Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi grasās “aizņemties” Apple 3D Touch

    Jaunākie raksti

    Nebija necik ilgi jāgaida, lai Ķīnas lielākais viedtālruņu ražotājs (iespējams, tomēr otrs lielākais) Xiaomi piebiedrotos Apple ar iPhone 6s 3D Touch līdzvērtīgu ekrāna skārienu spēka tehnoloģiju. Pagaidām ziņa ir baumu līmenī, tomēr no Xiaomi arī iepriekš nav bijis ilgi jāgaida, lai tikti aizņemtas kādas Apple redzētas dizaina vai tehnoloģiju nianses.

    Baumas nāk no labi informēta avota Ķīnā, tomēr nekāda papildus informācija netiek sniegta. Iespējams, ka ekrāna skāriena spēka tehnoloģiju Xiaomi izstrādās pats, bet pastāv arī iespēja, ka Xiaomi izmantos Synaptics ClearForce tehnoloģiju vai vēl kāda cita uzņēmuma izstrādātās iespējas. Synaptics tehnoloģijas jau šobrīd tiek izmantotas Xiaomi Mi4c viedtālrunī.

    Reklāma

    3D Touch līdzvērtīgu skārienu spēka tehnoloģiju varēsim redzēt nākamā gada Samsung Galaxy S7 modelī, kā arī drīzumā vajadzētu iznākt Huawei Mate S modelim, kas beidzot būs aprīkots ar ekrāna skārienu spēku registrējošu tehnoloģiju. Huawei lielījās, ka ekrāna iespēja noteikt skārienu spēku būs Mate S modelī, tomēr pircējiem pieejami vien parastie Huawei Mate S bez skāriena spēka reģistrēšanas iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    26.10.2015 11:54

    Vai tad Apple bija pirmais?

    26.10.2015 12:01
    Reply to  Kaspars

    Vai tad nē? Ja runājam par šāda veida modernajām tehnoloģijām, tad izziņot tās saviem produktiem ir iespējuši arī vairāki konkurenti (piemēram, Huawei), tomēr reāli laist tirdzniecībā no lielajiem tehnoloģiju grandiem to ir paspējis vien Apple. Ja ir vēl kāds, dod ziņu.

    davfreim
    26.10.2015 14:46
    Reply to  Kaspars

    Viens ir uz papīra kaut ko izgudrot vai prototipu uztaisīt, kurš izmaksā ļoti dārgi, pavisam cits ir palaist ražošanā. Neredzu, ka kādam citam būtu kaut kas līdzīgs, Apple jau sāka ar Macbooku tagad arī touchscreeniem ir 3D touch.

    Matiss
    26.10.2015 13:03

    Kad Google IO 2014 izstrādātāju konferencē prezentēja Material Design pamanīju, ka tika pieminēta tāda tehnoloģija, kam ir dziļums utml. Tagad kad Apple un Huawei noprezentēja, tad ir skaidrs, ka lielās kompānijas par tādu tehnoloģiju jau zināja kādu laiku (loģiski) un tādēļ Google Material dizains tagad “makes sense”.
    https://youtu.be/0CkBf5oWZN0?t=34s

    Naurelijs
    26.10.2015 16:21
    Reply to  Matiss

    Matreal dizains vispār ir nereāla inovācija, laikam ar gadiem strādāja :) http://codepen.io/sdthornton/pen/wBZdXq

    Reklāma