Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārākie viedtālruņi, ko var lietot ar cimdos tērptām rokām

    Jaunākie raksti

    Laika apstākļi mūs vairs nelutina un jau pāris dienas termometra stabiņš noslīdējis pamatīgi zem nulles. Tas ir laiks, kad metāla viedtālruņu lietotāji vairs nav tik bravūrīgi un lielu nozīmi iegūst fakts, ka tavs viedtālrunis ir spējīgs saprast cimdota pirksta skārienu. Tieši tādēļ tapis saraksts ar pie mums iegādājamiem viedtālruņiem, kas atvieglos ikdienas gaitas sniegos un salos.

    Nokia Lumia 830

    Nokia Lumia 830 ir Windows Phone 8.1 darbināts viedtālrunis ar 5.0 collu ekrānu, Qualcomm Snapdragon 400 četru kodolu procesoru, 1 GB RAM, 10 megapikseļu kameru, 2200 mAh akumulatoru un 4G mobilo datu savienojumu. Pavisam neslikts pirkums par aptuveni 300 eiro.

    Reklāma

    Te nākas atzīmēt, ka vairāki citi Nokia Lumia sērijas viedtālruņi arī atbalsta to lietošanu ar cimdotu roku. Vecais, labais Nokia Lumia 520 ir viens no šiem izcilniekiem. Arī Nokia Lumia 630 piedāvā darboties ar cimdiem rokās un no tiem neatpaliek Nokia Lumia 735.

    Lumia-830-21
    Nokia Lumia 830

    Huawei Ascend Mate 7

    Nesen apskatītais un visai labi novērtētais Huawei Ascend Mate 7 ir milzīgs 6.0 collu Android viedtālrunis ar 1080p ekrāna izšķirtspēju un paša Huawei veidotu spējīgu procesoru. 3 GB RAM un 13 megapikseļu kamera labi papildina ilgo darbību ar vienu uzlādi, ko nodrošina 4100 mAh akumulators.

    Patīkami, ka Huawei Ascend Mate 7 piedāvā vadīt ekrānu ar cimdos tērptu roku. Tas ir viens no retajiem tā saucamajiem ķīniešiem, kas piedāvā šādu iespēju.

    huawei_Ascend_Mate7_27
    Huawei Ascend Mate 7

    Huawei Ascend P7

    Huawei Ascend P7 260 eiro cena internet veikalos to padara par ļoti iekārojamu viedtālruni, kas saņēmis 5.0 collu 1080p ekrānu un četru kodolu Kirin 910T procesoru. Viedtālrunim ir 2 GB RAM un 13 megapikseļu kamera, kā arī pieņemams 2500 mAh akumulators un Android 4.4.2 KitKat operētājsistēma.

    Šobrīd man uz galda stāv Huawei Ascend P7 testu viedtālrunis. Tuvākās nedēļas laikā ceru, ka taps arī apskats. Protams, Huawei Ascend P7 saņēmis ekrāna vadību ar cimdiem rokās.

    Huawei Ascend P7
    Huawei Ascend P7

    Sony Xperia Z2

    Viens no maniem viedtālruņu favorītiem Sony Xperia Z2 nemaldīgi iekļuvis šajā sarakstā. Iznācis šī gada sākumā, Sony Xperia Z2 vēl arvien piedāvā pietiekami aktuālas komponentes un iespējas. Sony Xperia Z2 ir ūdensnoturīgs, tam ir 5.2 collu 1080p ekrāns, jaudīgs Snapdragon 801 procesors, 3 GB RAM un 20.7 megapikseļu kamera. To visu pavada iespēja viedtālruni lietot ar cimdiem rokās.

    Sony Xperia Z2
    Sony Xperia Z2

    Sony Xperia Z3 & Z3 Compact

    Sony Xperia Z3 un Z3 Compact ir šī pusgada Sony veikums, kas tikai nedaudz atšķiras no saviem priekšgājējiem. Visticamāk, ka Z3 sērijas pircēju skaits ir neliels, visi gaida Xperia Z4 ar pamatīgākām izmaiņām vai arī izvēlas lētāko Xperia Z2, vai Xperia Z1 Compact. 5.2 collu Xperia Z3 un 4.6 collu Xperia Z3 Compact atšķiras vēl tikai ar ekrāna izšķirtspēju un akumulatora ietilpību. Protams, visi minētie Sony Xperia modeļi saņēmuši īpaši atsaucīgus ekrānus, kas vadāmi ar cimdos tērptām rokām.

    sony_xperia_z3_vs_sony_xperia_z3_compact_side_by_side
    Sony Xperia Z3 un Xperia Z3 Compact

    Samsung Galaxy S5

    Vecais, labais Samsung Galaxy S5 ar visiem saviem plusiem un mīnusiem arī iekļuvis šajā ziemīgajā sarakstā. Tehniski, protams, Samsung Galaxy S5 nav neko novecojis, bet mūs ar Samsung Galaxy S5 iepazīstināja šī gada MWC, kas norisinājās februāra beigās. Kopš tā laika daudzi ražotāji ir spējuši aizklāt Samsung Galaxy S5 slavu un šobrīd (vismaz man) pat prātā neienāktu Samsung Galaxy S5 izskatīt kā iespējamo pirkumu, lai arī viedtālrunis nebūt nav slikts.

    Noturība pret ūdeni, putekļiem un iespēja viedtālruni lietot ar cimdiem rokās to padara atkal pievilcīgu. Samsung Galaxy S5 cena turas neganti augsta – virs 400 eiro interneta veikalos.

    Samsung Galaxy S5
    Samsung Galaxy S5

    Samsung Galaxy Note 4

    Trakais milztelefons Samsung Galaxy Note 4 ir ne tikai vadāms ar cimdotām rokām, tas arī piedāvā virtuālās realitātes iespējas un citus pavisam modernus viedierīces dotumus. Galaxy Note 4 ir šī gada viena no gaidītākajām dāvanām, jo piedāvā fantastiskas ekrāna platības salīdzinoši pieņemama izmēra korpusā. Ekrāna atsaucību uz cimdotu roku var pielāgot starp jūtīgu un ļoti jūtīgu. Ko vēl vairāk var gribēt…? Varbūt vienīgi cena ap 660 eiro nav saucama par lietotājam draudzīgu.

    Samsung Galaxy Note 4
    Samsung Galaxy Note 4

    Xiaomi Mi4

    Neiztikt arī bez viena pavisam nemaz neiepazīta Ķīnas pārstāvja Xiaomi Mi4. $379 maksā pats viedtālrunis (kas jau atrodas Eiropā) un $48 sūtīšanas izmaksas nav nemaz tik traki, ja skatāmies uz tehnisko specifikāciju. Xiaomi Mi4 cimdos vadāmajam ekrānam papildus saņemam klāt arī Snapdragon 801 un 3 GB RAM. 3080 mAh akumulators un augstvērtīga 13 megapikseļu kamera šādas cenas viedtālrunim ir atbilstoša.

    Xiaomi Mi4
    Xiaomi Mi4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds Bubenis
    10.12.2014 15:39

    Samsung galaxy s4 arī var lietot ar cimdiem. :)

    Artis Abols
    10.12.2014 18:53

    Stipri pavecs modelis, bet – jā, var gan.

    Ingus Keivs
    10.12.2014 21:40

    aukstā laikā es teleonu nelietoju…. ja nu vienīgi kāds pazvana, tad pirksta vietā izmantoju degunu. Telefons – Sony Xperia Z1

    Reklāma