Web Analytics
More
    Reklāma

    Briti ideju medībās. Saruna ar #Tech2UK uzvarētājiem Plan Brothers

    Jaunākie raksti

    Ja eiropietim, kurš kaut nedaudz orientējas uzsācējuzņēmumu izaugsmes procesos vecajā kontinentā, lūgtu nosaukt vadošos startup centrus, visticamāk, Skandināvija, Londona un Berlīne tiktu rindota pirmajā trijniekā. Šogad Lielbritānijas valdības iniciēts konkurss “Take That Tech to the UK” sevišķi uzrunāja spožās idejas no Skandināvijas un Baltijas, veiksmīgākajiem piedāvājot biznesa izveides “starta paku” Apvienotajā Karalistē.

    Konkursa uzvarētāji tika paziņoti paralēli foruma Slush norisei Helsinkos un šo rindu autoram bija iespēja nelielā sarunā uzzināt vairāk par vienu no #Tech2UK uzvarētājiem, Somijas uzņēmumu Plan Brothers no tā pārstāvjiem Entoniju Džonsu (Anthony Jones) un Artu Vesterinenu (Arttu Vesterinen).

    Reklāma

    “Īsi par mūsu uzņēmumu – mēs padarām garlaicīgu un sarežģītu līgumu procedūru ērtu cilvēkam, kam nepieciešami konkrēti (standartizēti) līgumi, auditēšana, mēs ietaupām laiku un naudu mūsu klientiem, nodrošinot mākoņpakalpojumu uzņēmumu auditēšanā un drošības noteikumu dokumentācijā” saka Plan Brothers pārstāvji.

    Uzņemums izstrādājis trafaretus, kurus viegli uztvert nespeciālistam viegli aizpildīt, un, piemēram, ugunsdrošibas līgums, kas obligāti jāparaksta katram mājokļa nomniekam ir saprotams, pateicoties tā vizuāli pilnveidotas pasniegšanas formātam. Plan Brothers šajā un citu līgumu gadījumā sola papildināt jau noslēgto līgumu ar likumdošanas jauninājumiem, informēt līgumslēdzēju un atbrīvot viņu no nepieciešamības no jauna sagatavot līgumu, bet pēc izmaiņu /papildinājumu iepazīšanas ērti atjaunināt esošo līgumu kā e-pakalpojumu.

    Uz jautājumu ko sagaida no Lielbritānijas (jo sevišķi ņemot vērā to, ka arī pašā Somijā startup pieejama gan plaša akseleratoru, un līdzekļus ieguldīt gatava investoru kopiena), Plan Brothers bija lakoniski: “Varu teikt, ka līgumu apjoms Apvienotajā Karalistē tikai vienā no segmentiem, kurus attīstām, ir tieši desmitkārt lielāks nekā Somijā. Mūsu iecere ir spert drošus soļus ietilpīgākā citas valsts tirgū. Otrām kārtām, pilnveidojot mūsu pakalpojumu raugāmies arī uz citām valstīm, kur varam likumdošanas normatīvu atšifrēt lietotājam, parādot to vienkārši. Mūsu izvēlētajā mājokļa drošības segmentā Somijas un Lielbritānijas prasības ir visai līdzīgas un turpinot izaugsmi un uzsākot darbību kādā jaunā valstī, raudzīsimies uz šai ziņā līdzīgu, lai gan līdzās angliski runājošiem tirgiem ievērojams ir arī Ķīnas tirgus potenciāls, bet to šajā, mūsu Plan Brothers kontekstā, neesam pētījuši.”

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=NyDp9VjfdZI]

    “Take That Tech to the UK” uzvarētāju paziņošana

    Interesanti Fakti par Apvienoto Karalisti:

    • Lielbritānija ir Eiropas vadošais programmatūras un IT pakalpojumu tirgus, tā ikgadējais apgrozījums ir 58 miljardi GBP.
    • Lielbritānijā ir 21,7 miljoni mājas platjoslas interneta pieslēgumu un 75% pieaugušo iedzīvotāju ir fiksētais vai mobilais internets.
    • Lielbritānija ir Eiropas lielākais high-end sadzīves elektronikas tirgus.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma