Web Analytics
More
    Reklāma

    Jolla atdalīs “dzelžu” ražošanu no programmatūras izstrādes

    Jaunākie raksti

    Somijas uzņēmums Jolla, kas sastāv no bijušajiem Nokia darbiniekiem, cenšas turpināt darbu tajā virzienā, kuru Nokia apstājās ar MeeGo operētājsistēmu. Jolla šobrīd veido un turpina attīstīt Sailfish mobilajām ierīcēm paredzēto operētājsistēmu, kā arī uzņēmums veiksmīgi noslēdza Indiegogo līdzekļu vākšanas kampaņu planšetdatora ražošanai. Sākotnēji tika gaidīts, ka Jolla Tablet planšetdators uzsāks ceļu pie atbalstītājiem jau maijā, bet tagad tā izsūtīšana atlikta līdz jūlija beigām.

    Tikko izziņots, ka uzņēmums grasās atdalīt programmatūras izstrādātājus no aparatūras ražotājiem, tāpēc tiks veidoti divi uzņēmumi. Pamatā Jolla turpinās izstrādāt Sailfish mobilo operētājsistēmu un uzņēmums nodarbosies ar tās licencēšanu, bet arī planšetdatoru un varbūt pat viedtālruņu ražošana netiks atstāta novārtā.

    Reklāma

    Jolla neatklāj Sailfish operētājsistēmas izmantotājus, bet tika baumots, ka vēlas veidot pati savu Android un iOS alternatīvu, tāpēc vērsusies pie Jolla. Yota (YotaPhone) esot pārtraukuši sarunas par uz Sailfish bāzētas operētājsistēmas izveidi, tāpēc nav īsti skaidrs, kas varētu būt Jolla klienti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    08.07.2015 12:37

    Jolla neatklāj Sailfish operētājsistēmas izmantotājus, bet tika baumots, ka vēlas veidot pati savuAndroid un iOS alternatīvu, tāpēc vērsusies pie Jolla.

    šo var kaut kā drusku ar lōģiku?

    P.
    08.07.2015 13:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    Drošvien domāta Krievijas valdība.

    Reklāma