Web Analytics
More
    Reklāma

    Cat S60 – pasaulē pirmais viedtālrunis ar iebūvētu termokameru jau drīzumā nopērkams Latvijā

    Jaunākie raksti

    Cat S60, pirmais viedtālrunis pasaulē, kas aprīkots ar iebūvētu termiskās attēlveidošanas kameru, kā arī visūdensdrošākais viedtālrunis pasaulē, no nākamās nedēļas būs nopērkams Latvijā. Cat S60, kas pirmoreiz tika demonstrēts pasākumā Mobile World Congress 2016, ir jaunais Cat® tālruņu flagmanis.

    Viedtālrunī Cat S60 ir iebūvēts Lepton termiskās mikrokameras modulis ar FLIR tehnoloģiju, kurš vizualizē ar neapbruņotu aci neredzamu siltumu, izceļot temperatūras kontrastu. Tālrunī S60 tam piekļūst, izmantojot īpaši izstrādātu lietotni MyFLIR, ar kuras palīdzību var izmantot dažnedažādas termisko attēlu fiksēšanas un analīzes funkcijas, kas ir unikāla iespēja viedtālrunī. Cat S60 termiskās attēlveidošanas kamera ļauj Cat tālruņu lietotājiem būt pirmajiem pasaulē, kas savus viedtālruņus var izmantot pavisam jaunos veidos: siltuma zuduma noteikšanai ap logiem un durvīm; mitruma noplūžu un nepietiekamas izolācijas noteikšanai; elektroierīču un elektrisko shēmu pārkaršanas identificēšanai; kā arī lai redzētu pilnīgā tumsā.

    Reklāma

    „Tā kā ar CAT S60 iepazīstinājām februārī, tad mūsu komanda ir veikusi neskaitāmus testa izmēģinājumus mūsu dažādajās mērķa auditorijās. No santehniķiem līdz pat zirgu dresētājiem, arhitektiem, būvdarbu vadītājiem, ugunsdzēsējiem un mežsargiem – esam izmēģinājuši S60 visdažādākajās jomās, un ir saņemtas ļoti daudzas atsauksmes,” stāsta Pīters Stīvenss (Peter Stephens), Bullitt Group izpilddirektors, kas ir Caterpillar licences īpašnieks mobilo ierīču jomā. „Esam iesaistījuši arī programmizstrādātājus, sponsorējot Hackathon pasākumu, lai integrētu termiskās attēlveidošanas iespējas veselā virknē atbilstošu lietotņu, turklāt tuvākajās dienas mēs izlaidīsim Cat S60 termokameras SDK – sākotnēji izmantojot agrīno izstrādātāju programmu, pēc kuras ir bijis būtisks pieprasījums.”

    Tā kā termokamera ir integrēta mobilajā ierīcē, tas ļauj dažādos veidos ietaupīt laiku – no ziņojumu ģenerēšanas darba gaitā līdz integrācijai e-pastā. Iespēja nēsāt vienu ierīci, kurai ir visas augstākās klases viedtālruņa iespējas un kas papildus spēj fiksēt un izmērīt virsmas temperatūru, radīs plašas izmantošanas iespējas būvniekiem, komunālo un ātrās reaģēšanas dienestu darbiniekiem, tehnoloģiju faniem, kā arī daudziem citiem.

    Turklāt Cat S60 ir visūdensdrošākais pieejamais viedtālrunis, kas var stundu atrasties līdz piecu metru dziļumā. Tālruņa ierīces pogas var izmantot zem ūdens, lai ieslēgtu fotokameru un videokameru, paverot jaunas mobilo tehnoloģiju iespējas lietošanas veida un vietas ziņā.

    Cat S60 būs nopērkams no nākamās nedēļas par €649.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    04.07.2016 15:11

    Ek, vecais labais S60 :)))

    vecais labais bateriju fanāts
    04.07.2016 23:16

    Interesants nišas produkts. Īpaši neiedziļinājos, jo uzreiz skaidrs, ka man tādu ne vajag, ne arī gribas. :) Nu, OK, prikola pēc paņemtu, ja cena būtu 10eur. Ne vairāk.

    Bet joprojām naivi gaidu, ka kāds ražotājs uztaisīs arī telefonu gīkiem – jaunākas paaudzes trubu ar 10k lietotāja nomaināmu bateriju standartā.

    Faktiski vienīgās cerības ir uz LG V20 modeli, kas komplektā ar ZeroLemon varētu būt tas, ko man vajag. Ja atkal kaut ko nepamanīsies “sačakarēt” (kā, piemēram, ar V10, kurā tika ielikts iespējami tizlākaias un nekvalitatīvākais skaļrunis, lasām sīkāk te http://www.droid-life.com/2015/11/11/lg-v10-review/)

    x
    04.07.2016 23:41

    10K baterija masu lietotāja telefonā ir pavecs koncepts, kas nu jau ir pakļuvis zem ārējo bateriju ruļļa. OK, .mil un .spc jomā ir citas prasības, bet to tehniku gluži brīvi arī netirgo. Un ja baterija nomaināma – vai mega ietilpība ir tik svarīga? Vienkārši ieliec citu, uzlādētu, kaut to pašu 2000mAh.

    Ivars Indāns
    05.07.2016 08:36

    Varētu būt interesants verķis: man noderētu: varētu mēģināt konstatēt siltuma zudumus mājām, noderētu bojātu gultņu meklēšanai autiņiem utt.
    Tikai: cik bieži vajadzētu izmantot? Un cena.

    digitalk
    05.07.2016 12:40
    Reply to  Ivars Indāns

    FLIR jau nav galvenā fīča, vairāk pievienotā vērtība (pie kam pēc recenzijām spriežot labi realizēta). ja tev nevajag ūdensizturīgu telefonu, kuru var lietot cimdos vai slapjām rokām un pamatīgā temperatūras diapazonā -25 līdz +55, tad cena ir par augstu :)

    acEy182
    05.07.2016 17:51

    Hmm,vēlāk būs jāpaskatās pēc apskatiem ,kas darās ar parasto NEsiltuma kameru.Iepriekšējajos modeļos bija diezgan švaki. Nav jau runa par kaut kādu Lumia1020 līmeni,bet attiecīgi cenai vajadzētu arī kameru labā līmenī.

    Aivars
    13.08.2016 00:26

    Kursor , kad būs apskats S60 ?

    13.08.2016 01:42
    Reply to  Aivars

    Sveiks, Aivar! Ierīci uz testu saņēmām šonedēļ, tātad pēc aptuveni divām nedēļām būs arī apskats.

    Reklāma