Web Analytics
More
    Reklāma

    Vertu Signature Touch (2015) apskats

    Statusa telefons, vienkāršai tautai to nesaprast. Pasniegt kopā kā minimums ar dārgu rokas pulksteni un pagarinātās versijas BMW ar šoferi.

    Jaunākie raksti

    Ir viedtālruņu flagmaņi un ir arī luksusa klases viedtālruņi. Mobilās operētājsistēmas nonākušas punktā, kur ir Apple produkti ar savu operētājsistēmu un pārējie produkti ar operētājsistēmu kāda nu kuram gadās pa rokai. Vertu Signature Touch pa rokai gadījās Android un te esam nonākuši pie visai interesanta un mulsinoša fakta – 8400 eiro maksājošs viedtālrunis „pa lielam” saskarnē dikti atgādina 100 eiro vērtu viedtālruni ar nebūt ne zilām asinīm un leģendām apvītu tapšanas vēsturi.

    Vertu vēsturiski ir Lielbritānijā bāzēts uzņēmums, tas 1998. gadā tika dibināts kā Somijas telekomunikāciju granda Nokia meitas uzņēmums, un jau kopš pirmsākumiem nodarbojas ar luksusa mobilo telefonu ražošanu.

    Reklāma

    Vertu tālruņi tiek veidoti no zelta, platīna, izturīgiem metālu sakausējumiem un citiem augtas klases materiāliem. Telefonu detaļas tiek izgatavotas un kopā saliktas ar rokām. Par to pārliecinājāmies nesenajā vizītē uz Vertu manufaktūru. Ne visi Vertu telefoni maksā kosmiskas summas un pieticīgākās ierīces var iegādāties pat par dažiem tūkstošiem eiro. Dārgākais Vertu modelis Boucheron Cobra maksājis 217 000 eiro. Dārgākais sērijveida modelis Signature Diamond maksājis 62 000 eiro. Vertu ir veidojis ļoti ierobežota skaita telefonus sadarbībā ar Ferrari, Bentley, Lapo Elkann un Ermenegildo Zegna.

    Vertu Signature Touch 003

    Lai arī esmu drīzāk Android fans, bet noteikti nespēju rast siltumu sirdī veroties iOS saskarnē, tomēr Vertu Signature Touch izmantotie materiāli (safīrs, titāns, āda) nespēj aizsegt Android operētājsistēmu. Vertu pat šajā ziņā nav centies paslēpt Android, kā tas izdevies Samsung vai Meizu.

    Tur nav daudz ko liegties, es neesmu Vertu Signature Touch mērķa klients, tāpēc, iespējams, dažas uzbūves un filozofijas nianses man nav īsti izprotamas. Vertu Signature Touch ir interesanti paturēt rokās, bet tas pārlieku saista uzmanību, tāpēc šoreiz atļāvos naksnīgus pilsētas skatus no fotokameras izmēģināšanas izslēgt jau saknē.

    Vertu Signature Touch 007

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 424 ppi, safīra ekrāna pārklājums, ap 65.0% ekrāna attiecība pret kopējiem izmēriem
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.56 GHz Cortex-A53 un četri 1.82 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, apt-X, LE), 4G (band 3 1800 MHz, band 7 2600 MHz un band 20 800 MHz) LTE Cat.6, NFC
    • Kameras: 21 megapikselis, HDR, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 2.1 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: stereo skaļruņi ar Dolby Digital Plus, e-kompass, ātra akumulatora uzlāde Quick Charge 2.0 un Qi bezvadu uzlāde, NFC
    • Izmēri un svars: 155 x 74 x 10.8 mm, ap 230 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3160 mAh
    • Krāsas: titāna korpuss papildināts ar dabīgo ādu (Jet Calf, Garnet Calf, Grape Lizard, Pure Jet Lizard, Jet Alligator, Pure Navy Alligator, Clous de Paris Alligator, Pure Jet Red Gold)
    • Cena: aptuveni 8400 eiro par lētāko Vertu Signature Touch (2015) modeli

    Vertu Signature Touch 029

    Izskats un uzbūve

    Ar minimālisma slimību Vertu Signature Touch neslimo. Produkta katalogā papētīju pieejamās ādas iespējas, kur katrs varēs piemeklēt kaut ko piestāvošu viņa auto salonam vai mājas dizainam, varbūt arī kurpēm. Jāsaka, ka šī gada Vertu Signature Touch standarta materiāli ir nedaudz piezemēti, kad tos salīdzina ar pagājušā gada pirmo Vertu Signature Touch modeli.

    Vertu Signature Touch pulētais Grade 5 titāna korpuss arī ir vesels piedzīvojums. Nevarētu apgalvot, ka titāns ar kaut ko jūtami atšķirtos no alumīnija izmantošanas viedtālrunī, vismaz vizuāli mūsdienās alumīnija izstrādājumi ir pieejami līdzvērtīgi. Varbūt alumīnijs nav tiks ciets, visticamāk, nevēlētos, lai salauztu kaulu lāpa ar alumīniju titāna vietā, bet viedtālrunī atšķirību pamanīt ir neiespējami. Labajā sānā atrodas īsta rubīna podziņa, kas izsauc Concierge 24-stundu servisu.

    Vertu Signature Touch 010

    Viedtālruņa aizmugurē ir divas durtiņas, kas atveramas ar D formas slēdzi – pagriežot to uz vienu pusi, atveras SIM karti nosedzošās durtiņas, otrā pusē paslēpta microSD karte. Zem durtiņām iegravēts arī Vertu Signature Touch meistara (kopā salicēja) paraksts.

    Vertu Signature Touch radīto iespaidu ir grūti aprakstīt. Viedtālrunis ir pamatīgs, tas ir salīdzinoši smags. 5.2 collu ekrānam viedtālrunis ir arī samērā liels (ekrāna attiecība pret kopējiem korpusa izmēriem ir ap 65%, moderni šis rādītājs ir ap 72%). Man īsti pie sirds negāja, ka Vertu Signature Touch augšējā daļa ir smagāka par apakšu, tāpēc ir nepareiza izsvarojuma sajūta. Šķiet, ka Vertu Signature Touch pārkritīs pāri pār plaukstu. Varētu arī vēlēties matētas metāla detaļas, jo pulējums neganti pievelk pirkstu nospiedumus. Skatos katalogā, ka eksistē arī melni krāsots modelis un tas varētu būt matētāks.

    Ekrāns

    Vertu Signature Touch ekrānu sargā safīra stikls, kas tiek izmantots augstvērtīgos rokaspulksteņos. Safīrs piedāvā teicamas optiskās īpašības un tas ir ļoti izturīgs pret skrāpējumiem. Safīra aizsargstikls būs izturīgāks par Gorilla Glass, tomēr man šķiet, ka Gorilla Glass ir patīkamāk lietojams, jo pirksts pa to slīd labāk.

    Diemžēl safīra aizsargstikli nav nonākuši nevienā citā viedtālrunī. Pat Apple izdevās zaudēt pamatīgi daudz naudas un tā arī neiegūt nevienu lietojamu safīra stiklu uzstādīšanai iPhone 6. Apple safīra ekrānu ražojošais uzņēmums no Apple aizņēmās naudu un pēcāk bankrotēja.

    Vertu Signature Touch 011

    Šoreiz no Vertu Signature Touch biju gaidījis augstākas izšķirtspējas ekrānu – ja jau mums dod optiski teicamu safīru, būtu arī patīkami zem tā ieraudzīt ekrāna izšķirtspēju augstāku par 1080p. Vertu Signature Touch biju gaidījis augstākas izšķirtspējas Super AMOLED ekrānu, kas spētu perfekti attēlot melno nokrāsu Vertu saskarnes pielāgojumus.

    Vertu Signature Touch 016

    Programmatūra un Vertu servisi

    Vertu Signature Touch ieguvis Android 5.1 Lollipop un ražotājs to ir modificējis tikai pavisam nedaudz. Pielāgots ikonu izskats, pievienotas pāris ekrāntapetes un mājas ekrānā izvietotas Vertu servisu ikonas, kā arī pievienots gana gaumīgs analogā pulksteņa logrīks. Bloķējot ierīces displeju, redzēsim smuku animāciju.

    Un šeit mēs nonākam pie manās acīs lielākās Vertu Signature Touch nespējas – tieši to pašu operētājsistēmu ļoti līdzīgos pielāgojumu apjomos nodrošina arī 100 dolāru Ķīnas telefoni. Man tas nav pieņemami, jo sanāk, ka maksājam tikai par drusciņu titāna, daļu no beigta lopa, vienu sārtu rubīnu un safīra ekrānu. Vertu kā minimums bija jādodas Meizu vai Samsung ceļu, pielāgojot pilnīgi visu redzamo operētājsistēmas saskarnes daļu.

    Iegādājoties Vertu telefonu, pircējs tiek ne tikai pie augstvērtīga telefona un statusa spēļmantas, bet arī pie vairākiem noderīgiem servisiem, no kuriem interesantākais noteikti ir konsjerža pakalpojums. Tas ir īsts, dzīvs asistents, ko no sava telefona varam izsaukt 24 stundas diennaktī un 7 dienas nedēļā. Šis asistents var palīdzēt ar informācijas sniegšanu, ceļojumu biļešu rezervāciju, dāvanu izvēli radiem vai mīļotajiem, pasākumu un restorānu rezervāciju. Ja sniegsim tam mūsu maksājumu kartes datus, asistents mūsu vārdā varēs veikt arī pirkumus un pašiem vairs nebūs jādomā, piemēram, par dāvanu sagādāšanu saviem paziņām. Pamatā šo servisu cilvēki izmanto, lai ērti rezervētu avio biļetes un viesnīcas, bet teorētiski Vertu centīsies izpildīt visas klienta vēlmes, ja vien tās būs legālas.

    Pastāv divi pakalpojuma līmeņi – “Dedicated” un “Ultimate”. Otrajā gadījumā Vertu noalgos atsevišķu cilvēku, kas strādās tikai un vienīgi ar tevi. Tādējādi jebkurā momentā varēsi sazināties ar savu uzticības personu. Cik šis prieks maksā? Pērkot Signature Touch, pirmajā gadā tas ir bezmaksas pakalpojums, taču pēc tam par šo prieku būs jāmaksā aptuveni 2 500 eiro gadā. “Ultimate” līmeņa serviss tiks pielāgots individuāli, var uzskatīt, ka tā cena būs aptuveni vismaz divas reizes lielāka.

    Asistentam jautājumu var uzdot nosūtot e-pastu, uzsākot čata sesiju vai zvanot. Latviski asistents nesapratīs, jo pārstāvētas ir tikai vairākas izplatītākās valodas (angļu un krievu valodas saprot). Diemžēl izmēģināt asistenta pakalpojumus šoreiz neizdevās, jo izmēģinājumam saņemto Vertu Signature Touch bija jau kāds cits reģistrējis ar savu vārdu un e-pastu. Vertu reģistrējoties pieprasa arī unikālu Vertu Signature Touch numuru, un tas jau bija „aizņemts”.

    Vertu Signature Touch 001

    Veiktspēja

    Vertu Signature Touch zem titāna, safīra un ādas ir vien parasts viedtālrunis ar visām savām spējām un niķiem. Viedtālruni darbina Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 procesors ar četriem 1.56 GHz Cortex-A53 un četriem 1.82 GHz Cortex-A57 kodoliem, ko papildina 4 GB RAM. Var sacīt, ka nedaudz izceļas tikai RAM atmiņas apjoms. Tieši to pašu mums vēsta sintētiskās veiktspējas testi. Vertu Signature Touch veiktspējas testos veicas visai labi, tomēr ikdienā var just, ka mēs lietojam standarta Android viedtālruni.

    Tā kā Vertu Signature Touch ir saņēmis gandrīz „pliku” Android, tad ķeršanās saskarnē ir gandrīz nemanāma. Prasīgākas lietotnes darbojas ne labāk un ne sliktāk kā līdzvērtīgos viedtālruņos, piemēram, Sony Xperia Z3+, kas arī saņēmis Snapdragon 810 procesoru kopā ar 3 GB RAM. Par laimi, Vertu Signature Touch ir izdevies tikt visai veiksmīgi galā ar Snapdragon 810 procesora karšanu. Pieļauju, ka karšanu nejūt viedtālruņa biezās ādas (tiešā un pārnestā nozīmē) dēļ.

    Kamera

    Vertu Signature Touch saņēmis 20.7 megapikseļu kameru ar maksimālo 5248 x 3936 izšķirtspēju. Vērtēju, ka tā nav pati augstvērtīgākā viedtālruņa kamera pasaulē. Jāsaka godīgi, ka kameras spējas ir visai vājas un daudzi 2015. gada saprātīgas cenas flagmaņi veido ar neapbruņotu nezinātāja aci redzami labākas fotogrāfijas.

    Jau sākumā rakstīju, ka tumšos pakšos Vertu Signature Touch no slepenās iekškabatas ārā nevilku (vienkārši lai negadās…), tāpēc tumsas bildes netapa. Iekštelpās Vertu Signature Touch ir vāja, man tā atgādina HTC One M9 redzēto kameru. Pat pieļauju, ka abi viedtālruņi ir aprīkoti ar vienu un to pašu matricu.

    Vertu Signature Touch 033Vertu Signature Touch 031 Vertu Signature Touch 030

    Kopumā Vertu Signature Touch kameras iespējas ir viduvējas, kamera netur līdz Samsung Galaxy S6 vai Sony Xperia Z5 kamerām. Varbūt kāds teiks, ka šādam statusu parādošam telefonam kameras iespējas nav gluži pats galvenais parametrs, tomēr par samaksāto naudu būtu gribējies ieraudzīt pašas labākās pieejamās komponentes.

    Vertu Signature Touch 046 Vertu Signature Touch 036 Vertu Signature Touch 038 Vertu Signature Touch 035 Vertu Signature Touch 043

    Noslēgumā

    Vertu Signature Touch ir izmantoti tikai labākie materiāli – titāns, safīra stikls un augstvērtīga āda. Viedtālrunis ir pamatīgs un ļoti smags, visticamāk, Vertu Signature Touch izmēri un svars atbaidīs dāmas no izvēles par labu šī modeļa iegādei. Bet tad atkal, dāmām ir radīts Vertu Aster modelis. Iespējams, ka pasaulē Vertu zīmolu novērtē un tas parāda īpašnieka statusu sabiedrībā. Pie mums augstāk kotēsies zelta krāsas, varbūt pat apzeltīts iPhone, kas varētu būt viens no lielākajiem Vertu Signature Touch konkurentiem arī citviet.

    Vertu ir sveši visādas mūsdienu parametru sacensības. Ekrāna laukuma attiecība pret kopējiem korpusa izmēriem ir maza, bet kur gan citur lai izvieto pulētu titāna rāmi un sarkanu rubīna pogu, ja ne platās apmalēs ap ekrānu?

    Ļoti interesanta ir Vertu izvēle Signature Touch viedtālruņus aprīkot ar Concierge atbalsta servisu. Šāds ērti sazvanāms palīgs var kļūt par aizņemtu cilvēku ikdienu un nemaz nebrīnītos, ja daudzi Vertu telefonu īpašnieki arī pēc pirmā gada turpina maksāt par šo pakalpojumu.

    Ja kaut ko tiešām gribētos pārmest, tad tā ir akumulatora ietilpība. Pārdesmit grami klāt pie Vertu Signature Touch svara neko nemainītu, toties no viedtālruņa varētu varbūt sagaidīt vismaz divu diennakšu darbību bez jebkādām šaubām. Qualcomm Snapdragon 810 procesora izvēle ir visai dīvaina, jo Samsung savus fantastiskos Exynos procesorus nepatur tikai sev, tos izmanto pat lieli Samsung viedtālruņu konkurenti.

    Vertu Signature Touch un pārējie Vertu produkti ir jāaplūko kā statusu apliecinoši priekšmeti. Varbūt pat māksla. Tehnoloģiju bloga uzdevums ir pievērsties ne tikai izskatam un izmantoto materiālu izsmalcinātībai, bet arī vērtēt viedtālruņa spējas un tās salīdzināt ar konkurentiem. Jau minēju, ka manās acīs Vertu Signature Touch grūtus brīžus sagādā iPhone, kas ir pieejams zelta nokrāsā. Pārtikuši ļaudis atradīs iespēju arī iPhone apzeltīt vai kā citādi izdaiļot un pat tad iPhone cena diez vai pārsniegs dārgāko Vertu telefonu modeļu cenas.

    Uzbūves ziņā Vertu Signature Touch ir fantastiska ierīce. Tehniskā specifikācija varēja nedaudz vairāk atspoguļot viedtālruņa cenu (lasi – gribētos Exynos 7420 procesoru, būtiski labāku kameru, augstākas izšķirtspējas AMOLED ekrānu). Bet apskatā tā arī neesmu spējis attaisnot Android izmantošanu un nepaslēpšanu Vertu Signature Touch viedtālrunī…

    Statusa telefons, vienkāršai tautai to nesaprast. Pasniegt kopā kā minimums ar dārgu rokas pulksteni un pagarinātās versijas BMW ar šoferi.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    43 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    14.03.2016 14:28

    nabaga Artis… šitādi sūdi jātestē… :D

    x
    14.03.2016 15:56

    Vaimanas par cenas neatbilstību, manuprāt, norāda ka blogs līdz galam nav izpratis šī verķa īsto pielietojumu. Tad jau par 50-100K vērtajiem pulksteņem arī varētu rakstīt – laiku rāda kā Casio par 150, tikai dziļumu tur sliktāk. Tie nav pulksteņi un telefoni, bet gan atšķirības zīme, uzšuve uz formastērpa, kas liecina vai nu par dalību klubā, vai par vēlimi tam piederēt. Pilnīgi vienalga, kāds tur androīds vai kamera, varētu tirgot standarta samsungu vai aifonu par 100x lielāku cenu, bet lai tas izskatās atšķirīgs un kurš katrs aizdosim.lv klients nevarētu uz tādu atvēzēties – pirktu tie, kas sevi pieskaitītu pie pirktspējīgo klāsta. Cilvēks ir sociāls dzīvnieks un vēlme izcelties barā ir viens varens motors, ko griež ego degviela.

    14.03.2016 17:15
    Reply to  x

    Paldies par komentāru, taču mazliet atļaušos iebilst. Jā, protams, ir visnotaļ skaidra šī produkta mērķauditorija, tomēr mēs pamatā esam tehnoloģiju blogs un produktus primāri aplūkojam no tehnoloģiju puses, kas viedtālruņa gadījumā tomēr ir kaut cik svarīga. Lai vai cik luksusa būtu šis Vertu telefons un no kādiem augstvērtīgiem korpusa materiāliem veidots, tomēr lietotājs tik un tā izmantos tā kameru (kas mūs pārsteidza negatīvi) un lūkosies uz ne pārāk augstas izšķirtspējas displeju ar ne pārāk pielāgotu saskarni. Šim produktam ir gan plusi, gan mīnusi.

    x
    15.03.2016 07:22

    Blogs savu uzdevumu paveicis – parādījis, ka karaļa drēbes ir diezgan caurspīdīgas. Visiem tiem ultra dežurantiem bija jēga pirmsinterneta laikmetā, tagad….es nojaušu, ka ļoti aizņemtie cilvēki paši nemeklē sev viesnīcu un nepārk aviobiļetes, bet parasti tiem ir arī savi asistenti, kas ar to nodarbojas. Nu tad laikam paliek īpaša kategorija – grāfi un grāfienes ar titulu, bet bez līdzekļiem galma uzturēšanai, varbūt tiem šis pakalpojums tiešām noder. Iespējams, ka tā vispār ir kautkāda angļu fiška, kas saprotama un vajadzīga tikai viņiem.

    – Hallo! Džeims, lūdzu iepakojiet manu rūtaino lietussargu un gādājiet, lai tas gaidītu mani Vaterlo stacijā rīt, tieši 16:45.

    15.03.2016 09:22
    Reply to  x

    Mēs savu uzdevumu esam paveikuši no savas tehnoloģiju fanu puses, tomēr tas nenozīmē, ka varam pilnībā iejusties šādu produktu pircēju ādā. Varbūt viņiem mums “sāpīgās” tēmas nav nemaz aktuālas un produktam ir pavisam cita nozīme.

    Mazliet attīstot tēmu. Man šķiet, ka man šis produkts simpatizē vairāk nekā Artim. Proti, ja šis telefons būtu ar nostrādātākiem dzelžiem un programmatūru, tad man tas pavisam noteikti simpatizētu vairāk. Nu aptuveni kā aktuāls Galaxy S7 līmenis, bet ar tādu glaunu korpusu/materiāliem kā Vertu. Tad tikai atliktu pārdot auto, lai varētu nopirkt šo telefonu :)

    PurvaVelns
    15.03.2016 09:45

    Tavs auto nav tik vērts, neglaimo sev :D

    15.03.2016 10:21
    Reply to  PurvaVelns

    Da labi, 8k es gribētu par to dabūt. Ņe bitij, toļko čto s Beļģii.

    PurvaVelns
    15.03.2016 10:25

    da lāb… vai tad Tavam volviķim spidometrā nebija jau 200 štukas nokruķītas?

    15.03.2016 10:29
    Reply to  PurvaVelns

    To mēs vidrīzāk nekad neuzzināsim. CSDD pieejamā informācija rāda, ka šis aptuveni 2008. gada izlaiduma auto 2011. gadā Latvijā bija ar 123436 km nobraukumu. Pēc tam jau tā nobraukuma vēsture ir caurspīdīgāka un pēdējos 50-60k esmu nobraucis pats.

    Bet vispār man liekas, ka tas D5 dīzelis ir praktiski nenobraucams. Tur saplīsīs viss ap to motoru, bet tas rūcošs paliks pēdējais :)

    PurvaVelns
    15.03.2016 10:33

    jā, tā ir, bet tik un tā – divsimts štukas arī āfrikā ir divsimts štukas… un pie tāda nobraukuma (un es te domāju ritošo nevis pašu motoru) jau nav vairs lielas starpības – vai tas ir 2008 vai 98tais gads. Bet lielie benzīna motori man liekas ie vēl nenobraucamāki – astoņas štukas ir bāāārrrggiiiii… :D es savu dabīju praktiski pa divu R16 riepu komplekta (included) un gada nodokļa cenu… :D

    15.03.2016 10:37
    Reply to  PurvaVelns

    Jap, Sābus neviens negrib un tie maksā kā paciņa semočku.

    PurvaVelns
    15.03.2016 10:40

    jap! un es par to priecājos – pēkšņi mans auto kļuvis lēts, detaļas var dabūt lēti :D spoguļus un lākturus neviens nezog… reāls apsaids!

    15.03.2016 10:49
    Reply to  PurvaVelns

    Jā, ja nav problēmu braukt ar morāli novecojušu auto. Mēs te tomēr esam tehnoloģiju fani un gribas braukt ar moderniem agregātiem, kuros ir tādas un šitādas fīčiņas.

    P.S. O, Autodroms ļoti tēmā gatavo par šādiem veciem vrakiem TV raidījumu: http://www.autodroms.lv/jauns-tv-raidijums-lietotu-automobilu-ipasniekiem-noskaties-te-un-tulit/

    PurvaVelns
    15.03.2016 10:58

    saprotu Tevi :D es gaidu, kad manējais paliks par retro auto. sapucēšu un lepni ar cieņu slīdēšu garām visiem tehno autiņiem. nezinu kā ar morāli, bet braukšanas prieks ir nenormāls. man nepatīk, ka salonā viss mirdz un laistās kā ziemassvētku egle, vai arī paņemot kaut kur nomas auto ir jāmet pirmajā benzīntankā un stundu jāburas pa manuāli – kā ieslēgt to vai citu fīču. Un man ir diezgan liela pārliecība, ka visas tās krutās drošības fīčas tikai samazina vadītāja spējas (it sevišķi jaunu vadītāju, kas nav braukuši BEZ tām) koncentrēties, prognozēt situācijas un zibenīgi pieņemt adekvātus risinājumus.

    15.03.2016 11:03
    Reply to  PurvaVelns

    Mhm, ar gadiem prātam asums mazinās un vairs nevar aptvert visu jauno :)

    PurvaVelns
    15.03.2016 11:08

    blēnas! es kaktusam tā arī netiku galā ar skārienveidīgā rādžina/klimatkontroles regulēšanu. braucot kaut ko tādu vispār darīt ir amorāli. tas nav saistīts ar prāta asumu.

    15.03.2016 11:11
    Reply to  PurvaVelns

    Neesmu gan ar Kaktusu braucis, bet pēc īsas tā apskates izstādē man arī likās, ka auto ir jancīgs, bet visdrīzāk ne pārāk ērts. Starp citu, man vakar kolēģis testēja jauno Audi Q7 un arī sūdzējās, ka pogu bez sava gala un nevar uzreiz saprast ko kura no tām dara. Bez tehnoloģijām nekur, taču arvien sarežģītāk kļūst tās padarīt ērti lietojamas. Šajā ziņā man šķiet, ka visiem priekšgalā joprojām ir BMW.

    PurvaVelns
    15.03.2016 11:05

    nu Kristap… megane… neviena megane nenodzīvos ne 15 ne 20 gadus…

    Janis
    16.03.2016 01:22

    Nu jā tas protams kā kuram, cits izvēlas jaunu, jaunāku “lēto” brendu, bet tas nenozīmē, ka “labāku” un to “labāku” arī var vel izdalīt pa dažādām kategorijām:D

    15.03.2016 12:24
    Reply to  PurvaVelns

    Kas ritošajai? Pie tāda nobraukuma sen tur visam ir jābūt pārlasītam. Bet pārlasīts – tas ir tas pats, ka jauns. Tā var braukt mūžīgi.

    PurvaVelns
    15.03.2016 12:44

    par to arī stāsts.

    PurvaVelns
    15.03.2016 12:49

    un ir arī kas brauc. ar veciem meršiem, veciem jaguāriem. man “love” ategorijā ir iekrituši vecie sābi, neko darīt. es saprotu, ka tos pašus zirgus kas man ir 3l motoram var izpiest no 1,8, bet es ta zinu – sajūtu līmenī, ka tas ir pavisam kaut kas cits.

    x
    15.03.2016 09:59

    Piekrītu un atzīstos – nu neesmu es Vertu pircējs un tikai teoretizēju par to, kas ir vai nav svarīgs tā pircējam.

    14.03.2016 21:54
    Reply to  x

    Vertu ir apmēram tajā pašā kategorijā telefoniem, kur Rolsroiss automašīnām.

    Proti, par to cenu tu saņem ne tikai pliku statusa simbolu, bet arī sagaidi, ka tas verķis ies labāk nekā zemniekiem un plebejiem. Tāpēc RR neštampē logo uz kaut kāda Škodas līmeņa auto, vienkārši pieskrūvējot cenu x15.

    Auditorija, kur apzeltīti podi, iPhoni un jebkādi citi sūdi, apvilkti ar vaļu peņu ādām, iet uz urrā par jebkādu cenu, atrodas tālāk uz austumiem.

    14.03.2016 21:59

    Uz to pusi, tikai apzeltīts iPhone darbojas labāk nekā ar visādām ādām apvilkts Android telefons. Tāpēc tas salīdzinājums ar rolsroisu īsti neiztur kritiku. Tā kā Vertu pie iOS netikt un pašiem savu OS veidot būtu neprāts, varētu vismaz nomēģināt kaut kādu Tizen. Šādam produktam reāli prasās jūtamu atšķirību arī programmatūras slānī.

    15.03.2016 00:02

    Es gan runāju par ko citu, kā arī salīdzinājums ar RR domāts, ka tā tam būtu jābūt… kā realitātē ar performanci ir (precīzāk, nav) sanācis, tas jau rakstā ir labi izskaidrots.

    Šoreiz praksē kņaza iz grjaza glamurnajā zelta folijā ietītais iPhone, ja ne klases, tad darbības ziņā sanāk labāks. :D

    Skats
    15.03.2016 10:59

    Manam Uhanam ar ādu un alumīniju nav ne vainas. Un maksā až 100 eiro.:)

    15.03.2016 11:04
    Reply to  Skats

    Kur nu bez Uhana tvīta? :)

    Kristers
    15.03.2016 11:05

    Godīgi sakot, es saprotu, kāda ir šādu telefonu mērķauditorija, taču nesaprotu, kāpēc, ja telefona ražotājam ir iespēja pārdot savus verķus par n-tajiem tūkstošiem, viņiem neinteresē izveidot patiešām konkurētspējīgu telefonu ar maksimāli labām komponentēm.
    Proti, viņi taču var ielikt tajā telefonā labākās telefonos atrodamās (citu ražotās) kameras, samsung ražotus procesorus, amoled displeju, 4 vai 6 gb RAM un vēl paprasīt kādam, lai palīdz uztaisīt interesantu un labi nostrādātu Andri, jo viņiem taču REĀLI nav ne uz ko jāietaupa. Nav tāds mīz*ens kā Apple vai Samsung, vai LG, kuriem ar to telefonu ir jāiekļaujas noteiktās cenu kategorijās (zem 800-900 EUR vai zem 600 EUR LG gadījumā), lai vispār to telefonu pirktu.

    15.03.2016 11:08
    Reply to  Kristers

    Tāpēc, ka tas ir dārgi. Pieņemu, ka Vertu netirgo telefonus tik daudz, lai varētu atļauties izdevīgi tikt pie dzelžiem un arī programmatūras pielāgošana nemaksā lēti. Kāda interese Samsung vai Sony iespringt par tādu Vertu, kas var nopirkt dažus (desmitus) tūkstošu sensorus vai čipsetus.

    15.03.2016 12:20

    Kāpēc viņiem jātiek izdevīgāk pie dzelžiem? Viņi taču tagadējos jau kaut kur ņem, ne? Tad kas traucē to vietā paņemt vienkārši labākus?

    Cik maksā tāds ne-top CPU? 300 €, piemēram? Cik maksā top? x2? Nu tad tas telefons nemaksās 8400 €, bet gan 8700 €. Šīs kategorijas pircējam varētu arī nebūt īpaši būtiska atšķirība, ne? Bet toties rezultāts…

    15.03.2016 12:24

    Es neesmu drošs, ka tas ir tik vienkārši. Proti, diez vai vari aiziet uz Samsung vai Sony un pateikt, lai iepako sauju sensoru/čipsetu.

    15.03.2016 13:02

    A kur viņi ņem tos, kas ir tagadējos telefonos? No zila gaisa grābj? Lai paprasa labākus.

    Kristers
    15.03.2016 13:18

    Domāju tieši to pašu, ko saka Viesturs. Tas skaistums jau ir tajā, ka Vertu nav jāpērk miljons vienību, lai dabūtu kaut kādu apjoma atlaidi. Viņi var nopirkt mazāk, bet kaut par 200 naudiņām dārgāk (katru eksemplāru), jo telefona cenu, ņemot vērā, ka pats telefons maksā 8000 EUR, tas tāpat nepaaugstina pietiekami ievērojami, lai tiem cilvēkiem, kas vispār Vertu iegādi apsver, tas būtu kritisks cenu kāpums.

    15.03.2016 13:49
    Reply to  Kristers

    Tu domā, ka šada mazu apjomu produkta ražošana un globāla izplatīšana ir lēts prieks?

    15.03.2016 16:39

    Nu tu vari vienreiz beigt izvairīties no atbildes uz _jautājumu_?

    Kur tieši ir tā problēma – salīdzinoši maza tādu so-so CPU daudzuma vietā iepirkt tādu pašu, salīdzinoši mazu daudzumu hi-end CPU, ko saspraust tās pašas plates soketā?

    Nu un, ka tas 300 € vietā maksās 600 €, telefona cenu tas paaugstinās no 8400 € uz 8700 €, kas varētu būt mērķauditorijai nebūtiski.

    Kur tieši ir tā problēma šito izdarīt, es gribu saprast.

    15.03.2016 16:44

    Nu, paga, Snapdragon 810 jau nav so-so čipsets. Šī konkrētā telefona gadījumā tas ir aktuāls čipsets un to var saukt arī par high end čipsetu. Arī kameras sensors nav gluži lētais gals.

    Ja turpinam mūsu aizsākto diskusiju, tad man šķiet, ka Qualcomm un Samsung īsti nav ieinteresēti krāmēties ar tādiem maziem pasūtītājiem. Bet tas ir tikai mans pieņēmums, kas šobrīd nebalstās nekādos pārbaudītos faktos vai datos. Vispār var uzjautāt bijušajam Vertu CEO, savulaik ir bijusi iespēja ar viņu aprunāties :)

    15.03.2016 17:35

    Nu it kā nav, gan procis, gan kamera, bet nu rezultāts ir tāds, ka relatīvi pret citiem flagmaņiem šitais buržuju telefons ir sanācis sūds. Tad nu varēja pacensties vairāk, lai tā nebūtu.

    Uzjautā, ja sanāk. :D

    Turpinot pieņēmumus, nav jau tas Vertu izlaidiens arī tik mazs. Otrkārt, šķiet, ka tādā gadījumā rūpnīcai vispār nevajadzētu būt problēmu tādu apkalpot – jums vajag pāris kastes ar procesoriem? Lūdzu, no savas milzīgās dienas normas atmet viņiem kaudzīti un piestāda rēķinu, aidā.

    Vēl viens subjektīvais apstāklis – pat, ja tu esi Qualcomm, varētu būt forši rakstīt, ka tu ražo procesorus pasaules ekskluzīvākajam telefonam (nu gandrīz). Ja tu ražo santehnikas blīves DEPO namamātēm, bet kaut kādā sakarā pie tevis atnāk no Ferrari un paprasa 15 ļoti specifiskas blīvītes viņu jaunajam modelim, tu ar rokām viņas izgriezīsi pa vienai dienā un pats pievedīsi līdz Itālijai, lai tikai varētu pateikt, ka tavs kantoris strādā ar Ferrari.

    “Katrā Fiat ir maziņš Ferrari”, kaut kas uz to pusi. :)

    Janis
    16.03.2016 01:29
    Reply to  Kristers

    Nu labi, a cik tos Vertu perk?
    Doma vini ari negrib villu pie jūras un rolsi?
    Ak ja viss būtu tik vienkārši :D
    Doma ka tur antiņi strādā un viņi tagad izlasot tavu komentāru tiks apgaismoti?

    KKTK
    15.03.2016 17:34
    Reply to  Kristers

    Re kur ir mērķauditorija: http://miljons.skaties.lv/lv/21532/

    KKTK
    15.03.2016 17:37

    Ehh. Kad latvieši sāks rakstīt runāt bez visādiem “pa lielam”? Vismaz prieks, ka šoreiz ir pēdiņās, liekot citiem aizdomāties, ka kaut kas tur nav kārtībā.
    Bet telefons man nerūp :)

    16.03.2016 18:35
    Reply to  KKTK

    Pa lielam nav nekādas vainas “pa lielam”.

    Artanis
    26.03.2016 23:38

    “biju gaidījis augstākas izšķirtspējas ekrānu”
    Bez aizvainojumiem, bet nu jūs daži ‘eksperti’ tiešām esat nojūgušies. Varbūt tad vajag iet strādāt par ķirurgu, ja jau izstieptas rokas attālumā Tev šķiet, ka 400ppi ir par maz?

    Mārketinga buļļkaka ir jebkas virs 350+ pikseļiem collā – tik vien kā lieki tērē tālruņa jau tā mazo akumulatoru, tos pikseļus zīmējot, un spiežot tiem cauri backlight. Tāda pati daikta staipīšana kā megapikseļi, no kuriem dēļ sīkā objektīva jēgas nekādas, bet ražotāji dumjo tīņu dēļ tik turpina tos spiest vairāk un vairāk – ka tikai cipars specenē lielāks kā kaimiņu Jankam.

    Reklāma
    Statusa telefons, vienkāršai tautai to nesaprast. Pasniegt kopā kā minimums ar dārgu rokas pulksteni un pagarinātās versijas BMW ar šoferi.Vertu Signature Touch (2015) apskats