Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm Quick Charge 3.0 ļaus 35 minūtēs ierīces uzlādēt līdz 80%

    Jaunākie raksti

    Ja paraugās uz pāris pēdējo gadu mobilo ierīču flagmaņu tehniskajām specifikācijām, varam redzēt, ka akumulatoru ietilpība vairs nepieaug. Visi ražotāji savas ierīces cenšas veidot arvien vieglākas un plānākas. Arvien vairāk redzam ierīces, kuras lietotāji paši vairs nevar pat atvērt, lai nomainītu akumulatoru. Saprotams, ka daļa pircēju ar to nav mierā un savas negācijas izsaka publiski. Ar to nav pietiekami, lai mainītu ražotāju nodomus, tomēr pavisam apbēdināt klientus nevajadzētu un tiek izdomāti arvien jauni paņēmieni kā likt aizmirst šos “trūkumus”. Nu ražotāji aktīvi sākuši runāt par bezvadu uzlādi. Piemēram, Samsung šogad prezentējot Galaxy S6 produktu līniju īpaši uzsvēra šo uzlādes veidu un pavisam nesen prezentējot Galaxy S6 edge+ milztelefonu runāja par īpaši ātru bezvadu uzlādi. Sak, ja nevari nomainīt savas ierīces bateriju, vismaz varēsi to uzlādēt pienācīgā ātrumā. Tas nav nemaz tik slikts piedāvājums.

    Pasaulē populāro mobilo platformu ražotājs Qualcomm savos produktos jau iepriekš ir pievērsis pastiprinātu uzmanību uzlādes procesa optimizēšanai un izziņojis jauno Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnoloģiju, kas būs pieejama Snapdragon 820, 620, 618, 617 un 430 darbinātās ierīcēs. Jaunā tehnoloģija spēj uzlādēt ierīces četras reizes ātrāk nekā “parastā” lādēšana un tā ir 38% ātrāka nekā Quick Charge 2.0, kas iestrādāta šobrīd nopērkamajos produktos. Tehnoloģijas būtība ir tāda, ka speciāli sagatavots lādētājs ierīcei spēj padot tieši tādu lādiņu, kādu tā pieprasa un tādējādi mainīt uzlādes tempu, lai uzlāde notiktu ātri, taču vienlaicīgi nodrošinot to, lai uzlādējamā ierīce nepārkarstu un tādējādi pārlieku ātri nezaudētu savu resursu. Quick Charge 3.0 darbojas no 3.6V līdz 20V sprieguma diapazonā.

    Reklāma

    Qualcomm vēsta, ka jaunā tehnoloģija ir pilnībā savietojama ar iepriekšējām tās versijām un tādējādi nebūs jāpērk jauni lādētāji. Tāpat tehnoloģijai nav svarīgi kāda veida savienojumi izmantoti un tā spēs darboties ar dažāda veida USB paveidiem, arī jauno Type-C.

    Quick Charge 2.0 tehnoloģija izmantota tādās mūsu pusē pazīstamās ierīcēs kā LG G4, HTC One (M8), Nexus 6, Samsung Galaxy Note 4 un Sony Xperia Z4 Tablet.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma