Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte GSmart Classic Joy apskats

    Cena atbilstoša ieguvumam.

    Jaunākie raksti

    Ik pa laikam tehnoloģiju ziņās varam lasīt, ka Indijā pieejams kārtējais viedtālrunis par 20 dolāriem, tad jau par 10. Jaunākās ziņas norāda uz visai lietojamu viedtālruni, kas pircējam izmaksās 4 dolārus. Pie mums, protams, šādas cenas nekad neredzēsim, līdz Eiropai atbraukušie Android One viedtālruņi cenas ziņā sacenšas ar Motorola Moto G modeļiem (cena virs 150 EUR).

    Šoreiz apskatam saņemtais Gigabyte GSmart Classic Joy viedtālrunis maksā nepieklājīgi maz, bet nekādus brīnumus arī nevajadzētu sagaidīt. Manuprāt, šis ir viens no tiem viedtālruņiem, ko nebūtu žēl nodot pirmklasnieka rokās iznīcināšanai. Budžeta klases viedtālruņu segments pie mums nenoliedzami ieņem būtisku tirgus daļu. Lēti viedtālruņi ir rets viesis tehnoloģiju lapās. Tieši tāpēc šāda veida apskatu vērtība ir vēl jo augstāka.

    Reklāma

    Latvijas tirgū šobrīd pieejami aptuveni desmit Gigabyte veidoti Android viedtālruņu modeļi. Modeļu klāsta ziņā ar Gigabyte var spēkoties Samsung, varbūt Prestigio. Modeļu skaits noteikti nav noteicošais un parasti tiek uzskatīts, ka labāk, lai ir pāris veiksmīgi modeļi vienam ražotājam, nevis vairāki desmiti gandrīz identiski un nevienam nevajadzīgi modeļi.

    GSmart Classic Joy 017

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi, skrambudrošs 2.5D Dragontrail Glass
    • Procesors: Spreadtrum SC7731G, četri Cortex A7 1.3 GHz kodoli, Mali 400 MP2 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 2.1, 3G (3G: 2100 MHz; 2G: 850/900/1800/1900 MHz, HSPA+ 21 Mbps)
    • Kameras: 8.0 megapikseļi, 3840 x 2160 punkti, LED zibspuldze, autofokuss (vismaz tiek solīts), HDR, 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: divas SIM kartes (miniSIM + microSIM)
    • Izmēri un svars: 143 x 71 x 8.1 mm, 132 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2200 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: 85 eiro internetā

    GSmart Classic Joy 014

    Izskats un uzbūve

    Gigabyte GSmart Classic Joy ir visai neizteiksmīga, melna un pabieza plāksnīte. GSmart Classic Joy parasts un diezgan prasts plastmasas viedtālrunis ar grūti tīrāmu ekrānu. GSmart Classic Joy priekšpusē nav izvietots ražotāja logo, tas ir atrodams uzdrukāts tikai uz aizmugures vāka, tāpēc gribētos teikt, ka šādi „GSmart Classic Joy” ar nedaudz citu nosaukumu pieejami Ķīnas tiešsaistes veikalos biezā slānī.

    Parasti par viedtālruņu dizainiem nesūdzos, bet šoreiz šķiet, ka viss ir pārlieku vienkāršots, nav kur piesiet aci. Kā ierasts teikt – nu galīgi nekāds. Ir jāsaprot, ka šādas cenas viedtālrunim neviens pat nebūs centies domāt par dizainu, kur nu vēl dizainam ziedot viedtālruņa lētumu vai uzbūves vienkāršību.

    GSmart Classic Joy aizmuguri sedz noņemams vāks, zem tā ir SIM karšu un microSD pievienošanas ligzdas, kā arī lietotāja nomaināms akumulators. Nez kāpēc kameras acs visai jūtami izcelta no kopējām viedtālruņa aprisēm. Flagmaņiem tas it kā būtu pamatojams ar nedaudz lielāku matricu un labāku objektīvu, bet šeit…

    GSmart Classic Joy 016

    Ekrāna bloķēšanas poga un skaļuma pogas ir novietotas GSmart Classic Joy labajā sānā, tās visas ir vienādas, un tas nu nemaz nepalīdz ērti lietot viedtālruni. MicroUSB pieslēgvieta atrodas viedtālruņa augšdaļā, turklāt microUSB vadu nāksies ievietot “ar kājām gaisā”. Ceru, ka izteicos kaut cik saprātīgi.

    5.0 collu ekrānam ir IPS tehnoloģijas matrica ar pieticīgu 720 x 1280 izšķirtspēju. Manuprāt, tam pašam Moto G viedtālrunim ar identiskām ekrāna collām un izšķirtspēju, ekrāns izskatās labāk. Tiek solīts, ka ekrānu sargā 2.5D Dragontrail Glass. Kas ir 2.5D? Noapaļotas ekrāna malas. Dragontrail Glass ekrāna aizsargstikls ne pārāk labi atgrūž taukus un netīrumus, tāpēc ekrāna sakopšana var radīt galvassāpes.

    Kopumā nākas atzīt, ka par samaksāto cenu nemaz nebiju gaidījis ekrānu ar noapaļotām malām, kas arī būtu vienīgā GSmart Classic Joy atšķirības zīme starp konkurentiem. Komplektā ir vēl viens aizmugures aizsargvāks sudraba krāsā, kā arī visai lietojamas austiņas.

    GSmart Classic Joy 012

    Programmatūra un lietotnes

    GSmart Classic Joy darbina Android 5.1 Lollipop operētājsistēmas versija. Jāatzīst, ka tikai nesen izziņotam viedtālrunim būtu gribējies ko svaigāku, bet arī Android 5.1 Lollipop būtu uzskatāma par visai pieņemamu risinājumu. Varētu jau sacīt, ka Marshmallow operētājsistēmas versija tiek uzskatīta par Lollipop kļūdu labojumu, bet, vai tas ir gana labs mierinājums?

    Diemžēl ne visas GSmart Classic Joy saskarnes daļas ir latviskotas. Ik pa laikam redzama angļu mēle. Viedtālruņa ražotājs nav iejaucies Android izskatā, to saņemam tīru vai gandrīz tīru. Iepriekš Gygabite viedtālruņos šad tad parādījās pa kādai ražotāja pievienotai niansei, šoreiz nav aiztikts nekas.

    GSmart Classic Joy saņēmis pāris reklāmas lietotnes, kas varētu tur arī nebūt – baterijas doktoru, CM Security, WPS Office. Viss pārējais GSmart Classic Joy lietotņu saturs ir standarta, tieši to pašu sastopam arī citu ražotāju Android viedtālruņos. Liekās lietotnes var atspējot, bet ne pilnībā atinstalēt. Pievienota visai kaitinoša G-Connect lietotne, kas faktiski ir saites uz tīmekļa pārlūku Facebook un vairāku citu lietotņu reklamēšanai.

    Kopumā var uzskatīt, ka GSmart Classic Joy lietotņu klāsts ir pieņemams, bet šoreiz varēja pilnīgi iztikt bez viedtālruni bremzējošām un RAM atmiņu aizņemošām reklāmas lietotnēm, tās būtu uzreiz jāvāc nost.

    GSmart Classic Joy 007

    Lietotājam no 1 GB RAM ir pieejami aptuveni 470 MB, no 8 GB atmiņas nieka 2.8 GB. It kā varētu pietikt, bet pēc Facebook, Facebook Messenger un WhatsApp uzstādīšanas var sākt rasties problēmas. Nekādas dižās spēles nepaspēlēsi.

    Nevienam nav noslēpums, ka GPS un navigācijas darbība mēdz būt visai grandiozs ne-Snapdragon procesoru klupšanas akmens. Waze nekādus ķiņķēziņus nezīmēja, tomēr lietotnes darbība nebija plūdena. Sākotnēji GPS arī ne visai ideāli atrada satelītus, bet pēc pirmreizējās apdomas mirkļa darbība bija (vismaz man) pieņemami precīza.

    Ātrdarbība un akumulators

    Man iepriekš nezināmais Spreadtrum SC7731G procesors ar četriem Cortex A7 1.3 GHz kodoliem, 1.0 GB RAM un Mali 400 video apakšsistēmu ir nīkulis. Rodas sajūta, ka procesora lēnums ietekmē ne tikai ikdienas ātrdarbību un lietotņu uzstādīšanu (atjaunināšanu), bet arī pat interneta darbība ir manāmi lēnāka. Steigai te nav vietas.

    GSmart Classic Joy 013

    Uzreiz devos uz izstrādātājiem paredzēto iestatījumu sadaļu, lai atslēgtu visus vizuālos pārejas efektus, bet pat tas īsti neglāba GSmart Classic Joy. Pēc visu moderno Android viedtālruņu izmēģināšanas neesmu morāli gatavs tik lēniem viedtālruņiem. Es pat nebiju īsti gatavs sagaidīt sintētiskās veiktspējas testu rezultātus.

    Lēnais procesors neglābj no GSmart Classic Joy uzsilšanas. Tā gan nav Snapdragon 810 mežonīgā karšana, bet no tik lēnīga procesora šādu silšanu negaidīju. Akumulatora darbība vērtējama kā pieņemama, gaidstāves režīmā pat sasniedzot trīs diennaktis. Nekādas dullās spēles ar GSmart Classic Joy nepaspēlēsi, tāpēc tās akumulatoru neplucinās.

    Kamera

    GSmart Classic Joy ir ieguvis 8.0 megapikseļu galveno kameru ar 3840 x 2160 punktu izšķirtspēju un LED zibspuldzi. Pats ražotājs cenšas apgalvot, ka GSmart Classic Joy galvenajai kamerai ir autofokuss un HDR, bet es par to neesmu tik pārliecināts.

    Jāatzīst, ka tik vāju kameras sniegumu laikam neesmu iepriekš redzējis. Dažam ārkārtīgi lētam Lumia modelim nebija autofokuss, bet kameras radītie attēli nebija tik krimināli.

    GSmart Classic Joy foto 004

    GSmart Classic Joy cieš no vājprātīgas hromatiskās aberācijas – gandrīz visam ir zilgani violeti silueti. GSmart Classic Joy kamera, šķiet, katru reizi izmanto maksimāli iespējamo ISO vērtību, jo graudainība arī tiek turēta augstā līmenī.

    Šī viennozīmīgi ir sliktākā redzētā viedtālruņa kamera. Varbūt arī GSmart Classic Joy ir lēts, bet tas nav attaisnojums tik ļoti vājas kameras uzstādīšanai.

    Konkurenti

    Mūsdienās Android viedtālruņus var iegādāties pat sākot no 49 eiro. Lētākie Lumia modeļi pieejami no 69 eiro. Manuprāt, lētākais no lietojamajiem Windows 10 Mobile viedtālruņiem varētu būt Microsoft Lumia 550 vai Lumia 535 modelis.

    Neviens lielais ražotājs zem 90 eiro gandrīz neko nepiedāvā. Par šo cenu tiek piedāvāts pirmās paaudzes Moto E modelis, kamēr Moto E 2015 maksās jau 100 eiro.

    Par aptuveni 110 eiro ir iegādājams LG L70, kas arī ir lētākais pie mums pārstāvētā lielā ražotāja viedtālrunis. Tiesa, LG vairs pie mums nevēlas tirgoties ar telefoniem. 116 eiro maksās Xiaomi Redmi 2 Pro.

    GSmart Classic Joy 001

    Noslēgumā

    GSmart Classic Joy izmēģināšanas laikā tā arī nesapratu, kurš būtu gatavs par tik lēnīgu viedtālruni maksāt jebkādu naudas apjomu. Šeit nāk prātā Annas Sakses pasaka Zaķa kāposti, kur garausis veikalā ieguva to, ko pārdevējs saslaucīja pa pakšiem un atņēma pelēm. Arī GSmart Classic Joy rada līdzīgu priekšstatu par savu tapšanu – savāktas nelikvīdas detaļas, tās samet spainī un samaisa.

    GSmart Classic Joy uzbūve salīdzinoši ar “iekšām” ir pat visai pārdomāta un nerada tūlītējas aizdomas par viedtālruņa cenu. Varbūt arī visas pogas ir vienādas vai microUSB vads jāpagriež kājām gaisā, bet tie ir nieki. Patīkami, ka ir noapaļotas ekrāna aizsargstikla malas, kas GSmart Classic Joy atšķir no citiem konkurentiem.

    GSmart Classic Joy 010

    Visai paredzams ir GSmart Classic Joy operētājsistēmas izskats un saturs. Mudīgi nākas tikt vaļā no reklāmas lietotnēm, bet tas daudz neatvieglos viedtālruņa ikdienas gaitas.

    Jaudu GSmart Classic Joy nebūtu jāmeklē. Sliktākais ir visai ierobežotais RAM atmiņas atlikums, uzstādītās optimizācijas lietotnes ik pa laikam nejaukā balsī mēģina pārliecināt, ka RAM ir pilns (ko arī ir grūti noliegt pie brīvi atlikušiem pāris simtiem megabaitu pat ar neuzstādītu Facebook un WhatsApp).

    Kameras iespējas bija lielākā vilšanās, no 8 megapikseļu kameras neko tik vāju negaidīju. Īstens hipsters gan spētu novērtēt visus dabīgos Instagram efektus!

    Patika

    + zema cena

    + 2.5D ekrāna aizsargstikls

    + pieklājīga komplektācija

    Nepatika

    – lēnīgs

    – neatšķiramas vadības pogas

    – vāja kamera

    Cena atbilstoša ieguvumam.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    3
    Ekrāns
    3
    Kamera
    2
    Veiktspēja
    3
    Programmatūra
    4
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    14.07.2016 10:31

    Ko jūs gribat no 85 eirām, iphona kameru, vai? Vai liektas ekrāna malas kā s7 edge?

    tā ir ierīce zvanīšanai, ko tā droši vien arī spējīga darīt. Neviens nav atcēlis you get what you pay for. Par nedaudz vairāk var nopirkt gadu-divus vecāku, bet labāku telefonu, bet to jau katrs izvēlas pats – vienam svarīgi “darīt”, otram – izlaiduma gads.

    bet kopumā, ja izdodas novākt adwāri, neprasīgākam lietotājam var derēt itin labi. Cena gan drīzāk prasītos pēc eur50-65, bet Latvijā ar mūsu specifisko tirgu tas nav gaidāms.

    14.07.2016 11:03
    Reply to  x

    Jā, šis modelis nav pavisam lēts, bet zemāk īsti ar tehniskajiem datiem vairs nav kur.

    Gints Rotčenkovs
    14.07.2016 15:14
    Reply to  x

    Ulefone U007 3G Smartphone – GRAY 182287503

    Android 6.0 5.0 inch Corning Gorilla Glass 3 Screen MTK6580 Quad Core 1.3GHz 1GB RAM 8GB ROM Gravity Sensor Air Gesture GPS Bluetooth 4.0

    53 Eur. E-mail deal GearBest’ā.

    Labi – te PVN’us neviens nemaksā. No LV firmas būtu tie paši 85 Eur.

    wils_w
    14.07.2016 16:13

    Dārgi, ja AliExpresā VKWorld F1 4.5″ ar tādām pašām sastāvdaļām (ar latviešu valodu) ~35 EUR + bezmaksas pasts (1..2 mēneši) + muita (kas ir tie paši 21%, kā PVN, vairumā gadījumu).

    Gints Rotčenkovs
    14.07.2016 10:38

    par 140 Eirām nopirku savam topošajam otrklasniekam budžeta telefonu.
    3gb/32gb. 5,5″ full HD. Pirkstu nospiedums.u.c. plēve, silikona čehols.
    Ulefone Vienna.

    Labi – 85 Eur ir 2x mazāk. bet Septembrī sīcis sāks žēloties ka Gigabyte nevelk Minecraft vai Pokemonus :)

    Gints Rotčenkovs
    14.07.2016 10:39

    pirku, protams, ne jau Latvijā.

    14.07.2016 11:05

    Pilnībā piekrītu – mūsdienās lietotnes un OS procesi tomēr prasa jaudīgākas komponentes, plus ekrāns un kamera ir ļoti svarīgi parametri.

    Reku šorīt Gearbests atsūtīja reklāmu, ka LeEco ar 5.5 collu 1080p ekrānu, 10 kodolu procesoru un 13 mpix kameru ar OIS maksā 129 dolāri. Tas varētu būt lietojams budžetnieks.

    wils_w
    14.07.2016 12:03
    Reply to  Artis Abols

    Pieskaiti tik pie cenas muitu.

    14.07.2016 12:26
    Reply to  wils_w

    Ne obligāti! Plus muita ir mazākā problēma (max laikam 6%), PVN nav mūsu draugs!

    Krotow
    14.07.2016 13:14
    Reply to  Artis Abols

    Pēc šogad iepirkto lietu muitā iekrišanas gadījumu analīzes ir pamatotas aizdomas, ka tur pirmkārt uzmanību piesaista atsūtītās pakas vizuālais lielums un smagums

    Prusljix
    14.07.2016 14:26
    Reply to  Krotow

    Tāpēc vislabāk ir sūtīt caur pastu un tomēr norādīt kkādu nelielu atmuitošanas summu (ap 30-40$). Deklarāciju nav jāpilda un samaksā tos pāris eiro, ko aprēķina. Vismaz pagaidām nav bijušas problēmas.

    Krotow
    14.07.2016 15:41
    Reply to  Prusljix

    GearBest un Banggood arī sūta pa pastu un pieliek klāt invoisu muitai. Pie kam no GearBest EU un Banggood EU nākošais jau skaitās atmuitots ES teritorijā un no turienes nākošajām pakām muita nekad nav piekasījusies. Vēl GearBest no Ķīnas sūtītajam invoisā mēdz norādīt par 30% mazāku ciparu :) Citus ķīniešus neesmu lietojis, par tiem nemācēšu pateikt.

    Maksāt muitu tagad ir vienkārši, ja ir eID karte vai internetbanka – nosūti invoisu un bankas/PayPal konta izrakstu par maksājumu uz MKP.0240.Pasts@vid.gov.lv, parasti 5-10 min laikā tev atsūta rēķinu un vari norēķināties caur Latvija.lv. Laba mobilā neta un smartfona esamības gadījumā to visu var paveikt, neizejot no pasta nodaļas.

    Gints Rotčenkovs
    14.07.2016 15:17
    Reply to  wils_w

    ķīnietis ģenerē 20-30 USd feikos invoisus. uzlīmes ir par 30 usd + daži usd sūtīšana. telefoni nāk no Ungārijas vai Beļģijas pasta.
    pagaidām nav dzirdēts, ka kāds no GearBest EU stock būtu uzrāvies muitošanai , PVNam un ievedmuitai…

    14.07.2016 15:32

    Fui, žuļiki!

    Skats
    14.07.2016 23:13

    EU stock nozīmē, ka tiek sūtīts no Eirosavienības teritorijas, tātad PVN un muita nav jāmaksā likumību.

    Prusljix
    14.07.2016 12:01

    Pagaišnedēļ atnaca Mi4C ar SD808, 16/2GB, kopējās izmaksas ar nodokli- 115EUR. Labs supports, zināmas detaļas. Šādam Gsmart pats ražotājs brīnījās, ka izdevās salikt kopā un ieslēgt.

    14.07.2016 12:27
    Reply to  Prusljix

    SD808 ir super procesors!

    Krotow
    14.07.2016 13:17
    Reply to  Artis Abols

    Nu bet īstais Snapdragon taču :)

    Prusljix
    14.07.2016 13:54
    Reply to  Artis Abols

    Šis ir sarkasms vai tiešām tā domā?
    Procis ir no pagājušā gada flagmaņiem. Nepiedzīvoja tik lielus slavas saucienus kā 800/801, bet nebija arī tik slikts kā 810 (v1 :D) . Katrā gadījumā priekš cenas- konfekte.

    Visā visumā SD ir ļoti pateicīgs izstrādātājiem, jo visas pieejas atvērtas. Lai uztaisītu romu uz MTK, kas tgd iebāztas lielākajā daļā ķīniešu, jāpapūlas daudz vairāk.

    Prusljix
    14.07.2016 14:05
    Reply to  Prusljix

    Starp citu, sūtot no ķīnas, kvalitatīvu Romu pieejamība ir ļoti svarīga. Tas pats GearBest pamanās tātus sū*us savos telefonos sainstalēt….

    wils_w
    14.07.2016 16:33
    Reply to  Prusljix

    ne tikai ROM kvalitāte, bet arī aparāta atbalstītās tīkla frekvenčes. Tāpēc xiaomi var iet bekot, bez pilnvērtīga 4G atbalsta.

    Prusljix
    14.07.2016 17:06
    Reply to  wils_w

    Caur rokām izgājuši divi Xiaomi telefoni, abiem 4G bez problēmām (SIM1).

    wils_w
    14.07.2016 17:26
    Reply to  Prusljix

    Parādi kaut vienu Xiaomi aparātu, kas atbalsta LTE 800 MHz frekvenci (Band 20)?

    Prusljix
    15.07.2016 08:26
    Reply to  wils_w

    OK, piekrītu par 800mhz frekvenci. Bet pilsētā joprojām paliek 1800/2100 frekvence. Uz laukiem parasti braucu atpūsties un telefonā baigi neurķējos, tāpēc tur pilnīgi pietiek arī ar 3G.

    x
    15.07.2016 09:11
    Reply to  Prusljix

    pagaidām es 4g klātbūtnei telefonā kā tādai nepievēršu uzmanību :))

    ar 3g viss lido, nav sanācis ielīst kautkur kur vajadzētu tieši 4g.

    15.07.2016 10:54
    Reply to  Prusljix

    SD808 ir tiešām super procesors. To redzēju iekš LG G4 un iemīlēju. Diemžēl visi loši pagājušajā gadā lika nolādēto SD810, kas salīdzinoši ir totāla kaka – karsts, rijīgs, ikdienā ne gluži ātrāks. Nu fuj!

    Krotow
    14.07.2016 13:34

    Tā ir, ka budžeta androīdfoni pēc būtības ir garām un normālu šo “fonu” cena arī skolniekam jāskatās no 100 EUR uz augšu. Varbūt mazliet pārspīlēšu, taču viss tas, kas ar androīdu ir lētāks, patiesībā tikai izskatās pēc smartfona.

    Pēc redzamajiem foto gļukiem izskatās, ka rotaļlietu klases dronu ražotāji savu verķu kameras ņem no tās pašas bodītes, kur Gigabyte ņēma kameru šim telefonam :)

    varisb
    14.07.2016 13:35

    Tagad tik tiešām var atrast lietojamus telefonus ap 100 eiro .Galvenais -skatīties ar hd ekrānu jo tagad vēl piedāvā telefonus ar arhaisku 480x800pix izšķirtspēju.Nevajag arī kautkādus lētos ķīnas procesorus speedstrum un mediatek ,bet gan snapdragon 400, 410. Kamera arī ,visiem zināmajiem ražotājiem tās ir lietojamas un nevajag skriet pēc lieliem megapikseļiem ķīnas precei. Kā okei varianti vatrētu būt lg spirit , lg magna , ZTE Blade A470 , motorola moto g .

    Skats
    14.07.2016 23:16
    Reply to  varisb

    Mediatek nav ne vaina, izkožot tevis pieminētos snapdragonus, tikai lētāki.
    Par tādu spīdstrum gan dzirdu pirmoreiz…

    wils_w
    15.07.2016 10:10
    Reply to  Skats

    Spreadtrum orientējas uz budžeta segmentu (kur veiksmīgi konkurē ar to pašu Taivānas Mediatek). Produkcija ir orientēta tikai vietējam Ķīnas tirgum (lasi, atbalsta visas TD-SCDMA, vai Ķīnas 3G frekvences). Lai neliktu jums vīpsnāt, pateikšu, ka jaunāko procesoru ražo jau 16nm procesā.

    elvaldo03
    14.07.2016 13:36

    Man Gearbestā ar flash dealu Ulefone power izmaksāja 77 eiro. No ķīnas pat par šī aparāta cenu var dabūt labāku.

    as
    15.07.2016 09:36
    Reply to  elvaldo03

    Ir lietojams? Man Banggood vislaik uzmācas ar šo aparātu, jau gandrīz nopirku, jo baterijas apjoms uzrunāja

    Dāvids
    14.07.2016 13:40

    Nesen iznāca Xiaomi Redmi 3s par ~ 150EUR, manuprāt, ar Xiaomi nevar nošaut greizi, būs ļoti labs budžeta viedtālrunis.

    wils_w
    15.07.2016 10:04

    Dīvaini, ka apskatā netika pieminēts, ka 3G tīkls būs pieejams tik 2100 MHz frekvencē.

    15.07.2016 10:57
    Reply to  wils_w

    Paldies par norādi, papildināšu.

    15.07.2016 11:03

    Skatos, ka mums te ir daudzi “ķīnas” telefonu lietotāji. Jau iepriekš esam izmantojuši pāris lasītāju aizdotus telefonus apskatiem (OP3, OPX). Ja kāds vēlas aizdot savu lēto spridzekli, droši var sazināties ar Kristapu. Bet te tiešām ir runa par spridzekli un saprātīgu cenu, nevis drausmīgu 5 dolāru lētuci.

    Pret aizlienētām lietām izturamies ar pietāti! Tos turu mīkstā maisiņā, nevis somā pie atslēgām. Šo gadu laikā esam salauzuši tikai dažus LG telefonus. I tad pie vainas nebiju es!

    Prusljix
    15.07.2016 15:14
    Reply to  Artis Abols

    Labprāt padalītos, bet diemžēl savus ķīnas spridzekļus nesanāks iedot uz testu- Xiaomi note 3 jau tā nolietojies, ka nebūs objektīvi, bet Mi4c jau atdevu tālāk brāļa dēlam.

    Starp citu- kādi noteikumi pret programmatūru? Out of the box vai arī drīkst uz testu pārlikt Eiropas romus? Abiem telefoniem tas bija pirmais darbs, ko izdarīju, jo note mani uzreiz ieslēdzot brīdināja par “vīrusu”, bet Mi4c krašoja uz zvanu un kontaktu aplikāciju.

    16.07.2016 12:29
    Reply to  Prusljix

    Paldies par iesaisti – kopā Kursoru veidosim tādu, kas būs patiešām noderīgs visiem tā lasītājem.

    Kāda ir atšķirība starp oriģinālo un Eiropas ROM? Kas to padara par Eiropas ROM? Aizvākti kaut kādi svešiem reģioniem aktuāli servisi/aplikācijas? Kas vēl?

    Prusljix
    18.07.2016 13:25

    Kā jau esi dzirdējis, Ķīnas tirgum nav pieejami Google servisi. Tā vietā viņiem ir milijons savu servisu. Papildus tam, mēs parasti neņemam no pa taisno no ražotāja (kā OP), bet no mazumtirgotāja, kas uzliek “LV” valodu un vēl savas drazas. Beigi beigās tālrunis ir nelietojams.

    Eiropas roms parasti ir pielāgots orģinālais roms Rietumu tirgum. Tajā ir izmestas visas Ķīnas herņas un pievienoti Google servisi. Diemžēl, tas nevienmēr nāk no paša ražotāja. (piem. XIAOMI gadījumā tas nāk no xiaomi.net developeriem, kas nav oficiāli).

    18.07.2016 13:27
    Reply to  Prusljix

    Mazumtirgotājs pavisam noteikti nav tas, kas telefoniem pievieno valodas :) Bet domu sapratu, paldies! Es domāju, ka mūsu gadījumā piemērotākais ir “Eiropas ROM”, jo Ķīnas servisi mums tiešām nav vajadzīgi.

    Reklāma
    Cena atbilstoša ieguvumam.Gigabyte GSmart Classic Joy apskats