Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota Prius īpašnieki kļūst par zagļu upuriem – viņu auto paliek bez akumulatoriem

    Jaunākie raksti

    Vēl pirms pāris gadiem autoīpašniekiem samērā bieži nācās saskarties ar zādzībām, kuru ietvaros no to automašīnām tika izzagta to bākās esošā degviela. Attīstoties tehnoloģijām, arī zagļi ir kļuvuši advancētāki un arvien biežāk no ārvalstu medijiem tiek saņemtas ziņas par to, ka par laupītāju upuriem kļūst hibrīdauto īpašnieki.

    Pēdējo dažu nedēļu laikā vairāki Toyota Prius īpašnieki ir vērsušies Sanfrancisko policijas nodaļās ar iesniegumiem par nozagtiem automašīnu akumulatoriem. Visas zādzības tikušas pastrādātas līdzīgi – izsists aizmugures stikls, nogriezti vadi, kas pievienoti pie automašīnas akumulatora, un pats akumulators izcelts ārā no tam paredzētā nodalījuma.

    Reklāma

    Akumulatoru bloks sver aptuveni 50kg un, pēc Toyota pārstāvju sniegtās informācijas, atbilstoši kvalificētam speciālistam tā izņemšana aizņem aptuveni stundu. Ironiskā kārtā, Sanfrancisko policija apgalvo, ka zagļiem tas padodas krietni ātrāk – aptuveni divdesmit minūšu laikā.

    Pagaidām vēl nav pārliecības par to, kāds skaidrojums ir pēkšņam šāda veida zādzību pieaugumam. Tiek lēsts, ka viens no iemesliem tam var būt fakts, ka sāk beigties pirmās paaudzes Prius (aptuveni desmit gadus veci auto) akumulatoru garantijas laiks. Šāda akumulatora nomaiņa ārpusgarantijas ietvaros izmaksā aptuveni trīs tūkstošus ASV dolāru, bet lietota akumulatora cena ir aptuveni tūkstotis ASV dolāru.

    Interesanti ir tas, ka vairumā gadījumu akumulatori tiek zagti no trešās (pēdējās) paaudzes Toyota Prius. Šīs paaudzes automašīnām akumulatori atšķiras no pirmās paaudzes un, lai tos varētu izmantot vecākās automašīnās, tie ir jāpārveido.

    Lai arī problēma vēl nav kļuvusi globāla, tā sāk izplatīties arī pārējā ASV teritorijā, piemēram, Ņujorkā, kur kopš pagājušā gada novembra vien ir reģistrēti četrpadsmit akumulatoru zādzības gadījumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.05.2015 10:48

    Modifikācija softā un bez iejaukšanās no malas vecākas paaudzes Prius nedarbojas ar jaunāka priusa aķi. Vai saderību iešūt pat starp konkrētajiem auto un aķīšiem. Protams, arī to uzhakos, bet zagtais vairs nemaksās tūkstoti, liekot zagto aķīšu pircējiem padomāt.

    Reklāma