Web Analytics
More
    Reklāma

    Jolla sit pa Android vājo vietu, sola nepārdot lietotāja datus

    Jaunākie raksti

    Bijušo Nokia darbinieku izveidotais uzņēmums Jolla nodarbojas ar to, kas inženieriem pēc sadarbības līguma ar Microsoft parakstīšanau bija liegts ar Nokia nosaukumu jumta veido pašiem savu uz Linux bāzēto Sailfish OS mobilo operētājsistēmu. Tā ir veidota balstoties uz atvērtiem standartiem un ir kā pretspars tādām slēgtām platformām kā iOS, Windows un savā ziņā arī Android, kur atvērtība lielā daļā gadījumu ir tikai mārketinga triks.

    Jolla ir gatavi uzsākt Sailfish OS 2.0 licencēšanu arī citiem viedierīču ražotājiem. Iespēja savos viedtālruņos uzstādīt Sailfish OS 2.0 noderēs tiem ražotājiem, kas vēlas kaut nedaudz atkāpties no Android vai Windows mobilo operētājsistēmu skāvieniem. Jaunā Sailfish OS 2.0 atbalstīs Atom x3 procesorus un tā būs pieejama gada otrajā pusē.

    Reklāma

    Operētājsistēmas veidotāji norāda, ka Jolla ar Sailfish OS negrasās nekādā veidā pārdot lietotāju datus. Android operētājsistēmas pamatā ir ideja lietotāju datu uzkrāšanai, it kā apkopotai interpretēšanai, lai pēcāk piedāvātu saturam atbilstošas reklāmas un uzlabotu servisu kvalitāti. Tieši šāda veida lietotāju datu uzkrāšana ir pamats tam, ka lielie uzņēmumi nelabprāt savā ikdienā ielaiž Android viedierīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    02.03.2015 15:11

    Jolla <3

    Greex
    03.03.2015 12:45
    Reply to  Kaspars

    Ē… kāpēc Jolla ir mazāka par trīs?

    03.03.2015 17:01
    Reply to  Greex

    Nemācēju citādāk attēlot sirsniņu. Tagad izlaboju.

    Reklāma