Web Analytics
More
    Reklāma

    ForcePhone programmatūra padara jebkuru viedtālruni spiedienjūtīgu

    Jaunākie raksti

    Mičiganas Universitātes pētnieki izveidojuši programmatūru, kas ļautu jebkuram viedtālruņa ekrānam piešķirt tā saucamo spiedienjūtību, kas jau šobrīd ir pieejama Apple iPhone 6s. Programmatūra nodēvēta par ForcePhone, turklāt tās darbināšanai nepieciešams vien mikrofons un skaļrunis.

    ForcePhone ģenerē 18 kHz skaņas toni, ko cilvēks nespēj dzirdēt. Tomēr 18 kHz var “sadzirdēt” mikrofons. Ekrāna skāriens nedaudz izmaina skanējumu, stiprāks spiediens uz ekrānu vēl vairāk izmaina skaņu, to uztver viedierīces mikrofons un dod nepieciešamās komandas, lai stiprāku skārienu uzskatītu par spiedienu.

    Reklāma

    Mičiganas Universitātes pētnieki norāda, ka tādējādi iespējams izvairīties no izmēros lielu un dārgu papildus sensoru uzstādīšanas viedierīcēs. Viss nepieciešamais spiediena reģistrēšanai jau ir viedtālruņos, atliek vien uzstādīt izstrādāto programmatūru. Pētnieki ForcePhone darbību demonstrēs MobiSys 2016 tehnoloģiju konferences ietvaros, kas norisināsies no 27. līdz 29. jūnijam Singapūrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.05.2016 13:41

    Mājdzīvnieku turētājiem, kuri domā arī par savu sunīšu un kaķīšu labsajūtu, šī tehnoloģija diez vai būs ieteicama. Nabaga lopiņi no pastāvīgās saimnieka aparāta kaukoņas līdīs augšā pa sienām.

    labais
    27.05.2016 16:16

    Eu labs, varēšu kaimiņu kaķu tanti izbesīt, spēlējot candy crash! :D

    Krotow
    30.05.2016 17:21
    Reply to  labais

    Skaties, ka neizraisi viņam atkarību. Šis, Tā vietā, lai muktu projām, nāks tev uzmākties :D

    erikiss1
    28.05.2016 17:52

    Hmmm, bet ja programma atpazītu vienkarši laukumu? Jo reali spiežot stingrak, laukums palielinas, neka no viegla pieskāriena…. Ganjau varbut varetu risinat ari parejas problemas, bet staigat ar skaņu riņķi…

    Reklāma