Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Nacionālajā bibliotēkā elektroniskā gida lomā KNOQ mobilā aplikācija

    Jaunākie raksti

    Latvijas Nacionālā bibliotēka kļuvusi vēl interaktīvāka un ir aprīkota ar jaunās KNOQ mobilās aplikācijas iekārtām (iBeacon). Mobilā aplikācija KNOQ bibliotēkā kalpo kā elektroniskais gids, kas ļauj ātrāk un ērtāk uzzināt par svarīgām un aktuālām lietām bibliotēkā.

    KNOQ, ciešā sadarbībā ar bibliotēku, izveidojis skaidrojošu video par aplikācijas lejupielādi, tālruņu veidiem, kuri atbalsta KNOQ aplikāciju, dažādiem piemēriem, ko bibliotēkā var uzzināt ar aplikācijas palīdzību, un citiem noderīgiem faktiem.

    Reklāma

    LNB Komunikācijas departamenta vadītāja Signe Valtiņa: “Mūsdienās cilvēki informāciju patērē ļoti dažādos veidos. Ne visi lasa mājaslapas un bukletus, citi vēlas saņemt e-pastus, lietot aplikācijas vai tikt uzrunāti personīgi. Līdz ar to es uzskatu, ka jācenšas cilvēkus uzrunāt viņiem saprotamā un tīkamā veidā. Mēs vienmēr esam atbalstījuši un arī paši strādājam pie mūsdienīgu risinājumu radīšanas, lai atvieglotu cilvēkiem viņu ikdienu un palīdzētu orientēties lielajā informācijas plūsmā. Esam gandarīti, ka varam sadarboties ar KNOQ un arī šādā veidā pastāstīt par to, kādi pakalpojumi, iespējas un neatklāti pieredzes lauki bibliotēkas lasītājus un apmeklētājus šeit gaida”.

    Video galvenais varonis, aktieris Jurģis Spulenieks iejuties bibliotēkas apmeklētāja lomā, taču tehnoloģiju guru Kristaps Skutelis saprotamā valodā skaidro aplikācijas tehnisko pusi, kā arī atspēko mītus par Bluetooth lietošanu un interneta pieejamību.

    KNOQ līdzīpašnieks Baltijā Lauris Fišers: “Sadarbība ar LNB ir viens no KNOQ sociālajiem projektiem, kurā dodam ierīces bez atlīdzības, lai ar mūsdienīgām tehnoloģijām informētu apmeklētājus. Līdzīga sadarbība mums ir ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas universitāti, kā arī turpmāk izskatām sadarbību ar citām universitātēm un sabiedrībai svarīgām iestādēm.”

    Ar aplikācijas KNOQ palīdzību LNB ēkā var uzzināt daudz noderīga, piemēram, informāciju par Tautas grāmatu plauktu. Neviens aplikācijas lietotājs nevarēs paiet garām neuzzinot, ka aiz ēkas ātrijā izvietotās stikla sienas atrodas Tautas grāmatu plaukts ar dāvinātām grāmatām.

    KNOQ aplikāciju Latvijas Nacionālajā bibliotēkā iespējams lietot kopš 2014.gada novembra, šobrīd bibliotēkā to lietojuši vairāk kā 400 apmeklētāju. Latvijā KNOQ aplikāciju iespējams lietot teju 500 vietās Rīgā, Jelgavā un citās lielākajās pilsētās. Aplikācija Latvijā lejupielādēta vairāk kā 6100 reižu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    submit@hello.lv
    16.04.2015 15:36

    Biju LNB pagājušajā nedēļā. Ieslēdzu app, ielēdzu bluetooth, i nnikā nnibij’ ;)

    Mārtiņš Vācietis
    16.04.2015 15:51

    Lietoju WP, mani apbižo! :(
    Lai gan, bibliotēkā eju nevis bakstīties ar mobilo, bet ar reālu grāmatu!!! :)

    16.04.2015 23:56

    Dikti brīnišķīgi, ka aplikācijas mājaslapa ir tiešais redirekts uz iTunes.
    KNOQ — To bang Someone really really hard. (Urban dictionary).

    Reklāma