Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry Z3 apskats

    Vienkāršs, varbūt pat pārāk vienkāršs BlackBerry viedtālrunis ar salīdzinoši vāju tehnisko specifikāciju, bet BlackBerry OS darbojas plūdeni. Android lietotņu tīkotāji var atdurties pret vāja procesora nespējām.

    Jaunākie raksti

    BlackBerry pie mums nav iecienīts dažu iemeslu dēļ. Pirmā, protams, ir sarežģītā latviešu valodas uzmānīšana, kā arī agrāk nācās par BlackBerry servisu izmantošanu papildus maksāt mobilo sakaru operatoriem. Šobrīd spēles noteikumi ir mainīti, BlackBerry kļuvis daudzos veidos arī par tautai pieejamu viedtālruņu ražotāju, nevis tikai šauri specifisku biznesa rīku milzīgos uzņēmumos.

    Iepriekš apskatītais BlackBerry Passport vēl arvien uzskatāms par biznesa klases viedtālruni. Tam ir augsta cena, ne visiem pieņemami izmēri un ekrāna malu attiecība. Bet BlackBerry Z3 ir pavisam kas cits. Viedtālrunis ir salīdzinoši pat diezgan lēts, tas saņēmis tehnisko specifikāciju, kas Android viedtālrunim nenestu godu, bet BlackBerry operētājsistēmu kustina visai pieņemami.

    Reklāma


    Nākas atgādināt, ka šobrīd BlackBerry „izbrauc” uz Android lietotņu uzstādīšanas iespējām savā operētājsistēmā, kā arī BlackBerry gatavo nākotnes klientus, piedāvājot savas izstrādātās lietotnes Android un iOS mobilajām operētājsistēmām.

    BB Z3 013

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: BlackBerry OS 10.3.1
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 540 x 960 punkti, ap 220 ppi
    • Procesors: Qualcomm MSM8230 Snapdragon 400, divi 1.2 GHz Krait 200 kodoli, Adreno 305 video apakšsistēma
    • RAM: 1.5 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE)
    • Kameras: 5 megapikseļi, 2592 х 1944, autofokuss, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 1.1 megapikseļa priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus:
    • Izmēri un svars: 140 x 72.8 x 9.3 mm, 164 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2500 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: sākot no 210 eiro interneta veikalos

    BB Z3 010

    Izskats un uzbūve

    BlackBerry Z3 cena noteikti liek raukt pieres par iespējamo viedtālruņa uzbūvi, bet atliek tikai to paņemt rokās, lai saprastu, ka BlackBerry nejoko. BlackBerry Z3 uzbūve piederētos vismaz divas reizes dārgākam viedtālrunim. BlackBerry Z3 ir visai smags, bet ne par smagu. Tam nav noņemama aizmugures vāka un attiecīgi arī izņemama akumulatora. Attiecīgi visa viedtālruņa uzbūve ir stingra un pārliecinoša.

    Sānu malu noapaļojumi aizņemti nedaudz no ieapaļajām Lumia sērijām, kas padara pieccollīgā viedtālruņa lietošanu ļoti ērtu. Neērtības varētu radīt ekrāna bloķēšanas poga, kas novietota kreisā sāna augšdaļā. BlackBerry Passport ekrāna bloķēšanas poga bija novietota viedtālruņa augšdaļā, bet to varēja atbloķēt arī ar fiziskās QWERTY klaviatūras palīdzību. Tiesa, abiem BlackBerry ir iespēja aktivizēt ekrāna ieslēgšanu, kad viedtālruni paceļ no galda vai paglauda ekrānu, bet tas nozīmē, ka BlackBerry Z3 ļoti bieži pats slēgs iekšā ekrānu – izvelc to no kabatas, lai uzliktu uz galda, un BlackBerry Z3 atkal ieslēdz ekrānu.

    BB Z3 001

    Viedtālruņa aizmugure ieguvusi nelielu rievojumu. Nevarētu apgalvot, ka tas ko dod pret izslīdēšanu no rokām, tomēr rievojums piešķir BlackBerry Z3 vēl papildus atšķirību no tik ierastajiem, gludajiem viedierīču aizmugures vākiem. Ļoti simpātiska šķiet kameras acs neizcelšana BlackBerry Z3 aizmugurē. Tiesa, pati kamera nevar lepoties ar dižiem tehniskiem sniegumiem, tomēr tā tur ir un visai atbilstoši pilda savu funkciju.

    BlackBerry Z3 saņēmis standarta komplektāciju, sastāvošu no USB vada, sienas uzlādes ierīces un vājām stereo austiņām, kas noder tikai izmantošanai par brīvroku sistēmu.

    BB Z3 002

    Ekrāns

    BlackBerry Z3 uzstādīts IPS LCD tehnoloģijas 5.0 collu ekrāns. Diemžēl tam ir tikai 540 x 960 punkti, kas dod ap 220 ppi ekrāna punktu blīvumu. Līdzīgas izšķirtspējas un izmēra ekrāns meklējams Just5 Spacer un Spacer 2 viedtālruņos.

    Man nākas atzīt, ka BlackBerry Z3 ekrāns ir pat visai lietojams, tā IPS LCD tehnoloģija darbojas atbilstoši gaidām un simpātiski attēlo melno BlackBerry saskarni. Lasītgribētājus skumdinās BlackBerry Z3 ekrāna zemā izšķirtspēja, kas tekstu padarīs visai „pūkainu” un nekonkrētu, kad to salīdzina ar līdzvērtīga izmēra 720p vai 1080p ekrāniem.

    BB Z3 011

    Nekur netiek atšifrēta BlackBerry Z3 ekrāna aizsardzība, bet tā tur ir. BlackBerry Z3 ekrāns ir noturīgs pret švīkām, kā arī tas ideāli atgrūž taukainus pirkstu nospiedumus. Uzskatu, ka ekrāna atspīdumi saglabāti normās robežās.

    Kopumā var teikt, ka par savu cenu BlackBerry Z3 ieguvis gandrīz pieņemamu ekrānu. Tā zemā izšķirtspēja sagādās raizes garu tekstu lasītājiem, bet IPS tehnoloģija rāda smukas krāsas un atbilstošus melnos toņus, kas pamatīgi pārsniedz iepriekš apskatīto Just5 Spacer un Spacer 2 ekrānus.

    BB Z3 016

    Operētājsistēma un lietotnes

    Jau sākumā noskaidrojām, ka BlackBerry vēsturiski ignorē latviešu valodu ne tikai saskarnē, bet arī rakstībā. Tika baumots, ka līdz ar BlackBerry OS 10.3.1 atnākšanu būs arī paplašināta rakstzīmju iespēja, tagad baumo, ka latviskās rakstzīmes būs BlackBerry OS 10.3.2 versijā.

    BlackBerry OS 10 piedāvā ierobežotu vairākuzdevumu režīmu. Vienlaikus var darbināt 8 lietotnes, kas tiks parādītas sākuma ekrānā. Pāris lietotnes piedāvā ko līdzīgu Android vidžetiem, bet tas drīzāk uzskatāms par izņēmuma gadījumu.

    BB Z3 scr 001 BB Z3 scr 004 BB Z3 scr 005 BB Z3 scr 003 BB Z3 scr 017 BB Z3 scr 018

    BlackBerry Hub ir vienots paziņojumu centrs, kas attēlojas atsevišķā ekrānā. Līdzīgi strādā, piemēram, HTC BlinkFeed, bet BlackBerry Hub ir pavisam cits līmenis, jo rāda derīgu un paša lietotāja pievienotu informāciju, nevis jaunākās ziņas ar grūti kontrolējamu tēmu izlasi. BlackBerry Hub attēlo informāciju par e-pasta ziņām, zvaniem, kalendāra atgādinājumiem, sociālajiem tīmekļiem, LinkedIn, sistēmas paziņojumiem utt. Ražotājs pat izveidojis apjomīga izmēra instrukciju par Hub lietošanu. BlackBerry Hub informāciju demonstrē arī slēgekrānā, bet tā patiesais spēks redzams tikai izvēloties Hub mājas ekrānu.

    BlackBerry Assistant ir pavisam nesen ienācis BlackBerry lietotāju ikdienā. Šis, manuprāt, ir lieliski nostrādāts digitālais asistents, kas pieņemami darbojas arī Latvijā. BlackBerry Assistant neatpazīs latviešu valodu, toties ar angļu valodu tam nav vispār nekādu problēmu.

    BB Z3 scr 019 BB Z3 scr 024 BB Z3 scr 023 BB Z3 scr 011 BB Z3 scr 012 BB Z3 scr 013

    Līdz ar BlackBerry OS 10.3.1 versiju pieejama arī akumulatora taupīšanas iespēja, kas var aptumšo ekrānu, atslēgt kādu savienojumu, bet kopumā tas BlackBerry viedierīcē izskatās perversi. Esmu liels enerģijas taupošo iespēju fans, bet BlackBerry šāda funkcija neiederas. BlackBerry Z3 jau tā ir vājš procesors un ne gluži par augstvērtīgāko saucams ekrāns, tāpēc vēl kaut kā palēnināšana vai spilgtuma samazināšana nebūs prātīgs solis.

    Jebkura sistēma ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms, jeb šeit nonākam uzreiz pie BlackBerry lietotņu tiešsaistes veikala. Kā izcili kašķīgam cilvēkam, man prātā uzreiz nāk Windows Phone satura ziņā pašvakais lietotņu veikals. Arī BlackBerry dzimtais veikals nav neko apjomīgas un pieejamās lietotnes ir vai nu maksas vai ne pārāk augstvērtīgas.

    BB Z3 scr 010 BB Z3 scr 009 BB Z3 scr 008 BB Z3 scr 007 BB Z3 scr 006 BB Z3 scr 002

    Te talkā nāks iespēja izmantot Amazon Android lietotņu veikalu, kas jau ir uzstādīts BlackBerry Z3. Atļaušos norādīt, ka Amazon veikals arī nav nekāda panaceja, jo daudzas lietotnes tajā ir novecojušas un nav pat gadiem atjauninātas, tomēr pēdējā pusgada laikā arī Amazon saņēmušies un lietotnes nu jau tiek jauninātas samērā laicīgi.

    Urķiem būs iespēja ne tikai uzstādīt Google Play veikalu savā BlackBerry Z3, bet arī izmantot t.s. sideload iespēju, kas ļauj lietotnes instalēt tieši no datora. Forumos ir atrodami šādi uzstādītu saderīgo lietotņu saraksti, bet sīkāk šajā tēmā neiedziļināšos, jo BlackBerry pamatvērtības pamatīgi atšķiras no Android iespējām.

    BB Z3 006

    BlackBerry piedāvās jau viedtālrunī iebūvētas Microsoft Exchange iespējas un pat Dropbox funkcija jau iekļauta operētājsistēmā. Google kontaktu un kalendāra saturs BlackBerry tiek ienests ar Microsoft Exchange ActiveSync palīdzību. Kopumā BlackBerry OS 10.3.1 piedāvā daudzus, saprātīgus risinājumus, bet to atrašana nav pietiekami ērta. Jaunam BlackBerry nāksies bieži griezties pie kāda meklēšanas servisa pēc palīdzības.

    Nākas atzīt, ka BlackBerry OS 10.3.1 arī plikā skārienekrānā darbojas pārsteidzoši patīkami. BlackBerry OS saskarnes žestu klāsts ir neliels, bet tas ir intuitīvs. Lēnām sāku kļūt par lielu BlackBerry OS fanu, jo operētājsistēma darbojas veikli arī kopā ar lēnīgu divu kodolu procesoru un 1.5 GB RAM.

    Ātrdarbība un akumulators

    Sintētiski izmērīt BlackBerry Z3 darbību īsti jēgas nav, jo BlackBerry lietotņu veikals nepiedāvā nevienu saprātīgu un salīdzināmu „benčmarku” lietotni. Jau iepriekš atzīmēju, ka BlackBerry OS darbība kopā ar Qualcomm MSM8230 Snapdragon 400  divu kodolu 1.2 GHz Krait 200 procesoru un Adreno 305 video apakšsistēmu vērtējama kā plūdena. No Android neko tādu gaidīt nevajadzētu.

    BB Z3 003

    Ikdienas darbības veiklumu ir grūti aprakstīt vienā vārdā. BlackBerry Z3 ar BlackBerry OS 10.3.1 saskarnē darbojas vispār bez jebkādām aizturēm, bet var just, ka iespējamo raustīšanos slēpj salīdzinoši ilgas pārejas animācijas. Man BlackBerry OS saskarnē nepatika ilgu darbību, lielu datņu kopēšanas laika informācija – vienkārši kaut kas notiek, griežas rimbulis (labākajā gadījumā) un telefons ir sasalis. BlackBerry varēja uzskatāmāk informēt par darbību skaitu, ilgumu, kaut kā parādīt, ka process iet uz priekšu un viedtālrunis nav uzkāries. Tiesa, lietotņu veikali un Dropbox smuki rāda pārkopētos apjomus.

    Nedaudz slinki mēdz startēties kameras lietotne, kā arī lietotnes, kas izmanto mobilos datus vai Wi-Fi pamatinformācijas ielādei, piemēram, abi lietotņu veikali. Tā kā kameras lietotnes ikona gandrīz visu laiku ir redzama sākuma ekrānā, tad pēc tās uzspiešana ir kāds neziņas laiks – trāpīju/netrāpīju, būs/nebūs. Manuprāt, arī šī nianse sasaucas ar iepriekš minēto BlackBerry OS nevēlēšanos informēt par savām darbībām un uzgaidīšanas laikiem. Cik gan grūti būtu parādīt ekrānā „Loading…”?

    BB Z3 005

    Kamera

    BlackBerry Z3 ieguvis 5 megapikseļu kameru ar 2592 х 1944 maksimālo izšķirtspēju, autofokusu un LED zibspuldze, kā arī 1080p ar 30 fps video. Viedtālruņa priekšā 1.1 megapikseļa kamera video zvaniem, bet „pašiņiem” ar šo kameru varētu būt par maz.

    BlackBerry Z3 kameras aplikācija piedāvā izmantot 1:1 fotogrāfiju malu attiecību, kā arī 4:3 vai 16:9. Maksimālā izšķirtspēja pieejama vien 4:3 režīmā. Nav skaidrs, kāpēc BlackBerry nepiedāvā 3:2 režīmu, kas noderētu dokumentu pārfotografēšanai.

    BB Z3 foto 010 BB Z3 foto 013 BB Z3 foto 011

    Gribētos pat apgalvot, ka BlackBerry Z3 kamera ir viena no labākajām piecu megapikseļu kamerām, tomēr ir jāatzīmē, ka tās sniegums nav ideāls. Kamera cieš no Sony kamerām raksturīgā rozā pleķa attēla vidus daļā. Rozā pleķis parādās sliktā apgaismojumā, kad tiek fotografēts liels, pelēcīgs vai zilgans laukums, piemēram, asfalts. Visādi citādi BlackBerry Z3 kamera uzrāda atzīstamu attēla kvalitāti priekš 5 megapikseļiem.

    BB Z3 foto 008 BB Z3 foto 020 BB Z3 foto 017

    Sliktākos apkārtējās vides izgaismojuma mirkļos BlackBerry Z3 kamerai var sākt maldīties autofokuss, kā arī krasi paaugstinās graudainība. Faktiski BlackBerry Z3 kamera būtu lietojama tikai pieņemamos vai labos gaismas apstākļos. Kameras darbību bieži var glābt ar HDR aktivizēšanu. Tiesa, HDR attēli neizdodas perfekti dabiski, tomēr tie ir labāki, nekā nekas.

    Konkurenti

    Ņemot vērā, ka BlackBerry Z3 ir viedtālrunis tikai ar skārienekrānu, var meklēt arī kādu tā konkurentu Android lauciņā. BlackBerry OS vēl arvien būs kaprīza pret izmantojamo lietotņu klāstu.

    Ap 200 eiro pie mums maksā 2014. gada Moto G modelis, kas var lepoties ar 720p izšķirtspēju, tam būs pieejams Android 5.0.2 Lollipop jauninājums. Moto G ieguvis 8 megapikseļu kameru, kā arī viedtālruņa ātrdarbība ir pieņemama.

    BB Z3 008

    Par aptuveni 180 eiro iegūstams iepriekš apskatītais Prestigio MultiPhone 5508 DUO ar astoņu kodolu procesoru un 13 megapikseļu kameru. MediaTek MT6592 procesora darbība iepriecinās Chrome pārlūka lietotājus, kā arī jāpiezīmē, ka šis procesors sintētiskās veiktspējas testos uzrāda līdzīgas spējas ar Snapdragon 800, kad tas darbina 1080p ekrānu.

    Ļoti tuvs konkurents būs Sony Xperia M2, kaut gan tikko Sony izteicies, ka šim modelim Lollipop jauninājums nav gaidām. Xperia M2 darbojās pārsteidzoši veikli un pret šo viedtālruni man nav nekādu lielu iebildumu.

    Līdz 200 eiro maksā arī pēdējā laika šedevrs Just5 Blaster. Tam ir jaudīgs procesors, labs ekrāns, 2 GB RAM, kameras darbība vairāk nekā pieņemama. Blaster ir patīkams pārsteigums no Just5, kas šobrīd un arī kādu laiku turpmāk diktēs pircēju izvēli cenu kategorijā zem 200 eiro.

    BlackBerry Z30 vai jaunais Leap varētu būt prātīgāks pirkums, jo tiem ir modernāka tehniskā specifikācija, labākas kameras utt. BlackBerry Z3 ir pats BlackBerry minimums. Neslikts, tomēr pieliekot vēl nedaudz naudas var iegūt tehniski augstvērtīgāku BlackBerry Z30 vai pagaidīt Leap.

    BB Z3 014

    Kopsavilkums

    BlackBerry Z3 no vienas puses ir tikai ar skārieniem vadāms viedtālrunis, kas saņēmis ne visai augstvērtīgas komponentes. No otras puses tas tomēr ir BlackBerry ar patīkami nostrādātu, atturīgu un veiklu operētājsistēmu. Bet BlackBerry bez savas fiziskās QWERTY klaviatūras tomēr īsti nav dēvējams par BlackBerry. BlackBerry Z3 ir drīzāk Android līdzinieks ar BlackBerry OS iezīmēm.

    Kopš BlackBerry OS var uzstādīt Android lietotnes, tā vien prasās visus BlackBerry viedtālruņus pielīdzināt Android. Neesmu drošības eksperts, nevaru spriest cik lielu potenciālu kaitējumu BlackBerry OS var ienest kāda „sideload” ceļā iegūta Android lietotne, bet diez ko cerīgi neizklausās. Tiesa, ne visas Android lietotnes un to versijas sadarbojas ar BlackBerry OS, kas nu nemaz nerunā par labu BlackBerry OS izvēlei. Bet jāatceras, ka BlackBerry OS uz vājiem „dzelžiem” ies raitāk nekā Android. Neesmu redzējis Android One darbībā, lai varētu pilnīgi galvot par šo teoriju.

    BB Z3 017

    Esmu tik ļoti pieradis pie skārienekrāniem, ka fiziskas QWERTY klaviatūras iztrūkumu BlackBerry Z3 nemanu. Tieši cenas un veiklās darbības vārdā pat varētu pievērt acis uz zemo ekrāna izšķirtspēju, bet par to pašu naudu jau var iegūt lietojamus Android viedtālruņus ar pilnu lietotņu atbalstu un labāku kameru.

    BlackBerry Z3 varētu būt fantastiska iespēja iepazīties ar BlackBerry operētājsistēmas niansēm un varbūt pat iemīlēt BlackBerry OS. Tiesa, arī šī operētājsistēma neiztiek bez problēmām. Latviešu valodas ievade gaidāma līdz ar BlackBerry OS 10.3.2 jauninājumu, bet dažiem lietotājiem grūtības varētu sagādāt mobilo datu piekļuves punkta ievade. Man izdevās pēc BlackBerry Z3 pārstartēšanas tam iemānīt APN, bet citiem to nav izdevies paveikt.

    Paldies BlackBerry oficiālajām izplatītājam Latvijā ASBIS par sarūpēto testa ierīci.

    Vienkāršs, varbūt pat pārāk vienkāršs BlackBerry viedtālrunis ar salīdzinoši vāju tehnisko specifikāciju, bet BlackBerry OS darbojas plūdeni. Android lietotņu tīkotāji var atdurties pret vāja procesora nespējām.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    5
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    8
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    11.03.2015 11:25

    Neņemiet ļaunā, bet rītīgs kīno kroplis! BlackBerry ēra iet uz gala

    11.03.2015 11:42
    Reply to  Naurelijs

    Tieši pretēji – BlackBerry, visticamāk, ar šādiem telefoniem un BB servisu piedāvāšanu visās mobilajās OS tiks atkal uz kāda zaļāka zara.

    Tiesa, konkrētais Z3 modelis ir uzskatāms par pārāk vienkāršu, mazjaudīgu un pusotru gadu vecais Z30 modelis būtu prātīgāks pirkums.

    Naurelijs
    11.03.2015 19:29
    Reply to  Artis Abols

    Baigi šaubos, bet protams lai veicās, es jau tikkai priecājos, ka kapteinis necenšas izlekt pirmais no slīkstošā kuģa.

    zigīc
    11.03.2015 14:05

    Šausmīgs ekrāns un vēl šausmīgāka kamera.Android telefoni būtu daudz labāki šajā cenu kategorijā.

    Jānis
    11.03.2015 14:44

    Arti, pie konkurentiem noteikti varēji minēt arī paša slavēto Nokia Lumia 735. Cena ~ tā pati, plūdenā darbība līdzīga, bet ekrāns labāks utt. :)

    11.03.2015 14:51
    Reply to  Jānis

    Laba piebilde, paldies!

    Man gan vairāk gribējās vilkt paralēles ar Android telefoniem, jo BB spēj darbināt Android lietotnes, tāpēc tie varētu būt radniecīgāki.

    Jānis
    11.03.2015 16:19
    Reply to  Artis Abols

    Bet vispār dikti forši, ka tiek apskatīti arī šie Latvijā ne tik populārie aparāti. Tiem ir glance, ko ievērtēt un novērtēt,

    x
    12.03.2015 08:26

    par kameru runājot – apgaismotai pilsētā vakarā jāliek mīnus korekcija, lai nebūtu jāpublicē pāreksponēti kadri.
    graudainiba no tā, ka atstājat AutoISO – uzlieciet zemāko (50? 100?) un izvēlēties kadrus bez kustīgiem objektiem, vai ja ar kustīgiem tad lai tie ir arī apgaismoti – dabūsiet bildes ar gaismas sliedēm.

    bet apbrīnojamā centība, cenšoties no sīkmatricas telefona ko normāli pat nevar nostiprināt uz statīva, dabūt rādāmas krēslas bildes, jau ir uzmanības cienīga.

    12.03.2015 09:39
    Reply to  x

    Man diemžēl vairs neviens no BB telefoniem nav “uz rokas”, bet, ja pareizi atceros, BB nepiedāvāja ekspozīcijas korekciju lietotnē. Par manuālu ISO arī neatminos. Turklāt fotofunkciju pārsvarā testēju “as-is”, jeb pilnā automātikā, kā to lietos arī vairums telefona īpašnieki.

    x
    12.03.2015 09:43
    Reply to  Artis Abols

    ISO un -/+ tomēr ir tik pašsaprotamas lietas, ka bija jau uz seniem simbiāņiem (kas, ja tā padomā, dažubrīd ir jēdzīgāks par dažu labu no jaunajām sistēmām).

    Bet piekrītu par testēšanu auto modē, jo nudien – 99.5% cilvēku tieši tā arī izmantos savus daudzus simtus eiro vērtos devaisus, lādoties “par ko es maksāju, galu galā”.

    12.03.2015 09:57
    Reply to  x

    Tici man, tipiskam mobilo ierīču lietotājam ISO ir melna bilde un mūsu apskatos koncetrēšanās uz šādām smalkākām tehniskām niansēm nav prioritāra. Telefonu ražotājiem ir jāspēj radīt ierīces, kas spēj dabūt maksimāli labu bildi automātiskajos režīmos, jo 99.9% lietotāju izmanto tikai tos.

    Reklāma
    Vienkāršs, varbūt pat pārāk vienkāršs BlackBerry viedtālrunis ar salīdzinoši vāju tehnisko specifikāciju, bet BlackBerry OS darbojas plūdeni. Android lietotņu tīkotāji var atdurties pret vāja procesora nespējām.BlackBerry Z3 apskats