Web Analytics
More
    Reklāma

    27-29. martā Rīgā norisināsies atvērto datu un publisko servisu tēmai veltīts Garage48 hakatons

    Jaunākie raksti

    Rīgas dome ir sagatavojusi ievērojamu daudzumu datu kopu, kuras vienkopus tiks publicētas šī gada marta beigās, dodot iespēju plašākai publikai ar tām iepazīties un izmantot. Lai veicinātu iedzīvotāju informētību un iesaistīšanos, no 27. Līdz 29. martam norisināsies „Garage48” pasākums par atvērto datu jeb „open data” pielietojumu sabiedriskajos pakalpojumos.

    Dalibnieki mēģinās savaldīt datus par ceļa zīmēm, veloceliņiem un sabiedriskā transporta joslām, e-talonu reģistrāciju sabiedriskajā transportā, muzejiem un kultūras centriem, vieglo taksometru reģistru, brīvo mazdārziņu sarakstu, gaisa piesārņojuma mērījumiem, Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošu neapbūvētu zemesgabalu sarakstu, izglītojamo skaita dinamiku pa klasēm kā arī vēl vairāk nekā 50 citu dažādu datu kopu. Lieki pieminēt, ka lielāka daļa no informācijas bus pieējama API un CSV formatā.

    Reklāma

    Pašvaldības piedāvātā informācija atvērto datu formātā ir potenciāli saistoša uzņēmējiem un ideju ģeneratoriem, kuriem dati par izglītības, kultūras vai satiksmes jomu var kalpot kā atspēriens jaunām biznesa idejām. Ņemot vērā citu valstu pilsētu pieredzi šajā jomā, iespējas atkārtoti izmantot pašvaldību iegūtos datus, iesaistot iedzīvotājus, ir ļoti lielas.

    “Valsts un pašvaldību iestādēm ir būtiski kļūt atvērtākām un tuvināties iedzīvotājiem. Rīga būs pirmā pašvaldība Latvijā, kura tik lielā apjomā publiskos savus datus. Domāju, ka citām valsts un pašvaldību struktūrām šis būs reāls mērķis, uz ko tiekties,” uzsver Rīgas domes atvērto datu darba grupas iniciators, domes deputāts Agris Ameriks.

    No 27. – 29. martam Latvijas Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, Rīgas domei sadarbojoties ar projektu „Garage48”, notiks vērienīgs pasākums – sacensības – par atvērto datu pielietojumu sabiedriskajos pakalpojumos. Tas uz nedēļas nogali vienos ieinteresētus un aktīvus cilvēkus, kuri 48 stundu laikā savas idejas pārvērtīs reālā strādājošā prototipā.

    Dalībnieki tiksies piektdienas vakarā, kad iepazīsies ar pasākuma gaitu un prezentēs savas idejas par atvērto datu pielietojumu. No idejām tiks atlasītas veiksmīgākās, kā arī tiks nokomplektētas komandas, kuras nākamo 48 stundu laikā veiks risinājumu izstrādi, lai svētdienas vakarā tos prezentētu žūrijai. Pasākums sniegs iespēju pārbaudīt savas spējas, mācīties veidot sadarbību komandā, attīstīt ātru domāšanu, reakciju un lēmumu pieņemšanu. Svarīgs ieguvums būs arī jaunizveidotie kontakti, kas var pavērt ceļu uz kopīgi veidotu uzņēmējdarbību.

    Pasākuma norise iespējama pateicoties mūsu lieliskajiem atbalstītājiem – platīna sponsoram Clusterpoint.com, ikgadējam atbalstītājam Microsoft, kā arī LGA un Infogr.am, kuri nodrošina finansiālu atbalstu un vērienīgu balvu fondu:

    2000 EUR no Clusterpoint, līdz pat 6 Lumia 1520 telefoniem no Microsoft un dažādiem citiem pārsteigumiem, kurus paziņosim dalībniekiem, pasākuma norises laikā.

    Reģistrēties pasākumam var šeit: http://garage48.org/events/riga-open-data

    10733877_10152611366407142_6274273298513087610_o

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma