Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung ar 40 Galaxy S5 viedtālruņiem “rok” Bitcoin

    Jaunākie raksti

    Lai parādītu vecāku viedtālruņu spējas un jaudu mūsdienās, Samsung ir uzsācis veidot vairākus visai interesantus projektus. Samsung C-Lab inženieri parādījuši no 40 Samsung Galaxy S5 viedtālruņiem izveidotu Bitcoin “rakšanas” rīku.

    Galaxy S5 viedtālruņi ir ne tikai spējīgi iegūt Bitcoin, bet tie to paveic daudz energoefektīvāk par galddatoru procesoriem. Galaxy S5 viedtālruņi Bitcoin “rakšanu” paveic labāk par Intel Core i7 2600 procesoru. Te gan jāatzīmē, ka Bitcoin “rakšanai” parasti tiek izmantotas jaudīgas videokartes.

    Reklāma

    Tāpat Samsung parādījis veca Galaxy planšetdatora darbinātu Ubuntu datoru un Galaxy S3 viedtālruni, kas akvārijā pieskata temperatūru un veic citus mērījumus. Samsung pārveidojis arī viedtālruni par novērošanas kameru ar sejas atpazīšanu.

    Samsung tuvākajā laikā grasās padarīt pieejamus visus Samsung C-Lab projektus un ar tiem saistīto programmatūru. Visa informācija tiks izvietota GitHub, lai interesenti varētu iegūt idejas un programmatūras iestrādnes saviem projektiem. Vienlaikus vecās viedierīces tiks izmantotas, nevis izmestas atkritumos, tādējādi saudzējot vidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Toms
    01.11.2017 12:42

    Pirmkārt teikuma “Galaxy S5 viedtālruņi Bitcoin “rakšanu” paveic labāk par Intel Core i7 2600 procesoru” sākumā būtu svarīgi iespraust vārdiņu “astoņi”.

    Otrkārt tieši Bitcoin kriptovalūtu jau vairākus gadus neviens “nerok” ne uz CPU, ne videokartēm.Ir izstrādāti ASIC maineri, kas uzrāda daudzkārt augstāku hashrate pie zemāka energopatēriņa. comment image

    Kristaps Skutelis
    01.11.2017 16:53
    Reply to  Toms

    Tā gan, jā. Parastajiem mirstīgajiem tā bitkoinu rakšana jau ir izsapņots sapnis.

    Skābene
    01.11.2017 16:34

    No viena ierēdņa reiz dzirdēju tekstu: “ja jau reiz nemaksā normālu algu, tad vismaz jākurina darbā elektrība uz pilnu klapi”.
    Šito vajag izmantot plašāk, lai darbs apmaksā elektrību bitcoin rakšanai! Samet atvilktnē vecos telefonus, lai šie rok dienu un nakti :D

    bombelats
    01.11.2017 22:12
    Reply to  Skābene

    Ja nav vairs ko rakt ( kā zinātāji, tobiš racēji, komentos piemin), tad vismaz visas lādējamās ierīces jāstiepj uz darbu ;)

    Reklāma