Web Analytics
More
    Reklāma

    10 nm procesoru tests – būt vai nebūt jaunam Apple A10

    Jaunākie raksti

    Šobrīd aktuālais Apple iPhone 6 sērijas procesors ir ar nosaukumu Apple A8, un rudenī tiek gaidīts Apple A9 procesors, kas nonāks Apple iPhone 6s modeļos. Bet tiek jau runāts par Apple A10 procesoru ražošanas testu uzsākšanu, kas varētu iezīmēt nākamo pakāpienu mobilo procesoru ērā. Iepriekš tika baumots, ka uzņēmums TSMC ražos 30 – 50% no Apple A9 procesoriem un jūnijā gaidāmi Apple A10 procesoru ražošanas testi.

    Iespējams, ka nākotnes Apple iPhone saņems 10 nm tehnoloģijas procesoru. Samsung pašu veidotais Exynos 7420 astoņu kodolu 14 nm procesors nenoliedzami ir augstvērtīgākais, ko šobrīd varam sastapt viedierīcēs. Exynos 7420 darbina Galaxy S6 un S6 edge viedtālruņus, Samsung Exynos 7420 nodrošina nepieciešamo ātrdarbību, zemākas izmaksas ilgtermiņā un mazāku viedtālruņu uzsilšanu. Qualcomm vai Mediatek alternatīvas būtu karstākas un mazāk jaudīgas. Qualcomm Snapdragon 810 šobrīd tiek veidots 20 nm tehnoloģijā.

    Reklāma

    Ja Taivānā bāzētajam TSMC viss izdosies un produkcija atbildīs Apple kvalitātes standartiem, varam sagaidīt, ka TSMC tiks pie visu Apple iPhone 7 A10 procesoru ražošanas 2016. gadam. Qualcomm tas varētu likt pamatīgi pacīnīties par tirgu, ko pamazām pārņem Samsung, MediaTek un citi ražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma