Web Analytics
More
    Reklāma

    Toshiba oficiāli beigusi ražot un tirgot portatīvos datorus

    Jaunākie raksti

    Elektronikas ražotājs Toshiba oficiāli izgājis no portatīvo un personālo datoru tirgus, vairs neražojot un nepārdodot tos zem sava vārda.

    Jau 2018. gadā 80% savu daļu Toshiba pārdeva kompānijai Sharp ar iespēju laika gaitā iegādāties atlikušo daļu, kura tīri veiksmīgi sākusi apgūt Japānas tirgu ar Dynabook vārdu. Tā pēc diviem gadiem, 6. augustā oficiāli notikusi arī šo daļu pārdošana Sharp, kas pilnībā pārņēmis Toshiba datoru nodaļu.

    Reklāma

    Toshiba savu pirmo portatīvo datoru prezentēja 1985. gadā, un bija vieni no pirmajiem, kuri aizsāka mūsdienās saprotamu dizainu ar aizveramu ekrānu, līdz ar to viņus var dēvēt par pionieriem. Tiesa iešana līdzi laikam gan nav bijusi stiprā puse, jo, kamēr daudzi konkurenti nepārtraukti investēja attīstībā, Toshiba palika uz vietas un principā stagnēja, kas nozīmēja loģisku pieprasījuma kritumu un iziešanu no tirgus vai biznesa pārdošanu.

    Šobrīd Toshiba koncentrējas dažādu enerģijas risinājumu radīšanā, cieto disku un pusvadītāju ražošanā, kā arī tīkla risinājumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    10.08.2020 19:15

    Nu bet logiski, jo Toshiba nu neizcelas ar kvalitati un vairums izvelejas alternativu. Es gaidu kad piemekles Fujitsu kompaniju shads pats liktenis.

    Skābene
    11.08.2020 08:47
    Reply to  Oskars

    Ir bijuši gan Fujitsu-Siemens, gan toshiba, lai nu ko, bet ar kvalitāti viss ir bijis ok, ko nevar teikt par HP.

    Reklāma