Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung noslēdz ar ARM ilgtermiņa līgumu par Mali videoprocesoru izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Samsung un ARM ir parakstījuši ilgtermiņa licencēšanas līgumu, kas ļauj Samsung turpināt izmantot Mali grafiskās apstrādes procesorus Exynos čipkopās. Galaxy S6 un Galaxy S6 edge viedtālruņos arī izmantots Mali T760 MP8 astoņu kodolu grafiskais procesors, kas palīdz nodrošināt ievērojamu veiktspējas pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem.

    Qualcomm Adreno un Imagination Technologies PowerVR sērijas grafiskie procesori ir ARM Mali konkurenti, bet izskatās, ka tiem nāksies pasvīst, lai sacenstos ar Samsung un ARM kopdarbā panākot veiktspēju, kas jau šobrīd redzama Exynos 7420 procesoros. Turpmāk dažādu cenu Samsung Exynos procesori tiks apvienoti ar Mali-400 MP, 450 MP, T622, T720, T820, T830 vai T880. Ātrāko no tiem – Mali-T880 – droši vien redzēsim nākamajā Samsung S sērijas flagmanī vai pat ātrāk Galaxy Note 5, ko vajadzētu izziņot rudens pusē.

    Reklāma

    ARM piedāvājumā esošās grafisko procesoru ražošanas licences ir pietiekami lētas tādiem tehnoloģiju milžiem kā Samsung, paši procesori ir ātri un tie maz tērē enerģiju. Jānorāda, ka ARM paši neko neražo un tikai licencē ražošanu. ARM Mali grafiskie procesori tiek izmantoti MediaTek procesoros, kā arī Huawei HiSilicon.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    05.06.2015 15:07

    PowerVR ir krietni galvas tiesu paaraaks par tiem MALI hlamiem. Adreno pa vidu starp PowerVR un Mali. Kaut kas tuvu PowerVR veiktspeejai, bet paaraaks par MALI.

    Reklāma