Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Grand Prime apskats

    Pats par sevi lietojams viedtālrunis, bet konkurence šajā cenu kategorijā ir ļoti spēcīga un Galaxy Grand Prime diez vai iekļūtu viedtālruņu TOP 10 cenā no 150 - 190 eiro.

    Jaunākie raksti

    Gaidot lielos un dārgos viedtālruņus, esam uzsākuši apskatīt arī lētākus modeļus, ko visbiežāk izvēlas pircēji. Flagmaņi ir daiļi un veikli, tomēr tirgus tendences norāda uz cilvēku vēlmi iegādāties lētu, bet tomēr lietojamu viedtālruni. Šis apskats veidots lēto un daudz pirkto Android viedtālruņu sērijas ietvaros.

    Samsung pēdējos mēnešos ne visai veicas ar viedtālruņu tirgus noturēšanu, tāpēc arvien biežāk no tehnoloģiju giganta redzam un redzēsim konkurētspējīgus lētās un vidējās cenu kategorijas viedierīces. Manuprāt, viens no veiksmīgākajiem soļiem pārskatāmā Samsung vēsturē ir Galaxy A sērijas izveide. Tiesa, Galaxy A sērija vēl arvien ir salīdzinoši dārgs prieks, tomēr tas ir solis pareizajā virzienā.

    Reklāma

    Latvijā un pasaulē uzvaras gājiens pieder viedierīcēm cenā līdz 200 eiro. Kā pirmais ražotājs šajā lauciņā vēl 2013. gadā iebrida Motorola ar neticami veiksmīgo Moto G 2013 modeli. Viedtālrunis bija lēts, tas ieguva gandrīz tīru Android un ne velti Moto G kļuva par lētu Nexus 5 brālēnu vēl kamēr Motorola piederēja Google.

    Galaxy Grand Prime 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: TFT LCD, 5.0 collas, 540 x 960 punkti, ap 220 ppi
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP), NFC, 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448, autofokuss, LED zibspuldze. 1080p video ar 30 fps. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS, Beido
    • Papildus: e-kompass
    • Izmēri un svars: 144.8 x 72.1 x 8.6 mm, 156 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2600 mAh
    • Krāsas: balta, pelēka, zelta
    • Cena: sākot no 175 eiro interneta veikalos

    Galaxy Grand Prime 006

    Izskats un uzbūve

    Galaxy Grand Prime izskatās pēc pēdējiem centieniem no klasiskas Samsung uzbūves un izskata izmocīt kādu kapeiku. Galaxy Grand Prime gan ir ticis pie moderna datu savienojuma un pietiekami svaiga procesora, tomēr viss cits ir nedaudz vecišķs, nedaudz no Galaxy S2 laikiem. Viedtālruņa uzbūves pamatā ir plastmasa, tā ir stingra, tomēr nekādā gadījumā nespēj sacenties ar Galaxy A sērijas viedtālruņiem.

    Ja šajā cenu kategorijā uz plastmasu ar nicinājumu skatīties būtu nepareizi, tad 5.0 collu viedtālruņa kopējais izmērs liks mazāku roku īpašniekiem nedaudz apdomāt Galaxy Grand Prime iegādi. 5.2 collu LG G2 būs ap 6 mm īsāks un 2 mm šaurāks, un šādas izmēru nianses ir ļoti jūtamas, kad viedtālrunis jāņem plaukstā vai jāliek bikšu kabatā.

    Galaxy Grand Prime 007

    Viedtālruņa aizmugures vāks ir noņemams un zem tā paveras skats uz lietotāja nomaināmu akumulatoru, microSIM un microSD pieslēgvietām. Patīkami, ka aizmugures vāks ir ļoti plāns un precīzi izveidots, tas ideāli piekļaujas nosedzamajām komponentēm, padarot Galaxy Grand Prime konkurētspējīgi biezu. Nexus 5 ir tikpat biezs, LG G2 ir nedaudz biezāks.

    Varētu vēlēties, lai Samsung dizaineri būtu tikušu galā ar liekajām apmalēm, padarot Galaxy Grand Prime nedaudz īsāku un varbūt pat šaurāku. Galaxy Grand Prime ar savu 5.0 collu ekrānu kopējo izmēru ziņā vairāk atbilst 5.5 collu viedtālruņiem. Bet tā arī būtu vienīgā iebilde pret Galaxy Grand Prime uzbūvi.

    Galaxy Grand Prime 011

    Ekrāns

    5.0 collu ekrānam šajā cenu kategorijā pieklātos saņemt 720p ekrānu, bet Galaxy Grand Prime ticis tikai pie qHD izšķirtspējas, jeb 540 x 960 punktiem, kas dod ap 220 ppi ekrāna punktu blīvumu. Tas ir acīm redzami maz, bet jānorāda, ka pāris konkurenti arī ir tikuši pie līdzvērtīga ekrāna izšķirtspējas un Galaxy Grand Prime nebūt nav sliktākais.

    Galaxy Grand Prime iegriež arī TFT ekrāna tehnoloģijas izmantošana. Šoreiz izmantots kvalitatīvs TFT ekrāns, kas varētu sacensties ar lētu IPS tehnoloģiju, tomēr daudziem var nepatikt automātiskā ekrāna izgaismojuma neesamība.

    Kopumā Galaxy Grand Prime ekrāns nav tik slikts, kā varētu šķist, bet nekādu daili no tā gaidīt nevajadzētu. Absolūts vairums konkurentu izmanto IPS attēlu veidojošu tehnoloģiju, 720p izšķirtspēju un automātisku ekrāna izgaismojuma regulēšanu, kas Galaxy Grand Prime nu nemaz par labu nerunā. Ekrāns viedierīcēm ir galvenā (pat varētu teikt, ka gandrīz vienīgā) informācijas ievades un izvades iespēja.

    Galaxy Grand Prime 003

    Saskarne un lietotnes

    Galaxy Grand Prime darbina Android 4.4.4 KitKat ar Samsung izstrādāto TouchWiz lietotāja saskarni. Galaxy Grand Prime vēl īsti nevar redzēt, ka Samsung to mēģina atvieglināt no pārsātinātās un vienkārši nelietojamās Galaxy S3 un Galaxy S4 laiku saskarnes. Samsung TouchWiz ceļi ir drusku neizdibināmi, jo Galaxy Grand Prime saskarne ļoti atgādina Galaxy A5, Galaxy Note 4 saturu, bet tā ir soli atkāpusies no jaunajām TouchWiz iespējām un izskata.

    Arī iestatījumu sadaļa ir no Galaxy S4 laikiem un izskatās nedaudz nepierasta. Daudzviet redzams, ka saskarne nav paredzēta tik zemai ekrāna izšķirtspējai – ikonas ir lielas, vairāklogu skatā ielien vien trīs pēdējās izmantotās lietotnes.

    Galaxy Grand Prime scr 006 Galaxy Grand Prime scr 007 Galaxy Grand Prime scr 005

    Galaxy Grand Prime scr 004 Galaxy Grand Prime scr 012 Galaxy Grand Prime scr 016

    Žēl, ka ražotājs nav arī šajā modelī uzstādījis jaunāko TouchWiz versiju. Galaxy Grand Prime, visticamāk, nekvalificēsies Android 5.0 Lollipop jauninājuma saņemšanai, tāpēc nekādas cerības uz jaunāku saskarnes versiju nevajadzētu lolot.

    Par laimi nav vērojams, ka Samsung būtu pārsātinājis Galaxy Grand Prime ar liekām lietotnēm. Faktiski te nav nekā lieka, tāpēc Galaxy Grand Prime uzskatāms gandrīz par izņēmumu kopējā lēto konkurentu jūrā, kur dažbrīd ar lieko programmatūru jācīnās pārcilvēcīgām metodēm. No Google uzspiestajām lietotnēm Galaxy Grand Prime, protams, nav spējis atbrīvoties.

    Galaxy Grand Prime scr 015 Galaxy Grand Prime scr 017 Galaxy Grand Prime scr 014

    Galaxy Grand Prime scr 013 Galaxy Grand Prime scr 011 Galaxy Grand Prime scr 010

    Akumulators un veiktspēja

    Galaxy Grand Prime apgādāts ar lietotāja nomaināmu Li-Ion 2600 mAh akumulatoru. 5.0 collu ekrānam tas varētu būt optimāls lielums. Jāņem vērā, ka konkurenti parasti izvēlas mazākas ietilpības akumulatoru ap 2000 mAh. Daudz jaudīgākais Nexus 5 iztiek ar nenomaināmu 2300 mAh Li-Po akumulatoru, piecu collu Moto G 2014 izmanto 2070 mAh akumulatoru. Līdzvērtīgas ietilpības akumulatori varētu nākt no LG nometnes – 5.0 collu LG G3 S saņēmis 2540 mAh akumulatoru.

    Akumulatora lielākais ienaidnieks varētu būt pats lietotājs, kas izmanto augstus ekrāna izgaismojuma līmeņus. Tā kā Galaxy Grand Prime ir tie tiek iestatīti manuāli, tad aizmāršība vai slinkums var novest pie lielākiem enerģijas tēriņiem. Tiesa, Galaxy Grand Prime ekrāns arī pie zemiem izgaismojuma līmeņiem ir visai labi saskatāms un pie izgaismojuma regulēšanas būs jāķeras vien spilgtā Saules gaismā.

    Galaxy Grand Prime scr 013 Galaxy Grand Prime scr 003 Galaxy Grand Prime scr 002

    Galaxy Grand Prime scr 024 Galaxy Grand Prime scr 023Galaxy Grand Prime scr 022

    Pieejams arī galēji agresīvs enerģijas taupīšanas režīms, kas atslēdz visus “nelietderīgos” savienojumus un samazina Galaxy Grand Prime viedumu, padarot to par zvanu, īsziņu un kalendāru demonstrējošu ierīci. Enerģijas taupīšana nespēj ietekmēt ekrānu, jo tas nav AMOLED, kas spētu izslēgt atsevišķus pikseļus, bet vēl arvien viedtālrunis apgalvo, ka ar vienu uzlādi varētu izvilkt ap 10 diennaktis.

    Samsung izvēlējies Galaxy Grand Prime aprīkot ar visai modernu Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 procesoru. Tam ir četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli un Adreno 306 video apakšsistēma. Iepriekš apskatos esmu minējis, ka ļoti cienu Snapdragon 410 procesoru sapārošanu ar 2 GB RAM, kas lētas viedierīces padara apbrīnojami veiklas, bet Galaxy Grand Prime ir tikai 1.0 GB RAM. Mūsdienām īsti perfekti tas nav.

    Galaxy Grand Prime 008

    Protams, sintētiskās veiktspējas testos Galaxy Grand Prime spēj pārkāpt pār novecot sākušo Snapdragon 400 procesoru, tomēr ikdienai varētu vēlēties vairāk RAM. Ikdienas lietošanas ātrumam un sintētiskās veiktspējas testos noteikti palīdz zemā ekrāna izšķirtspēja, bet tā arī Galaxy Grand Prime padara mazāk iekārojamu pircēju acīs. No 1 GB RAM lietotājam pieejami 380 MB, kas nav ne daudz, ne arī maz. Bet, piemēram, Moto G ar Android 5.0.2 Lollipop no 1 GB iztērē aptuveni tikpat, cik Galaxy Grand Prime atstāj brīvus.

    Spēlīšu spēlētājiem varētu nepatikt zemā ekrāna izšķirtspēja, bet spēles attiecīgi skrien atbilstoši gaidām. Pat Colin McRae Rally var spēlēt bez mazākās ķeršanās. Prasīgās spēles – Real Racing 3 un Modern Combat 5: Blackout – var uzskatīt par nespēlējamām.

    Fotogrāfijas

    Man par lielu izbrīnu nākas atzīt, ka Galaxy Grand Prime 8 megapikseļu kamera veido baudāmas fotogrāfijas. Tai ir 3264 x 2448 maksimālā izšķirtspēja, autofokuss, LED zibspuldze, bet iztrūkst HDR. Kamera spēj uzņemt 1080p video ar 30 kadriem sekundē.

    Galaxy Grand Prime scr 020 Galaxy Grand Prime scr 019 Galaxy Grand Prime scr 018

    Galaxy Grand Prime foto 001 Galaxy Grand Prime foto 006

    Galaxy Grand Prime veidotās fotogrāfijas ir salīdzinoši asas, ar labu detalizāciju, pat precīzi eksponētas. Gaišās vietas nav izbalinātas, ēnās ir manāma detalizācija, vienvārdsakot – no šādas klases viedtālruņa to negaidīju. Autofokuss darbojas pietiekami veikli, bet aptuveni 10% gadījumu tas aizšauj garām. Zemās izšķirtspējas ekrānā ir visai grūti noteikt, ja attēls ir neass.

    Galaxy Grand Prime foto 009 Galaxy Grand Prime foto 007

    Galaxy Grand Prime kamera pavisam noteikti ir viena no labākajām savā klasē. Tā var mēģināt tuvoties Just5 Blaster izmantotajai Sony matricas kamerai, bet noķert nespēj. Manuprāt, visas citas līdzvērtīgas cenu kategorijas viedtālruņu kameras iepaliek.

    Konkurenti

    Nevienam nebūs noslēpums, ka konkurenti nesnauž. Nesen apskatītais Gigabyte GSmart Guru G1 ir cenā ap 169 eiro, toties tas piedāvā IPS tehnoloģijas 1080p ekrānu, 32 GB atmiņu un 2 GB RAM. Uzskatu, ka Gigabyte GSmart Guru G1 piedāvā līdzvērtīgu kameras sniegumu.

    Sony D2303 Xperia M2 (ap 160 eiro vai 170 eiro par ūdensdrošu Aqua versiju) ir mans pagājušās vasaras krāsainais mīlulis, kas ticis pie ūdens noturības. Vecāks procesors, vājāka kamera un 2300 mAh akumulators nav nekas spīdošs, bet tam pretī tiek likts ANT+, 4G savienojumi un Corning Gorilla Glass 3.

    Galaxy Grand Prime 010

    Gigabyte GSmart GX2 ap 180 eiro piedāvās IPS tehnoloģijas 1080p ekrānu, 2 GB RAM, bet 13 megapikseļu kameras darbība bija vāja.

    Prestigio MultiPhone 5508 DUO ap 180 eiro saņēmis MediaTek MT6592 astoņu kodolu procesoru, IPS tehnoloģijas 720p ekrānu, 16 GB iekšējo atmiņu un 13 megapikseļu kameru.

    Vietējo pircēju mīlulis Just5 Blaster par 190 eiro piedāvā 2 GB RAM, 720p IPS tehnoloģijas ekrānu, Mediatek MT6732 64-bitu procesoru ar četriem moderniem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem. Nevajag piemirst 4G mobilo datu savienojumu, 13 megapikseļu kameru ar Sony sensoru un 2700 mAh akumulatoru.

    Noslēgumā

    Galaxy Grand Prime pats par sevi ir visai lietojams Android 4.4.4 KitKat viedtālrunis ar 5.0 collu TFT ekrānu. Tam ir tikai 540 x 960 punktu izšķirtspēja, kas Galaxy Grand Prime nostāda zem daudzu konkurentu piedāvājuma. Milzīga Galaxy Grand Prime nespēja ir manuāli regulējamais ekrāna izgaismojums. Diez vai Samsung atvēzēsies un viedtālrunim piedāvās Android 5.0 Lollipop jauninājumu.

    Galaxy Grand Prime 004

    Jāatzīmē, ka Galaxy Grand Prime saņēmis vienu no augstvērtīgākajiem modernajiem budžeta klases procesoriem, bet tas var neglābt, ja konkurentu piedāvājums nāk kopā ar 2 GB RAM. Pircēji varētu novērtēt NFC, 4G savienojumus, kā arī GPS ar A-GPS, GLONASS un e-kompasa papildinājumiem.

    Galaxy Grand Prime 8 megapikseļu kamera ir pārsteidzoši augstvērtīga, bet konkurenti ir spējuši piedāvāt arī labākas 13 megapikseļu kameras ar Sony sensoriem.

    Galaxy Grand Prime cena ir zema, bet tā nav tik zema, lai pievērtu acis uz daudzajiem viedtālruņa mīnusiem, kas nav vērojami konkurentu produkcijā par līdzvērtīgu cenu. Ierasts, ka daži konkurenti ir sliktāki, daži labāki par apskatāmo viedtālruni, tomēr šoreiz jāatzīst, ka Galaxy Grand Prime ir par daudz mīnusu, kas to nostāda neērtā situācijā.

    Viedtālruņu budžeta klases tirgus ir pamatīgi sarosījies un Samsung ar Galaxy Grand Prime to nav spējis panākt.

    Samsung Galaxy Grand Prime cenas Latvijas Interneta veikalos

    Pats par sevi lietojams viedtālrunis, bet konkurence šajā cenu kategorijā ir ļoti spēcīga un Galaxy Grand Prime diez vai iekļūtu viedtālruņu TOP 10 cenā no 150 - 190 eiro.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Displejs
    3
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    20.04.2015 08:45

    >Ekrāns viedierīcēm ir galvenā (pat varētu teikt, ka gandrīz vienīgā) informācijas ievades un izvades iespēja.

    balss asistenti, kursoraprāt, tātad ir pilnīgs fufelis kas nemaz netiek aplūkots nopietni?

    20.04.2015 08:47
    Reply to  x

    Latvijā un šobrīd, jā, no balss asistentiem jēgas maz.

    20.04.2015 09:33
    Reply to  x

    Labi, pieņemsim, ka tu uzbļauj telefonam “OK Google, do I need an umbrella today” vai kaut ko tādu. Tālāk kas notiek? Tieši tā – Google parāda informāciju EKRĀNĀ .

    Var jau ar balsi uzstādīt modinātāju vai kalendāra atgādinātāju, bet varu saderēt, ka vēlēsies 3x pārbaudīt EKRĀNĀ vai tiešām, piemēram, lidmašīnas izlidošanas laiks ir pareizi “sadzirdēts” vai modinātājs pamodinās uz eksāmenu.

    Neesmu arī redzējis/dzirdējis, ka kāds uz ielas Rīgā pavēlētu Googlei vai Siri vai Kortanai kaut ko pierakstīt vai pateikt priekšā.

    Balss tehnoloģijas ir pavisam svaigas un vairāk paredzētas angliski runājošām un ļoti attīstītām valstīm.

    x
    20.04.2015 09:50
    Reply to  Artis Abols

    Nu nestāstiet nu, kolēģis guglei katru dienu uzdod jautājumus un saņem atbildes balsī (angliski, krieviski). Tas, protams, izklausās dīvaini, bet mani viņš ir pārliecinājis, ka tas darbojas.

    20.04.2015 10:31
    Reply to  x

    Kam nav draudziņa, tas ar cisu maisu ;)

    Ja nopietni, tad tā jau drīzāk ir paša un apkārtējo attieksme. Man nav pieņemami daudzas Google balss iespējas padarīt kaut daļēji publiskas, uzbļaujot telefonam un pēc tam saņemto izrunātu atbildi.

    x
    20.04.2015 10:49
    Reply to  Artis Abols

    Ko nu kurš vaicā, acīmredzot :))

    Guncha
    26.04.2015 12:47

    Vai ir cerības sagaidīt LG Spirit apskatu? :)

    26.04.2015 15:39
    Reply to  Guncha

    Ja ir interese lasīt apskatu par šo ierīci, tad raudzīsim to nomedīt uz testu. Šobrīd gan nevaru 100% pateikt kad tas notiks.

    Remarx
    18.12.2015 00:27

    Šim modelim kā te teikt nav atmiņas kartes slots, diemžēl, bet fakts. Ir tik vietas kas ir aizsegta ar plastmasas detaļu. Tāpēc tik vienīgi cik atļauj telefona atmiņa.

    xxx
    09.10.2016 22:36

    Šis telefons man ir vairāk kā 2 gadus. Sākumā(kādu pus gadu) telefonam viss gāja kā vajag, pilnīgi bez problēmām. Pēc tam jau sākās visas problēmas. Telefons sāka ”lagot”, diez gan bieži. Nācās iemācīties sava veida trikus, lai tas ”nelagotu”, vismaz mazāk nekā neko nedarot. Tas ir telefona lielākais mīnuss. Kamera ir ļoti laba gan priekšējā, gan aizmugurējā, iekšējā telefona atmiņa ir diezgan pamaza, bet nav tik traki, diezgan parocīgs. Cilvēkiem ar mazu pacietību neiesaku.

    Reklāma
    Pats par sevi lietojams viedtālrunis, bet konkurence šajā cenu kategorijā ir ļoti spēcīga un Galaxy Grand Prime diez vai iekļūtu viedtālruņu TOP 10 cenā no 150 - 190 eiro.Samsung Galaxy Grand Prime apskats