Web Analytics
More
    Reklāma

    Jolla izziņo jaunu Sailfish OS viedtālruni un ražošanas partneri

    Jaunākie raksti

    Jolla vēl pavisam nesen oficiāli atzinis sakāvi Android un iOS pārņemtajā mobilo tehnoloģiju pasaulē. Tika domāts, ka Sailfish operētājsistēma varētu daļēji turpināt savu dzīvi dažādos viedos aksesuāros, bet no Jolla gaidīt viedierīces turpmāk vairs nevarēsim. Tomēr izskatās, ka Jolla ir atraduši veidu Sailfish operētājsistēmas izlaišanai viedtālruņos ar citu ražotāju palīdzību.

    Sailfish operētājsistēma turpinās dzīvi ražotāja Intex veidotā Aqua Fish viedtālrunī. Āfrikā Jolla sadarbosies ar Mi-Fone, kas arī uzstādīs Sailfish OS vismaz vienā viedtālrunī. Aqua Fish viedtālrunis nonāks tirdzniecībā Indijā jau aprīļa pēdējās dienās. Aqua Fish modelis saņems 5.0 collu ekrānu ar 720p izšķirtspēju, četru kodolu 1.3 GHz Qualcomm procesoru, 2 GB RAM un 2500 mAh akumulatoru.

    Reklāma

    Par Sailfish OS nākotni un viedtālruņu pieejamību Eiropā un ASV pagaidām ziņu nav. Jolla apgalvoja, ka Fairphone projekts interesējoties par Sailfish operētājsistēmas izmantošanu savās ierīcēs. Tiek arī pieļauts, ka Sailfish operētājsistēma darbinās televizorus un Chromecast tipa video straumēšanas ierīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    27.02.2016 22:57

    Nu, ok, sapratuši, ka paši HW ražot nevar. Kamēr rada ideju, prototipē, savāc naudu, sāk ražot, tikmēr pat lētie ķīnieši izrādās uz pusi lētāki un jaudīgāki.
    OK, nu ražos programmatūru – taču tajā ir nežēlīga konkurence. Kur viņi domā iespraukties? Pat Microsoft ar nenormāliem ieguldījumiem cīnās par 2-3% tirgus daļu.
    Esmu pamēģinājis lietot Sailfish OS. Viņiem ir labas idejas un vizuālais izpildījums. Ergonomika augstā līmenī. Tīri vizuāli un estētiski tas pārspēj gan Android, gan iOS, gan WP (subjektīvs vērtējums gan). Bet ko tālāk? Kā pārdot to end useriem bez skaipa, twittera, facebooka, uc?

    Manuprāt, izejas ir divas:
    1) mēģināt pielāgot OS populāriem, nedārgiem SoC un tad laist tirgū uz lētajiem ķīniešiem kā Android alternatīvu (ko viņi pašlaik mēģina).
    2) atteikties no domas par OS, radīt Android launcheri. Domāju, tam būtu milzīgi panākumi, taču pēc pusgada labākās idejas jau būtu nospertas.

    Vladimirs
    29.02.2016 08:34
    Reply to  P.

    Vērojot paterētāju uzvedību un kulturu, palieku pie viedokļa ka tirgū joprojām ir vietā outsideriem.
    Tirgus jau šobrīd ir noguris no Apple-Android duopolijas un konkurences trūkuma izraisīta jaunu ideju bada. Kamēr marketinga mašīna veiksmīgi iebaro cilvēkiem nepieciešamību upgradoties, tas vēl kaut cik noslēpj ideju un vīzijas uz kurieni virzīties neesamību.
    Tāpēc Jolla, Blackberry un pārējiem jāturas pie savām OS līdz pēdējam.
    Drīz pienaks brīdis, kad žurnalisti, kas šobrīd slavē A-A un nicina pārējos, pārmetīs kažoku. Ilgi nebūs jāgaidā.

    Reklāma