Web Analytics
More
    Reklāma

    Sailfish OS izstrādātājs Jolla paziņo par darbinieku atlaišanu

    Jaunākie raksti

    Somu viedtālruņu operētājsistēmas Sailfish OS izstrādātājs Jolla pirms pāris gadiem atšķēlās no Nokia, lai izveidotu Linux bāzētu operētājsistēmu, kamēr Nokia pieslējās Windows Phone nometnei. Gadu laikā Jolla izlaida vairākas Sailfish OS versijas kopā ar viedtālruni un planšetdatoru, tomēr jūlijā Jolla paziņoja par turpmāku pievēršanos programmatūras licencēšanai, viedierīču ražošanu atstājot citiem.

    Jolla neatklāja Sailfish operētājsistēmas izmantotājus, bet tika baumots, ka Krievija vēlas veidot pati savu Android un iOS alternatīvu, tāpēc vērsusies pie Jolla. Yota (YotaPhone) vairs neturpina sarunas par uz Sailfish bāzētas operētājsistēmas izveidi, tāpēc nav īsti skaidrs, kas varētu būt Jolla klienti.

    Reklāma

    Šobrīd tiek ziņots, ka Jolla būs uz laiku jāatlaiž lielu daļu personāla, jo uzņēmumam nācās pārstrukturēt aizņēmumu. Nelabvēļi jau baumo, ka darbinieki tiek atlaisti pavisam, jo neviens vairs netic Jolla spējai izlaist konkurētspējīgu un pelnošu viedierīču operētājsistēmu.

    Ja tā padomā, Jolla ir notrallinājuši vairākus gadus, izstrādājot operētājsistēmu, par kuras izmantošanu interesējas vien retais. Šo gadu laikā strādājošas un visai veiksmīgas operētājsistēmas vai Android paveidus izveidoja Cyanogen, OnePlus, Xiaomi, Meizu u.c.

    Avotstech.eu
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma