Web Analytics
More
    Reklāma

    VAIO plāno apvienot datoru ražošanu ar Toshiba un Fujitsu

    Jaunākie raksti

    Bijusī Sony datoru divīzija VAIO pēc ievērojama datoru tirgus krituma 2014. gada vasarā tika pārdota uzņēmumam Japan Industrial Partners. Tiek ziņots, ka VAIO datoru ražošanu varētu apvienot ar Toshiba un Fujitsu jau martā, lai izveidotu spēcīgu datoru ražošanas gigantu. Šāds solis tiek sperts, jo datoru ražošanas bizness katru gadu zaudē konkurencē ar viedtālruņiem un planšetdatoriem.

    Protams, apvienība nozīmēs zemākas izstrādes un ražošanas izmaksas, un arī identiskus datorus ar dažādu ražotāju logotipiem. Visticamāk, VAIO, Toshiba un Fujitsu vismaz daļēji apvienos arī mārketinga izmaksas. Datoru ražotāji uzskata, ka ieguvēji tādējādi būs visi – arī patērētāji.

    Reklāma

    Aprēķini liecina, ka galddatoru un klēpjdatoru tirgus katru gadu sarūk par vismaz 10%. VAIO, Toshiba un Fujitsu pēdējo gadu laikā nespēj gūt pietiekamu peļņu, kas arī novedis pie šādas apvienošanās. VAIO, Toshiba un Fujitsu apvienošanās nodrošinātu uzņēmumiem trešo daļu no Japānas tirgus un aptuveni piekto daļu no pasaules tirgus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma