Web Analytics
More
    Reklāma

    PETA vēlas savu daļu no mērkaķa selfija ienākumiem

    Jaunākie raksti

    Vēl 2011. gadā mērkaķis vārdā Naruto atņēma fotogrāfam Deividam Sleiteram (David Slater) fotoaparātu un uzņēma pašiņu, kas uzreiz kļuva necerēti slavens. Fotogrāfija nesusi dažādus pārdzīvojumus, jo Sleiters solījis iesūdzēt tiesā Wikimedia par neatļautu mērkaķa pašiņa ievietošanu mājaslapā. Wikimedia norāda, ka mērkaķim nevar piederēt autortiesības, bet Sleiters šajā gadījumā arī uz fotogrāfijas autortiesībām nevar pretendēt.

    Šobrīd pats Sleiters iekūlies ķezā, jo PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) vēlas saņemt daļu no fotogrāfa ienākumiem, ko viņš guvis no populārā mērkaķa selfija. Prasība iesniegta Sanfrancisko tiesā, bet vēl neviens neņemas prognozēt tiesas iznākumu.

    Reklāma

    Macaca_nigra_self-portrait

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrejs
    24.09.2015 18:42

    Jā, šis gan ir stulbums mans fotoaparāts, kaut kāds tizls mērkaķis uztaisa bildi un man tagad būs petai kkas jāmaksā? Tad jau nu gan viņiem laikam naudas trūkst, ka ķerās pie sveša maka un mēģināt iestāstīt ka daļa naudas pieder pdarastiem (PETA).

    AsD
    24.09.2015 23:03

    Debīlie amīši… Ka tikai kādu iesūdzēt tiesā. Nav pat svarīgi par ko.

    bombelats
    25.09.2015 00:00
    Reply to  AsD

    Kā nav par ko. Sleiters ir iedzīvojies uz cita rēķina. Mākslu tak radīja pērtiķis, ne Sleiters. Un diez vai, ka pat banānu dzīvniekam uzsauca. Tādēļ PETA iestājas par Mākslinieka tiesībām. Un tiesa, iespējams, ka lems peļņu uz pusēm – autoram (Mērkaķis) viena puse un darba līdzekļu (fotoaparāta), reklāmas un izplatīšanas nodrošinātājam (Sleiters) otra.
    Vai tā nebūtu godīgi?
    ?

    Janka
    25.09.2015 11:41

    Tam fotogrāfam pašam vajag pa fikso uztaisīt kādu Dzīvnieku aizsardzības biedrību, kas uzsauktu banānus vietējā zoo mērkaķiem un neviens PETA pat pēc jeņķu šizo-tiesāšanās standartiem šo nekur nevarētu iesūdzēt.

    Uhan:)
    25.09.2015 13:13

    Meerkaki vajag iesuudzeet tiesaa par zaadziibu, savukaart PET`u par zaglju atbalstiishanu

    Reklāma