundars Pičai (Sundar Pichai) Google Assistant prezentācijā

    Google Home

    Google Home varētu pielīdzināt Amazon Echo, tomēr ar Google Home palīdzību varēs pārvaldīt viedās mājas ierīces, piemēram, Nest termostatus. Google Home  būs iebūvēts iepriekš minētais Google Assistant balss digitālais asistents.

    Google Home kopā ar Google Assistant ļaus atskaņot mūziku, pārlūkot tīmekli, kontrolēt Chromecast un veikt citas darbības ar mājās atrodamām viedierīcēm.

    Google Home
    Google Home

    Google Allo

    Google Allo ir jauna saziņas lietotne, ko pati Google vēlētos dēvēt par nākamās paaudzes saziņu. Google Allo laika gaitā iemācīsies lietotāja saziņas paradumus, piedāvājot īsas, jau iepriekš sagatavotas atbildes. Lietotājam pat nenāksies uzrakstīt nevienu vārdu.

    Google Allo tiks apvienots ar Google meklēšanu, Google Allo spēs veikt restorānu rezervācijas un līdzvērtīgus darbus ar minimālu cilvēka iejaukšanos. Google Allo ir pilnībā šifrēta saziņa, tai pat būs pieejama tā saucamā inkognito mode, kas dzēsīs sarunu pēc iziešanas no lietotnes.

    Google Allo
    Google Allo

    Google Duo

    Google izlaidīs arī jaunu video zvanu lietotni Google Duo, kas varētu atbilst Apple FaceTime idejai. Google Duo parādīs zvanītāja video vēl pirms zvana pieņemšanas. Varēsi redzēt, kā sarunu partneris urbina degunu un žāvājas, gaidot tavu atbildi. Google to nosauca par Knock Knock iespēju.

    google Duo
    Google Duo

    Jaunas Android iespējas

    Android N operētājsistēmas versija vēl nav ieguvusi savu pilno nosaukumu, tomēr tiek gaidīts, ka tā saņems 7.0 numerāciju, jo prezentācijā Android N operētājsistēmas ekrānkopijās pulkstenis rādīja 7:00. No Android N operētājsistēmas beta izmēģinājuma versijas jau zināmi pāris jaunumi, tomēr I/O konferencē pastāstīts par Android N operētājsistēmu sīkāk.

    Android N operētājsistēmu būs vienkāršāk lietot par vecākām versijām, pat vienkāršāk par Android Marshmallow. Android N operētājsistēmas gala versija iznāks kaut kad vasarā. Android N atnesīs grafisko Vulkan API, piedāvājot labākus grafiskos risinājumus un līdz pat 75% mazāku ierīces noslodzi.

    Google beidzot būs pievienojusi iespēju aizvērt visas atvērtās Android N lietotnes, kā tas ir jau gandrīz visiem viedtālruņiem izņemot Nexus sēriju. Tāpat pie septiņām tiks ierobežots atvērto lietotņu skaits. Android N saņems vairāklogu režīmu un tā saucamo picture-in-picture iespēju.

    Google norāda, ka Android N atnesīs kopumā 250 dažādus uzlabojumus un jaunumus.

    new-android-features
    Android N

    Google VR platforma Daydream

    Android N operētājsistēmā tiks iekļauta arī Google VR platforma Daydream, padarot viedtālruni piemērotāku virtuālās realitātes attēlošanai. Daydream izmantošanai būs nepieciešams visai jaudīgs viedtālrunis, tāpēc var jau paredzēt, ka vismaz sākotnēji Daydream būs atrodams tikai flagmaņos.

    google Daydream
    Google Android VR platforma Daydream
    google Daydream VR
    Google VR platformu Daydream varēsi izbaudīt kopā ar šāda izskata brillēm

    Android Instant Apps – lietotnes bez to uzstādīšanas viedierīcē

    Kā jau tika solīts, Android Instant Apps atnesīs iespēju izmantot atsevišķus servisus bez nepieciešamības lejupielādēt un viedierīcē uzstādīt lietotni. Google I/O 2016 tika parādīta Android Instant Apps darbība – nebija nepieciešams ielādēt veikala lietotni, lai varētu iepirkties ērtāk, nekā tas būtu iespējas ar tīmekļa pārlūka palīdzību.

    Sagaidāms, ka Google šo Android Instant Apps iespēju turpinās attīstīt, piedāvājot nevienu vien Android lietotnes aizstāšanu.

    Android Instant Apps
    Android Instant Apps

    Android Wear 2.0

    Android Wear 2.0 ir uzlabota Android Wear valkājamo viedierīču operētājsistēma. Android Wear 2.0 lielākais jaunums ir pilnīga lietotņu paziņojumu saderība ar pulksteņu operētājsistēmu, tādējādi izskaužot vienu no lielākajām Android Wear nespējām. Turpmāk visas lietotnes spēs parādīt jebkuru paziņojumu Android Wear 2.0 pulkstenī.

    Android Wear 2.0 pievienota ekrāna tastatūra un iespēja atbildēt uz ziņām ar paša izveidotu tekstu. Iepriekš Android Wear varēja atbildēt uz saņemtajām ziņām tikai ar iepriekš sagatavotu atbildi.

    Android Wear 2.0
    Android Wear 2.0
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.05.2016 14:49

    Allo apraksts liek domāt, ka vairums viedierīču lietotāju savstarpējā saziņā turpinās ar paātrinājumu pārvērsties Elločkas Cilvēkēdājas no “12 krēsliem” līdziniekos.

    KKTK
    19.05.2016 14:50

    Nu paldies par šo resumē Latviski.

    Reklāma