Web Analytics
More
    Reklāma

    Analītiķi uzskata, ka alternatīvā mobilās OS šogad var būt pietiekami veiksmīgas

    Jaunākie raksti

    Jaunais gads varētu atnest patīkamas pārmaiņas alternatīvo mobilo operētājsistēmu izstrādātājiem. Tā vismaz uzskata resursa Digitimes aptaujātie eksperti un nozares analītiķi. Konkrēti runa ir par tām OS, kuras izliekas samērā cerīgas – Tizen, Firefox platformas un Android One programma.

    Šāds pieņēmums tiek balstīts tajā faktā, ka arvien vairāk cilvēku atsakās no parasto mobilo tālruņu lietošanas par labu viedtālruņiem. Turklāt lielākā daļa mobilo tālruņu, kurus līdz šim cilvēki vēl lieto, ir samērā veci modeļi. Un drīz pienāks tas brīdis, kad šos aparātu vajadzēs nomainīt pret jauniem telefoniem. Visticamāk veco aparātu lietotāji izvēlēsies lētā gala viedtālruņus, cenu kategorijā no $50 līdz $100. Vēl jo vairāk tas iespējams tāpēc, ka pēc Nokia iegādes Microsoft visticamāk pēc neilga laika likvidēs parasto mobilo telefonu ražošanas sadaļu.

    Reklāma

    Pasaulē 2014. gadā parastie mobilie tālruņi, jeb feature phones sastādīja 34% no kopējā lietoto tālruņu apjoma, kurš pēc Gartner ekspertu vērtējuma 2018. gadā nokritīsies līdz 10%.

    Šobrīd Mozilla ar viņu Firefox OS ir izdevies piesaistīt Ķīnas telefonu ražotājos, to skaitā arī tādus lielos spēlētājus kā TCL, ZTE, Huawei un procesoru ražotāju Spreadtrum Communications. Šobrīd tirgū ir pieejami 14 dažādi Firefox OS tālruņi un tos piedāvā 30 dažādu valstu tirgos. Lētākais no tiem Indijā un Filipīnās maksā mazāk kā $30. Tāpat ir gaidāms, ka šī gada pirmajā pusē parādīsies Android One programmas otrās paaudzes tālruņi no tādiem ražotājiem kā HTC, Asus, Acer un Lenovo.

    Abas šīs platformas varētu ieņemt pietiekami lielu vietu budžeta klases aparātu sektorā. Kas attiecas uz Samsung loloto Tizen, tad tur kaut ko prognozēt ir daudz par ātru un tikai pēc Samsung Z1 oficiālās izziņošanas un pirmajiem mēnešiem Indijas tirgū, varēs spriest, vai OS ir dzīvotspējīga un interesanta pircējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdis
    03.01.2015 13:14

    Kāpēc Android One tiek dēvēta par alternatīvu OS? Firefox, Tizen jā, bet Android One… vai esmu ko palaidis garām par Android One?

    03.01.2015 13:42
    Reply to  Rūdis

    Runa ir par Android One programmu, kuras ietvaros tiek radīti pavisam lētā gala Android viedtālruņi. Tāpēc arī var vilkt paralēles ar Firefox OS u.c. (lēto ierīču) alternatīvām.

    Rūdis
    03.01.2015 19:43

    Android One programmu var saukt par alternatīvu (jeb paveidu) Nexus līnijai, bet ne jau alternatīva OS. Tas ir tas pats android ar pilnvērtīgu Google atbalstu un zināmiem standartiem ražotājiem… Ar ko tad atširās android 4.4, kas ir Android One programmas ietvaros no android 4.4, kas nav šajā programmā (ja neskaita ražotāju uzlabojumus/pasliktinājumus)?

    Reklāma