Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota sekmīgs gads Eiropā, sporta mašīnas populārākas nekā Prius

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājam Toyota 2023. gads Eiropā bijis veiksmīgs – Toyota piegādāja gandrīz 1,2 miljonus automašīnu, labojot savus tirdzniecības rezultātus. Populārākais auto ar 195 569 pārdotām vienībām bija Yaris Cross, pasvītrojot eiropiešu vēlmi pēc jebkāda krosovera. Tam seko allaž populārā Corolla ar 167 tūkstošiem, bet trešais pieprasītākais auto ir C-HR. Interesanti gan ir kādi citi dati – Toyota sporta modeļi ir populārāki nekā elektrificētais Prius.

    Piemēram, Toyota GR86 pārdots 4041 eksemplārā, savukārt Prius tikai 2755 eksemplāros. Turpat blakus ir arī fantastiskais GR Yaris ar 2454 automašīnām, bet šie sporta modeļi gluži nav masu produkts.

    Reklāma

    Ja meklējam attaisnojumus Prius ļoti pieticīgajiem rādītājiem Eiropā, pirmais varētu būt tas, ka auto piegādes klientiem sākās uz gada otro pusi. Vēlviens iemesls varētu būt, ka mašīna pieejama tikai plug-in hibrīda jeb spraudņa hibrīda formā, kas, kā zinām, būtiski sadārdzina automašīnu. Nereti runājam par 7-10 tūkstošiem eiro vairāk. Ja iemetam aci Latvijas Toyota dīlera cenu lapā, Prius sākas no 45 300 eiro. Sālīti.

    Kas attiecas uz sporta modeļiem, tad GR Yaris nupat saņēmis feisliftu – vairāk jaudas, automātiskā pārnesumkārba, vēl šādi tādi uzlabojumi. Cerams Toyota nebūs pārcentušies… Tikmēr šā brīža izpildījumā GR86 Eiropā tiek tirgots pēdējo gadu un no nākamā gada šis modelis vairs nebūs nopērkams stingrāku drošības prasību dēļ.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    29.01.2024 13:32

    Pēdējais prius ir vizuāli pievilcīgs, ko nevar teikt par cenu! Bet, tā kā Toyota tagad jau visi modeļi ir hibrīdi, tad no priusa principa nav nekādas jēgas, kā tas bija agrāk!

    Reklāma