Web Analytics
More
    Reklāma

    Google apstiprina, ka neplāno veidot budžeta klases Pixel viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā tika izziņoti jaunie Pixel 8 un Pixel 8 Pro viedtālruņu modeļi. Jau tajā pašā brīdī aktualizējās runas par gaidāmo vidējās klases Pixel 8A modeli, kā arī budžeta klases Pixel. Tomēr Google apstiprinājusi, ka lētā gala viedtālrunis netiks piedāvāts.

    Google Mobile Business viceprezidents apstiprinājis, ka uzņēmuma plānos nav radīt budžeta klases telefonu, kas maksātu līdz 200 EUR. Lai šādu viedtālruni piedāvātu, būtu jārisina ļoti daudz kompromisu, no kuriem viens noteikti varētu būt saistīts ar programmatūras atbalstu. Pieredze rāda, ka patiesībā ilgtermiņa atbalsta nodrošināšana ir cieši saistīta ar izmantotajām komponentēm.

    Līdz ar to, radot budžeta klases tālruni, nebūtu iespējams nodrošināt ilgu programmatūras atbalstu, kas lielu daļu lietotāju informācijas kādā brīdī varētu atstāt nedrošo. Uzņēmums nevēlas nonākt šādā situācijā, jo potenciālais 200 EUR vērtais Pixel modelis būtu paredzēts attīstības valstu tirgum. Google jau ir pieredze ar Android Go un Android One operētājsistēmām, kas kalpo šim mērķim.

    Tikmēr tiek baumots, ka vidējās cenu kategorijas modeli Pixel 8A varētu tikt prezentēts nākamā gada vidū. Taču saistībā ar šo viedtālruni ir lasāmas bažas, ka Google varētu atteikties no tā par labu vienīgi premium segmentam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma