Web Analytics
More
    Reklāma

    Slovāku lidojošais auto piedzīvo avāriju

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris mēnešiem ziņojām par kādu Slovākijas uzņēmumu – AeroMobil. Uzņēmums bija izziņojis, ka jau 2017. gadā spēs piedāvāt saviem klientiem iegādāties lidojošu auto, kas ar laiku spētu lidot arī autonomi, bez vadītāja iejaukšanās.

    Diemžēl jaunākās ziņas par šo projektu liecina par to, ka diez vai tuvākajā laikā varēsim sagaidīt plaša patēriņa lidojošos auto – nedēļas nogalē, veicot testa lidojumu, AeroMobil 3.0 prototips lidojuma laikā ir avarējis.

    Reklāma

    Negadījuma aculiecinieki apgalvo, ka lidojošais auto kādā brīdī sācis strauji un nekontrolējami samazināt augstumu līdz ietriecies zemē.

    Lidojošo auto tobrīd vadīja viens no AeroMobil uzņēmuma līdzīpašniekiem Stefans Kleins. Par laimi vadītājam pirms avārijas ir izdevies izlaist avārijas izpletni un ar tā palīdzību mazināt krišanas ātrumu, tādējādi izvairoties no nopietnām traumām.

    Spriežot pēc internetā publicētajām fotogrāfijām, pats AeroMobil 3.0 prototips ir smagi bojāts, taču uzņēmums saglabā pozitīvu garu un apgalvo, ka dažādi negadījumi ir neizbēgama jaunu tehnoloģiju radīšanas procesa sastāvdaļa. AeroMobil ziņo, ka avārijas laikā gūtie dati ir ļoti vērtīgi un palīdzēs turpmākajā lidojošā auto projekta attīstīšanā. Darbs pie AeroMobil 3.0 turpināsies pēc tam, kad tiks nomainītas un salabotas visas avārijas rezultātā sabojātās detaļas un tehniskie mezgli.

    Vēl nav pieejama nekāda oficiāla informācija, vai šis negadījums kaut kādā veidā ietekmēs uzņēmuma sākotnējos plānus piedāvāt gatavu lidojošo auto jau 2017. gadā.

    liet-detail490

    AvotsCNET
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    12.05.2015 13:40

    Viss atkarīgs kā uz to paskatās… Pozitīvākais fakts – no kuras nokritušas lidmašīnas pilots pēc avārijas tiktu cauri bez nopietnām traumām? atveramais izpletnis šādas klases lidaparātam ir baigā štelle!

    bombelats
    12.05.2015 23:31
    Reply to  Uldis M.

    Galvenais, lai šis izpletnis arī necenšas darboties autonomi.

    Reklāma