Web Analytics
More
    Reklāma

    Alcatel Idol 3 (5.5) apskats

    Pārsteidzoši pieklājīgs Alcatel viedtālrunis. Patika!

    Jaunākie raksti

    Iepriekš nebiju pievērsis uzmanību Alcatel un uzņēmuma darbībai viedtālruņu tirgū. Godīgi sakot, iepriekš pat par Alcatel zināju vien to, ka tie ir francūži, kurus iegādājās Ķīnieši, vismaz telefonu divīziju. 

    Tiesa, Alcatel Idol 3 (5.5) tika izziņots vēl 2015. gada martā un sākotnēji viedtālrunis tika piedāvāts tikai ASV tirgū. Tātad pie Alcatel Idol 3 (5.5) rašanās Nokia klāt nav stāvējusi, tomēr viedtālrunim ir dažas pārsteidzošas nianses, kas nevienā citā viedtālrunī nav atrodamas.

    Reklāma

    Faktiski ir pieejami divi pilnīgi atšķirīgi Alcatel Idol 3 modeļi – lēnīgākais Alcatel Idol 3 ar 4.7 collu ekrānu un šodienas varonis Alcatel Idol 3 ar 5.5 collu ekrānu. Pie mums nonāca arī 4.7 collu modelis, bet to diez vai apskatīsim, jo Alcatel Idol 3 (4.7) saņēmis 1 GB RAM, nedaudz zemākas klases procesoru un vājāku ekrānu.

    Alcatel Idol 3 023

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop ar Alcatel UI
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambudrošs ekrāns, 72.7% ekrāna attiecība pret kopējiem viedtālruņa izmēriem
    • Procesors: Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, četri 1.5 GHz Cortex-A53, četri 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB (izmanto SIM2 slotu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G (band 3 1800 MHz, band 7 2600 MHz un band 20 800 MHz) LTE Cat.4
    • Kameras: 13 megapikseļu Sony IMX214, HDR. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, trokšņu slāpēšanas mikrofons, NFC, 1.2 W JBL stereo skaļruņi
    • Izmēri un svars: 152.7 x 75.1 x 7.4 mm, 141 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2910 mAh
    • Krāsas: gaiši pelēka, tumši pelēka un zelta
    • Cena: ap 250 eiro internetā

    Alcatel Idol 3 014

    Izskats un uzbūve

    Alcatel Idol 3 (5.5) mani pamatīgi pārsteidza ar uzbūvi – biju gatavojies, ka tas būs kārtējais „ķīnietis”, kas pasūtīts 100 000 gabalos un tiek iztirgots pa visu pasauli zem skanīga zīmola nosaukuma, bet tā gluži nav. Alcatel Idol 3 ir kvalitatīvi uzbūvēts, to pat varētu dēvēt par simpātisku.

    Pastulbā vietā (kreisā sāna augšdaļā) novietota ekrāna bloķēšanas poga, bet to daļēji glābj iespēja pamodināt Alcatel Idol 3 ar dubultu uzsitienu pa ekrānu.

    Patīkami, ka Alcatel Idol 3 ir tikai 7.4 mm biezs, tas piedod nelielu premium sajūtu. Arī visa pārējā uzbūve un rokās radītās sajūtas parāda, ka Alcatel Idol 3 radīšanas laikā ir domāts ne tikai par izmaksu optimizēšanu. Manuprāt, ļoti veiksmīgi izveidots viedtālrunis!

    Alcatel Idol 3 004

    Viena no interesantākajām Alcatel Idol 3 iespējām ir to lietot zvanu laikā arī ar kājām gaisā. Tātad gan viedtālruņa augšdaļā, gan arī apakšdaļā zem ekrāna ir gan skaļrunis, gan mikrofons balss zvanu veikšanai. Alcatel Idol 3 varēsi apgriezt ar kājām gaisā arī zvana veikšanas laikā.

    Alcatel Idol 3 (5.5) ir saņēmis ne tikai JBL skaļrunīšus, bet pat iepakojumā līdzi nākot JBL austiņas. Diemžēl testam saņemtais viedtālrunis ir bez mazumtirdzniecībai paredzētā iepakojuma (fotogrāfijās mazākā brāļa Alcatel Idol 3 (4.7) komplektācija), tāpēc neko sīkāk komentēt nevarēšu, tomēr JBL austiņas ir patīkama pārmaiņa pēc ierastā pēdējā gada ražotāju niķa nedot nekādas austiņas.

    Alcatel Idol 3 (5.5) aprīkots ar visai labu IPS LCD 5.5 collu ekrānu. Tam ir 1080 x 1920 izšķirtspēja, kas dod ap 401 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ekrānu klāj skrambudrošs aizsargstikls, turklāt 72.7% ekrāna attiecība pret kopējiem viedtālruņa izmēriem, kas ir uzskatāms par ļoti pieklājīgu rādītāju. Attiecīgi arī ekrāna sānu malas ir pietiekami plānas un tās nerada diskomfortu.

    Alcatel Idol 3 012

    Viedtālruņa ekrāns saņēmis dinamiskus krāsu un kontrasta uzlabojumus, kas tiek pasniegti ar Technicolor tehnoloģijas nosaukumu. Tas gan ir daļēji tikai mārketinga triks, ja Technicolor tehnoloģijas nosaukums tikai tiek licencēts, kas un kā notiek viedtālrunī, ir ražotāja atbildība. Tiek solīts, ka Technicolor tehnoloģija uzlabo tikai daļu no attēla, lai nepārsātinātu cilvēka ādas krāsu.

    Kopumā esmu patīkami pārsteigts par Alcatel Idol 3 uzbūvi. Ražotājs spējis pārkāpt „vidējā ķīnieša” kategorijai, izmantojot simpātisku dizainu, kas tik tiešām ir saucams par dizainu, nevis par kārtējo kantaino kluci. Atļaušos uzskatīt Alcatel Idol 3 par vienu no izskatīgākajiem vidējā klases viedtālruņiem. Ar ekrāna izvēli arī kļūdas nav pieļautas – ekrāns rāda asu un smuku bildi.

    Saskarne un lietotnes

    Alcatel Idol 3 jau rūpnīcā saņēmis Android 5.0.2 Lollipop operētājsistēmu, kas saņēmusi arī dažus vizuālus un iespēju papildinājumus no Alcatel. Alcatel sola nodrošināt Alcatel Idol 3 ar jauninājumiem „pa gaisu”, tomēr netiek precizēts kas ir ar to domāts. Iespējams, ka tiks piedāvāti tikai saskarnes jauninājumi, nevis Android Marshmallow.

    Kā jau minēju, divi uzsitieni pa ekrānu pamodinās Alcatel Idol 3, bet ekrāna izslēgšanai tāpat nāksies sniegties pēc ekrāna bloķēšanas pogas. Slēgekrānā ir pieci pielāgojami īsceļi uz lietotnēm un iespējām, kas ir viens no pamanāmākajiem vizuālajiem Alcatel pielāgojumiem.

    Alcatel izstrādātā saskarne un ikonas vismaz man dikti atgādina Huawei Android saskarni.

    Alcatel Idol 3 saņēmis visai palielu pievienoto lietotņu skaitu, turklāt ne visas ir atinstalējamas. Alcatel izveidotā pasaules pulksteņa lietotne pat saņēmusi animētu ikonu. Diemžēl ikonā parādītais pulksteņa laiks par stundu atpaliek no mūsu ziemas laika. Pievienots arī vēl viens lietotņu veikals, kas nav atinstalējams.

    Var redzēt, ka ir noslēgti līgumi ar AVG (antivīruss un pulksteņa lietotne) un WPS Office, kā arī vairākiem spēļu izstrādātājiem, par satura izvietošanu viedtālrunī. Bet liekajām lietotnēm varēja arī iztikt.

    Kopumā tas viss izskatās nedaudz samocīti, bet, atinstalējot vairākas liekās lietotnes, palēnām iegūstam visai patīkami lietojamu viedtālruni.

    Ātrdarbība un akumulators

    Alcatel Idol 3 (5.5) aprīkots ar Qualcomm Snapdragon 615 MSM8939 procesoru. Tam ir četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri lēnīgi 1 GHz Cortex-A53 kodoli. Procesoru papildina 2 GB RAM.

    Jāatceras, ka arī Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 procesors nav nekāds super veiklais. Tam ir it kā astoņi kodoli, bet četri ir 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri ir ļoti taupīgi 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli. Faktiski Snapdragon 615 procesors ir tas pats Snapdragon 410 procesors, kam pievienoti vēl četri ļoti lēni kodoli enerģijas taupīšanai. Attiecīgi kaut kādi enerģijas taupības režīmi ir uzskatāmi par liekiem.

    Salīdzinot ar citiem pie mums sabijušajiem Snapdragon 615 procesora viedtālruņiem, Alcatel Idol 3 veiktspējas testos uzrāda viszemākos rezultātus, bet viedtālruņa darbība ir plūdena un nekādus nepatīkamus pārsteigumus neieraudzīsi.

    Lietotāja nenomaināmais Li-Ion 2910 mAh akumulators pietiks aptuveni divām diennaktīm, ja viedtālruni lietosi vidēji daudz. Manuprāt, ļoti veiksmīga akumulatora un taupīga procesora sadarbība.

    Fotogrāfijas

    Alcatel Idol 3 aprīkots ne pašu svaigāko, bet tāpat salīdzinoši labu Sony IMX214 BSI gaismjūtīgo sensoru. Sensora izmērs ir 1/3.06” (4.69 x 3.52 mm), kas gan šobrīd jau atpaliek no Samsung Galaxy S6 sērijas un Sony Xperia Z5 sērijās atrodamajiem gaismjūtīgajiem sensoriem. Tieši tas pats gaismjūtīgais sensors ir arī Huawei Mate S, Huawei Ascend Mate7, Xiaomi Mi 4, HTC Desire Eye un OPPO Find 7 viedtālruņos. Sony IMX214 BSI gaismjūtīgais sensors teorētiski ir labāks par to, ko sastopam LG G3 viedtālrunī.

    Alcatel Idol 3 foto 003 Alcatel Idol 3 foto 001 Alcatel Idol 3 foto 009

    Protams, tā saņēmusi autofokusu, LED zibspuldzi un HDR. Video uzņemšana iespējama 1080p ar 30 fps video. Diemžēl Alcatel Idol 3 nākas iztikt bez 1080p ar 60 fps video, nemaz nerunājot par 4K video uzņemšanu.

    Lai arī Alcatel Idol 3 aprīkots ar spējīgu gaismjūtīgo sensoru, tomēr dažbrīd var redzēt, ka objektīvs nav tik labi izdevies – attēla malas ir neasas. Dažbrīd diezgan sintētiski neglīti strādās HDR. Manuprāt, citi ražotāji ar to pašu Sony IMX214 BSI gaismjūtīgo sensoru spējuši iegūt nedaudz labāku attēla kvalitāti.

    Konkurenti

    Izmēru un tehniskās specifikācijas ziņā Alcatel Idol 3 sacensība norit ar LG G3 (2 GB RAM versija maksā ap 250 eiro), kur Alcatel Idol 3 zaudē ekrāna izšķirtspējā, akumulatora ietilpībā un kameras darbībā.

    Līdzīgā cenā būs arī LG G Flex2, Samsung Galaxy A5, Gigabyte GSmart Guru GX.

    Gala vārds

    Alcatel Idol 3 ir viedtālrunis, ko diez vai kāds gaida no šī ražotāja. Uzbūves un materiālu ziņā šis viedtālrunis var sacensties ar šī un pagājušā 2014. gada flagmaņiem, arī cenas latiņa ir ļoti pieņemama.

    Ražotājam izdevies aprīkot Alcatel Idol 3 ar ļoti veiksmīgu ekrānu, turklāt ekrāns sedz ļoti lielu daļu no kopējām viedtālruņa dimensijām. Tas samazina kopējos Alcatel Idol 3 izmērus un padara viedtālruni ērtāk lietojamu.

    Alcatel Idol 3 aprīkots ar Sony sensoru, bet to derētu papildināt ar atbilstošu objektīvu. Ir redzēts, ka šis sensors citos viedtālruņos ir daudz spējīgāks. Kameras spējas nav zemē metamas, bet ir redzēti arī labāki risinājumi.

    Alcatel Idol 3 007

    Jā, varētu vēlēties nedaudz lielākas ietilpības akumulatoru, bet Snapdragon 615 procesors var darboties arī taupīgi, tāpēc darbības laiks ar vienu uzlādi ir ļoti atkarīgs no izmantoto lietotņu saraksta. Lietotājiem derētu tikt vaļa no pāris liekām lietotnēm, tas paildzinās akumulatora darbību un uzlabos ātrdarbību. Milzīgu ātrdarbību no Alcatel Idol 3 nevajadzētu gaidīt, bet gandrīz it visam jauda būs gana.

    Diezgan atjautīga ir iespēja viedtālruni zvana veikšana laikā apgriezt ar kājām gaisā un turpināt sarunu, jo abos galos ir iebūvēts gan skaļrunis, gan arī mikrofons. Daudzi novērtēs JBL skaļrunīšus un arī komplektā iekļautās JBL austiņas.

    Kopumā – nebiju gaidījis no Alcatel tik labu viedtālruni. Biju gatavojies pavisam knapam telefoniņam, bet Alcatel Idol 3 ir spējīgs gandrīz visos parametros, tas izskatās interesanti un darbojas bez aizturēm.

    Pārsteidzoši pieklājīgs Alcatel viedtālrunis. Patika!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    25.01.2016 11:12

    Bloķēšanas pogu inženieri laikam iestūma tur, kur vēl bija brīva vieta… Bet JBL austiņas komplektācijā ir slavējami priekš vidējās klases telefona. MS saviem flagmaņiem pat lētos pīkstuļus vairs neiemet līdzi kastītēs.

    x
    25.01.2016 12:57

    priekš kam flagmanim lētie pīkstuļi?

    Raivis Rasnačs
    25.01.2016 15:47
    Reply to  x

    Pīkstuļus laikam arī nemaz nevajag, bet šie varēja komplektā ielikt savējās WH-510 Coloud ražojuma austiņas, kas ir tīri sakarīgas un labi skan.

    x
    25.01.2016 12:57

    >Diemžēl ikonā parādītais pulksteņa laiks par stundu atpaliek no mūsu ziemas laika.

    nevar būt, ka androīds nezin kas ir DST

    wils_w
    25.01.2016 13:17

    Diemžēl izlasot sākuma rindkopu, nākas secināt, ka autors nepārzin jau pasenas tendences mobīlo viedtālruņu ražotāju starpā.

    Nokia nepārpirka franču kompānijas Alcatel telefonu ražotni, ne telefona izstrādātājus, tā iemesla dēļ, ka gan zīmols “Alcate One Touch”, gan viss ar mobīlo telefonu izstrādi saistītais bizness, jau pasen tika nopārdots ķīniešu/taivāniešu TCL.

    Avots: http://www.alcatelonetouch.com/global-en/company/about

    25.01.2016 15:11
    Reply to  wils_w

    Šis fakts bija paskrējis garām. Paldies!

    Jokman
    25.01.2016 14:49

    Latvija laikam ir vairāk pazīstamu zīmolu pircēju zeme.Šo produktu varētu iesmērēt tikai kāds operators cilvēkam, kam tas būs pirmais viedtālrunis, bet šo nišu stabili ieņēmis jau Just Blaster. Rakstā arī netika pieminēta svarīga informācija par telefona atjauninājumu saņemšanu, jo bieži vien šie mazie ražotāji izlaiž telefonu un tas tā arī paliek pie tā paša būvējuma nerunājot par jaunāko Android.

    wils_w
    25.01.2016 16:21
    Reply to  Jokman

    TCL nav mazais ražotājs. Ja konkrēti, top9 pasaulē, gadā izlaižot vairāk kā 9 miljonus aparātu. Jā, tiesa, kas tiesa, atjauninājumi ir jāvelk ar stangām ārā, bet OTA programnodrošinājums tiek nodrošināts, un nav jāskrien uz Brīvības ielu, lai uzliktu pēdējos sistēmas atjauninājumus.

    p.s. Top10 viedtālruņu ražotāju sarakstā neatradīsiet ne Microsoft/Nokia, ne Sony, ne arī HTC.

    Jokman
    26.01.2016 09:21
    Reply to  wils_w

    Neesmu tik zinošs ražotāju apgrozījumos. Paldies par info.

    Janis
    26.01.2016 17:18
    Reply to  wils_w

    A kas ir top 10 sarakstā?
    Vnk interesē :)

    26.01.2016 17:24
    Reply to  Janis

    Pēc IDC datiem TOP 5 viedtālruņu ražotāji pagājušajā gadā ir bijuši: Samsung, Apple, Huawei, Lenovo un Xiaomi. Avots: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS25988815

    wils_w
    26.01.2016 19:58
    Reply to  Janis

    1. Samsung (Dienvidkoreja)
    2. Aplle (ASV)
    3. Huawei (Ķīna) – modēmu tirgus mūsmājās ir viņu nomācošā dominancē, ne?
    4. Lenovo/Motorola (Ķīna) – domājams, šis ar būs dzirdēts.
    5. LG (Dienvidkoreja) – domāju šī firma nav jākomentē.
    6. Xiaomi (Ķīna) – Pierādījis, ka var tirgot lētus un labus, bet ne ideālus aparātus.
    7. Vivo (Ķīna) – Šobrīd esošais plānākā viedtālruņa ražotājs, Vivo X5 Max
    8. Oppo (Ķīna) – uz brīdi piederēja plānākā viedtālruņa ražotāja statuss, modelis Oppo R5.
    9. TCL/AlcatelOneTouch (Ķīna) – Eiropā tirgo ar Alcatel vārdu.
    10. ZTE (Ķīna) – pazīstamākās sērijas Axon un Nubia

    26.01.2016 20:05
    Reply to  wils_w

    Datu avots?

    wils_w
    27.01.2016 11:49

    Par ko ta es lai vēl diskutēju, ja izpaudīšu visus informācijas avotus. :)
    http://www.androidheadlines.com/2015/12/digitimes-research-release-q3-2015-market-share-data.html

    Bet protams, statistika ir labi maskēta nepatiesība. Ja atmet top5, tad nākamās vietas var sarindot pēc nepieciešamības.

    27.01.2016 20:57
    Reply to  wils_w

    Interesanti, ka Digitimes un IDC atšķiras informācija par LG. Man kaut kā lielāka ticība IDC datiem. Bet, jā, piekrītu – viss, kas notiek aiz TOP5 vairs nav īsti nozīmīgs globālā mērogā, ko tur notiek cīņa ar to, kas paliek pāri pēc TOP3.

    Kurlander
    25.01.2016 19:06
    Reply to  Jokman

    Neizslēdzu, ka šis varētu būt kvalitatīvāks par Justa Blāsteri jeb kāds tur viņam bija analogs ķīniešu pasaulē:)

    Un atjauninājumu nepieciešamība ir stipri pārspīlēta.

    Jokman
    26.01.2016 09:24
    Reply to  Kurlander

    Pilnīgi piekrītu, ka šis ir labāks par Just Blaster, bet iekarot šo nišu, kam jaunam bez mēdijiem un reklāmas kā tas ir Just Blaster, būs grūti.

    KKTK
    26.01.2016 10:20
    Reply to  Jokman

    Tieši ko tu vēlies atjaunināt? Kas nestrādā? Nevari piezvanīt? Čatiņā jaunu smailiju vajag?

    26.01.2016 10:29
    Reply to  KKTK

    Nu kas tas par jautājumu? Programmatūras pilnveidošana ir normāla prakse un būtu pa gabalu jāturas no tādām ierīcēm, kurām atjauninājumi netiek nodrošināti.

    KKTK
    26.01.2016 10:33

    Kāpēc? Ja ierīce pilda savas funkcijas, tad kāpēc tur kaut ko atjaunināt? Un tad brīnās, ka ar jaunām versijām nāk klāt jauni gļuki, viss sāk bremzēt bet vienīgais redzamais ieguvums ir kaut kāds izbraucošs meņū. Galīgi neesmu par visādiem updeitiem. Smārtfons protams, ka jau ir kā kompis, kurā it kā var salikt iekšā jebko. Bet kā zinām ir datori uz kuriem Win XP būs labākais risinājums. Un ja viņš strādā tad nevajag jaukt.

    26.01.2016 10:43
    Reply to  KKTK

    Pavisam noteikti nav tādu datoru uz kuriem mūsdienās Windows XP būs labākais risinājums :D Nevajag jokot par tik nopietnām lietām!

    Programmatūra tikai retos gadījumos mūsdienās ir tāda, kas netiek attīstīta (man prātā nāk kaut kāds zema līmeņa dzelžu programmnodrošinājums). Viss pārējais, īpaši jau tik sarežģīta sistēma kā operētājsistēma attīstās ik dienas un tādējādi risina esošas problēmas un rada jaunas iespējas (pie reizes nereti radot arī problēmas). Tāpēc programmatūras atjauninājumi ir kritiski svarīgi ierīcēm, ko izmantojam ik dienas un kas patiesībā jau aizvieto to, ko savulaik saucām par mūsu datoriem.

    KKTK
    26.01.2016 11:29

    Kādas jaunas iespējas var parādīties, ja nemainās dzelži? Applikācijas tak updeitojas. Reti kur aplikācija pieprasa tieši jaunāko Android. Un tas pārsvarā gadījumu ir tikai kaut kādu grafiski vizuālu figņu pēc.
    Protmas, ja dzelzis velk tad var instalēties… Taču man personīgi kaut kādu nākotnes andrīšu trūkums nebūtu noteicošais trubas izvēlē. Izņemot gadījumu, ja defoltais ROM jau ir baisi gļukains, bet no tā jau andrītis ir izaudzis.

    PurvaVelns
    26.01.2016 11:18

    šitā Tev tāda botveidīga atbilde vienmēr… defoltā iet?

    26.01.2016 11:25
    Reply to  PurvaVelns

    Tā ir ar tām loģiskajām un saprātā bāzētajām atbildēm. Joprojām izbrīna, ka eksistē cilvēki, kas šim nepiekrīt.

    PurvaVelns
    26.01.2016 11:39

    atkārtošana ne vienmēr ir zināšanau māte. Visa tā histērija ir balstīta tikai un vienīgi un “drošības risiātātu” histērisko bļaustīšanos par nenormālo apdraudējumu, lai nopārdotu savus risinājumus. Te nesen viens bija ielicis cert konferences linku – nožēlojami un smieklīgi.

    26.01.2016 11:47
    Reply to  PurvaVelns

    Tā ir vēl viena atsevišķa pasaule un kopumā piekrītu tavam sentimentam, ka liela daļa šādu uzņēmumu teiktā ir jāuztver ar pamatīgu devu skepses.

    PurvaVelns
    26.01.2016 11:19
    Reply to  Jokman

    baigi big diference – blasterim-*ujasterim ir mediatek ar visām izrietošajām probl;ēmām – navigāciju ieskaitot; šim – tomēr snapdragons, lai arī 615tais, tomēr sit tos blasterus vienos vārtos, imho

    GiGi
    25.01.2016 15:25

    Plūdens Android? Tu murgo, vai dzēris esi? :D

    Krotow
    25.01.2016 15:36
    Reply to  GiGi

    Dzēris esiet jūs.

    wils_w
    26.01.2016 11:43

    Varu padalīties ar savu pieredzi ar Alcatel produktiem. Cenas ziņā, pirmajā brīdī, noteikti var atrast lētāku iekārtu ar līdzīgiem parametriem. Bet tā atšķirība ir pamanāma tikai laikam ejot. Uzbūvēts aparāts ir pienācīgi. Pats izmantoju, kā otro aparātu, aptuveni pusotru gadu, tad tas tika atdots jaunākajai paaudzei. Un tā Alcatel izturība mani pārsteidza. Jaunākās paaudzes rokās viņš ir izdzīvojis vairāk kā gadu un turpina pildīt visas funkcijas. Telefons ir ticis nomests reizes simts, vakaros tiek gan spēlēts, gan gulēt ejot mūzika drillēta stundām, mainīti lādētāji u.t.t. Salīdzinājumam – vietējais Spacer 2s neizturēja pat nedēļu Alcatel “izdzīvošanas režīmu”.

    Ja ar tādu uzbūvi var palielīties visi Alcatel produkti, cepuri nost, tad ir sava uzcenojuma vērti.

    Kaspars
    11.02.2016 05:37

    Nožēlojami… cik vien sen atceros, Alcatel izcēlušies ar vieniem no vissliktākajiem tālruņiem tirgū, un apskatot šo “testu”, nekas neliecina, ka šajā jomā kaut kas būtu mainījies.

    KKTK
    12.02.2016 11:00
    Reply to  Kaspars

    Nu nepērc elektroniku tirgū, bet aizej uz veikalu.

    Reklāma
    Pārsteidzoši pieklājīgs Alcatel viedtālrunis. Patika!Alcatel Idol 3 (5.5) apskats