Web Analytics
More
    Reklāma

    Jolla apstiprina – Sailfish planšetdatora projekts ir miris

    Jaunākie raksti

    Somija programmatūras un viedierīču ražotājs Jolla ir oficiāli atzinis sakāvi Android un iOS pārņemtajā mobilo tehnoloģiju pasaulē. Sailfish operētājsistēma varētu daļēji turpināt savu dzīvi, tomēr no Jolla gaidīt viedierīces turpmāk vairs nevarēsim. Jolla apgalvo, ka Fairphone projekts interesējoties par Sailfish operētājsistēmas izmantošanu savās ierīcēs.

    2014. gada pašā nogalē noslēdzās Jolla veidotā Indiegogo publiskā finansējuma vākšanas kampaņa. Mērķis bija savākt $380 000, bet uzņēmums no 21 600 cilvēkiem ieguva $1 824 055, lai izgatavotu planšetdatoru ar Sailfish OS.

    Reklāma

    Jolla pirms vairākiem gadiem atšķēlās no Nokia, lai izveidotu Linux bāzētu operētājsistēmu, kamēr Nokia pieslējās Windows Phone nometnei. Gadu laikā Jolla izlaida vairākas Sailfish OS versijas kopā ar viedtālruni un planšetdatoru, tomēr pagājušā gada jūlijā Jolla paziņoja par turpmāku pievēršanos programmatūras licencēšanai, viedierīču ražošanu atstājot citiem.

    Vēl arvien daudzi publiskā finansējuma atbalstītāji nav saņēmuši savu planšetdatoru ar Sailfish OS un pēdējās cerības saņemt ierīci ir pavisam izplēnējušas. Atgādināšu, ka planšetdatoriem pie pasūtītājiem bija jānonāk 2015. gada maijā. Jolla apgalvo, ka nav iespējams finansējuma sniedzējiem nodrošināt planšetdatorus.

    Jolla tagad atklāj, ka planšetdatoru iznākšanu it kā aizkavējusi detaļu nepieejamība planšetdatora ražotājam. Kampaņas atbalstītāji saņemšot atpakaļ naudu, naudas izmaksas sākšoties martā, bet pēdējie atbalstītāji savu naudu var saņemt arī pēc gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    02.02.2016 12:20

    Dzelžu ražošana ir ļoti sarežģīta no loģistikas skatu punkta. Viens ražotājs tevi uzmet un visas investīcijas vējā. Kā veiksies ar Sailfish OS izplatīšanu – būs interesanti, redzēsim.

    Y
    02.02.2016 13:55

    Nekur Jolla neatšķēlās, to nodibināja Nokijas atlaistie darbinieki.

    02.02.2016 22:41
    Reply to  Y

    Kas vainas šādam formulējumam? Nošķēlās daļa darbinieku un izveidoja Jollu.

    Reklāma